Vizitator viobio Postat Martie 3, 2009 Partajează Postat Martie 3, 2009 M-am hotarat... si cred ca o sa ma opresc la prima schema, cea de 20 W.Pentru inceput m-am mai gandit la sursa de alimentare cam ce trasformator de alimentare sa folosesc.M-am gandit la doua varinate dupa cum urmeaza:[attachment=1]alim 1.JPG[/attachment]sau[attachment=0]alim 2.JPG[/attachment]m-ama gandit ca prima varianta, chiar daca face transformatorul mai complicat imbunatateste diafonia intre canale.A doua varianta mi-a fost sugerata de userii acestui forum si stiu ca este folosita cu succes in practica.O alta intrebare cu privire la redresarea anodicei... ce recomandati: redresarea cu punte redresoare si filtraj CLC sau ar fi mai bine sa folosesc lampi redresoare pentru anodica urmate de filtru CLC ???Va multumesc!eu prefer puntea redresoare pentru montajele dare consuma multsunt mai economicedaca pui lampa redresoare incarci traful de alimentare cu cel putin10w pentru filamentul redresoareiviata destul de scurta daca amplificatorul este folosit intensivsincer cred ca esti un candidat la kit Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Martie 3, 2009 Partajează Postat Martie 3, 2009 rog pe urmatorii useri sa hotarasca la cine ajunge kitulVTPmisadanzupcosmin227depanatorulnichisorugabrielebluefconzalbogdan69AleksdjdogvalderamaFeri.Viskymai sunt si alti useri experimentati scuze ca nu mi vin in minte id lorva rog sa propuneti un user la care la ajunga kitul Link spre comentariu
dj_tepex Postat Martie 3, 2009 Partajează Postat Martie 3, 2009 va multumesc foarte mult pentru increderea acordata.... sincer... si eu mi-as dori mult de tot kitul Link spre comentariu
bogdan69 Postat Martie 3, 2009 Partajează Postat Martie 3, 2009 va multumesc foarte mult pentru increderea acordata.... sincer... si eu mi-as dori mult de tot kitul Eu votez pentru daca vad o poza cu traful de alimentare facut de el sau comandat, in ultima instanta. Link spre comentariu
dj_tepex Postat Martie 3, 2009 Partajează Postat Martie 3, 2009 va multumesc si dumneavoastra pentru incredere... si va inteleg scepticismul...maine ma apuc de transformator..... initial m-am gandit ca amplificatorul asta n-o sa fie ascultat chiar in fiecare zi.... caz in care as fi preferat redresarea pe lampi.... pe de alta parte ma gandesc ca dupa cateva auditii sa ma "atasez" atat de tare de el incat redresarea cu punte de diode sa se dovedeasca mai fiabila.... ma mai gandesc la aspectul asta...pana la urma as vrea sa stiu care din cele doua variante de transformator sa o folosesc.... sa stiu sa ma apuc de lucru.... eu inclin spre prima... din doua motive.... 1. dupa mine imbunatateste diafonia intre canale.. si 2. in caz ca in urma recomandarilor dvoastra a doua varianta se dovedeste cea corecta... se pot pune infasurarile in paralel si cam tot pe acolo se ajunge... dar asta e doar parerea mea... astept in continuare indrumarile dvoastra...intreb inca o data... are ceva daca infasurarile furnizeaza curent mai mare decat cer lampile??? astept recomandarile dvoastra... imi cer scuze pentru insistente... dar nimeni nu s-a nascut invatat...:)va multumesc! Link spre comentariu
Alex90 Postat Martie 3, 2009 Partajează Postat Martie 3, 2009 salut!sunt nou in domeniul amplificatoarelor cu lampi dar m-ar interesa ce fel de schema sa folosesc pentru un amplificator de 10-15w stereo?, piesele sa nu fie excesiv de scumpe.multumesc. Link spre comentariu
Dj_Dog Postat Martie 3, 2009 Partajează Postat Martie 3, 2009 poti face un push pul cu 6p14p Link spre comentariu
Alex90 Postat Martie 3, 2009 Partajează Postat Martie 3, 2009 ce putere ar scoate? si presupun ca sunt neaparate transformatoarele de iesire nu? Link spre comentariu
bogdan69 Postat Martie 4, 2009 Partajează Postat Martie 4, 2009 ce putere ar scoate? si presupun ca sunt neaparate transformatoarele de iesire nu?Pun o schema din care se pot scoate cam 18W din doua EL84(6P14P). Ai absolut toate detaliile pentru montaj si trafurile de iesire, da neaparat trebuiesc trafuri de iesire la lampi. Tot acolo ai informatii si pentru traful de alimentare. Este o schema facuta de mine, deci e functionala sigur si are si sunet foarte frumos. Este in clasa AB si cu mici modificari poate fi trecuta si in clasa A. Daca o sa am timp o sa desenez modificarea necesara, insa acum sunt ocupat pana peste cap. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Martie 4, 2009 Partajează Postat Martie 4, 2009 salut!sunt nou in domeniul amplificatoarelor cu lampi dar m-ar interesa ce fel de schema sa folosesc pentru un amplificator de 10-15w stereo?, piesele sa nu fie excesiv de scumpe.multumesc.pp cu el84=6p14p Link spre comentariu
dj_tepex Postat Martie 5, 2009 Partajează Postat Martie 5, 2009 Asa cum am promis... am inceput realizarea transformatorului de alimentare... cateva poze cred ca sunt mai graitoare:[attachment=4]SANY0344.jpg[/attachment] [attachment=3]SANY0346.jpg[/attachment] [attachment=2]SANY0347.jpg[/attachment] [attachment=1]SANY0349.jpg[/attachment] [attachment=0]SANY0350.jpg[/attachment] pt dl valderama ... multumesc pentru votul de incredere... Link spre comentariu
Kosmin Postat Martie 5, 2009 Partajează Postat Martie 5, 2009 va rog sa propuneti un user la care la ajunga kitulCred ca la dj_tepex sau dncrash ar trebui sa ajunga. Link spre comentariu
danzup Postat Martie 6, 2009 Partajează Postat Martie 6, 2009 va rog sa propuneti un user la care la ajunga kitulcred ca la dj_tepex sau dncrash ar trebui sa ajungaAceeasi parere , zic ca ar trebui sa alegem intre cei doi .Ne mai gandim ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum