Vizitator viobio Postat Februarie 27, 2009 Partajează Postat Februarie 27, 2009 Cand "lumea" isi face un amplificator cu tda pe care il pozeaza de il iau piticii apoi umplu forumul cu poze, la ce sa te astepti? Era mai demult unu' pe forum cu o semnatura de genul "nu ma intereseaza cum functioneaza tranzistorul, deoarece eu lucrez cu integrate"...la ce sa te astepti? Eu am in plan de muulta vreme sa imi fac un amplificator cu 6p3s-uri. Mi-am facut rost de 6p3s-uri, de 6n1 pentru preamplificare, am 2 trafuri (identice as putea spune, cel putin asa pare in urma masuratorilor, pe langa inspectia vizuala ce confirma asta) recuperate din radiouri vechi cu 5-7 tuburi, un traf de iesire (microscopic comparativ cu ce utilizati voi, recuperat tot de la un radio din care am si unul din trafurile de alimentare sau dintr-un tv...nu mai stiu, de mic am fost strangator iar un tv gasit la ghena ajungea pe jumatate la mine in casa). Am insa o problema: nu am timp. De fiecare data cand mai vad cate un proiect de amplif cu lampi finalizat (imi mai arata kosmin din cand in cand ce mai face, insa de cand cu facultatea nici el nu cred ca mai are timp) imi tot zic ca pun ceva bani de-o parte sa imi iau socluri apoi ma apuc de treaba: fac sasiul dintr-o tabla ce a servit pe post de carcasa unui 586 (traiasca vecinii ce le arunca), prind soclurile de tabla, prind trafurile, apoi "ma joc" cu restul schemei. Seara cand ma intorc de la munca si mai butonez pe forum si nimeresc in winamp un "Muggsy Spanier - Relaxin at the touro", "otis redding - these arms of mine", "robert rodriguez - grindhouse blues" si alte cateva melodii jazz/soul ce-mi "inspira" ascultatul pe un amplif cu lampi ma uit cu jind la 6p3-uri si-mi imaginez cum ar suna (tot traiesc cu ideea ca o sa ma apuc de el, sper cat mai curand). Gata, s-a taiat filmul ca deja incep sa nu mai stiu ce vorbesc si ma asteapta inca o zi cu program extins si exces de zel. Spor la construit tuturor! PS: Nu incercati sa va dati seama unde "ati gresit" cu campania asta...lumea fie nu e in stare sa lipeasca 3 piese fie n-au facut niciodata un amplificator si vor sa faca unul de 100W pe lampi...nu ai ce sa ceri de la astfel de persoane. Nu aveti nici o vina. Tot respectul din partea mea pentur initiativa! (sper ca n-am mai facut greseli gramaticle din cauza oboselii, sa ma biciuie mifty iar)[/quote da ,ai drepate pina sa scriu primul post pe acest forum am citit cam doi ani ce se posteaza aici,de unele lucruri am ramas placut impresionat ,de altele nu aceasta donatie am vrut sa o fac pentru cei care au cap dar destinul a fost mai rautacios cu ei,cunosc destui oameni destepti care nu pot sa si puna in valoare capacitatile intelectuale din cauza lipsei materiale eu din 2000 pina in 2008 nu am mai pus mina pe letcon ,tot ce am strins in 20 de ani legat de electronica am impartit la diversi pusti ce ma imtriga pe mine este ca foarte multi care nu au habar de electronica se baga ca faca tot felul de montaje care le depasesc cunostintele,vor sa foloseasca numai componente cu cele mai bune performante(exemplu ECC88,degeaba e lampa super daca montajul este facut prost )se zbat sa cumpere numai lampi mot dar nu incearca si cu ceva mai accesibil. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Februarie 28, 2009 Partajează Postat Februarie 28, 2009 va rog nu mai trimiteti mesaje pe privat,nu dau kitul decit unei persoanedaca aveti ceva de spus ,de ce nu a ti spus pina acum!!!!sa hotarasca ceilalti colegi forumisti la cine sa ajunga kitul Link spre comentariu
dj_tepex Postat Februarie 28, 2009 Partajează Postat Februarie 28, 2009 buna seara! Nu incercati sa va dati seama unde "ati gresit" cu campania asta...lumea fie nu e in stare sa lipeasca 3 piese fie n-au facut niciodata un amplificator si vor sa faca unul de 100W pe lampi...nu ai ce sa ceri de la astfel de persoane. Nu aveti nici o vina. Tot respectul din partea mea pentur initiativa!Eu cred ca mai exista totusi tineri dornici... care si-ar dori sa faca multe lucruri frumoase... inclusiv amplificatoare, inclusiv pe lampi. Cred ca singura piedica o cosntituie banii... de cele mai multe ori tinerii care intr-adevar isi doresc sa construiasca ceva ... nu dispun de resorturile financiare prin care sa-si atunga scopurile... iar cei care isi permit ... mai degraba cumpara de gata decat sa mestereasca ceva... asa ca daca nu au bani de unde sa stie sa faca ampli-uri pe tranzistori cu atat mai mult pe lampi... teoria e buna ea... dar fara bani nu prea poti sa lipesti 3 piese.. de aceea am considerat foarte binevenit demersul dumneavoastra... macar va exista un norocos din cateva sute care se va putea lauda cu un amp pe lampi... ce ma imtriga pe mine este ca foarte multi care nu au habar de electronica se baga ca faca tot felul de montaje care le depasesc cunostintele,vor sa foloseasca numai componente cu cele mai bune performante(exemplu ECC88,degeaba e lampa super daca montajul este facut prost )se zbat sa cumpere numai lampi mot dar nu incearca si cu ceva mai accesibil.mnah... daca nu incercam normal ca nu putem face nimic... nimeni nu s-a nascut invatat... de multe ori multi profita de ocazie...In alta ordine de idei... pentru inceput am ales doua scheme pe care sa le abordez... cu riscurile de rigoare... una a fost destul de dezbatuta aici ep forum si se pare ca a dat si rezultate pe masura...p03.jpg[/attachment][attachment=0]p04.jpg[/attachment]acuma rog si userii mai experimentati sa-mi dea un sfat... ce ar fi mai potrivit de abordat pentru un incepator ca mine.... P.S. off-topic.... haideti fratilor sa concuram cinstit... de ce trebuie sa facem trafic de influenta cand apare un binevoitor... cat v-ati chinuit sa dati mesaje private.. mai bine va faceati cunoscuta intentia public... si faceam cu totii ceva constructiv... cu spirit competitv...cum ar fi normal... dati dovada de un pic de fair-play... Link spre comentariu
zal Postat Februarie 28, 2009 Partajează Postat Februarie 28, 2009 F?-o pe prima, cea cu 6P3S, e bine elaborat?, g?se?ti ?i explica?ii, ajutor de la b?ie?i. A doua e schema de la Priboi-ul de 50W, are dezavantajul defazorului mai primitiv, de tip catodin? ?i l?mpile 6R3, care sînt echivalente cu dou? 6P3S într-un balon. Link spre comentariu
Electron Postat Februarie 28, 2009 Partajează Postat Februarie 28, 2009 O alta varianta de schema a fost elaborata de dl Aurelian Mateescu si publicata de dumnealui in revista Tehnium... si mai apoi pe site-ul netxpert.ro9 Schema nu a fost elaborata de dl. Mateescu, ea este schema de Priboi asa cum spunea si zal, care a fost doar publicata in Tehnium. Adevarul e ca 6R3S se gasesc destul de rar, eu cel putin nu am vazut pe nicaieri. Link spre comentariu
dj_tepex Postat Februarie 28, 2009 Partajează Postat Februarie 28, 2009 nu am stiut ca este schema Priboi-ului... sincer acum aud prima data numele asta... cred ca este cu mult mai batran amplificatorul asta decat mine... ... schema asta am gasit-o aproape peste tot sub semnatura dlui Mateescu In fine, o sa raman la prima varianta ... cea de 20 W dupa sfaturile dvoastra... o sa ma bazez pe ajutorul vostru daca o sa mai am neclaritati pe parcurs... :Ddeacuma sa ma gandesc ce sursa de alimentare sa-i fac... dvoastar ce-mi recomandati??? Link spre comentariu
Electron Postat Februarie 28, 2009 Partajează Postat Februarie 28, 2009 Ce-ti recomand? Sa fii mai atent la sursa de alimentare decat la amplificatorul in sine! O sursa clasica cu filtru CLC pe anodica si alimentare in c.a. pentru filamente, e solutia cea mai buna (dupa parerea mea). Link spre comentariu
bogdan69 Postat Martie 1, 2009 Partajează Postat Martie 1, 2009 Ce-ti recomand? Sa fii mai atent la sursa de alimentare decat la amplificatorul in sine! O sursa clasica cu filtru CLC pe anodica si alimentare in c.a. pentru filamente, e solutia cea mai buna (dupa parerea mea). Subscriu! Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Martie 1, 2009 Partajează Postat Martie 1, 2009 rog pe urmatorii useri sa hotarasca la cine ajunge kitulVTPmisadanzupcosmin227depanatorulnichisorugabrielebluefconzalbogdan69AleksdjdogvalderamaFeri.Viskymai sunt si alti useri experimentati scuze ca nu mi vin in minte id lor Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Martie 1, 2009 Partajează Postat Martie 1, 2009 buna seara! Nu incercati sa va dati seama unde "ati gresit" cu campania asta...lumea fie nu e in stare sa lipeasca 3 piese fie n-au facut niciodata un amplificator si vor sa faca unul de 100W pe lampi...nu ai ce sa ceri de la astfel de persoane. Nu aveti nici o vina. Tot respectul din partea mea pentur initiativa! Eu cred ca mai exista totusi tineri dornici... care si-ar dori sa faca multe lucruri frumoase... inclusiv amplificatoare, inclusiv pe lampi. Cred ca singura piedica o cosntituie banii... de cele mai multe ori tinerii care intr-adevar isi doresc sa construiasca ceva ... nu dispun de resorturile financiare prin care sa-si atunga scopurile... iar cei care isi permit ... mai degraba cumpara de gata decat sa mestereasca ceva... asa ca daca nu au bani de unde sa stie sa faca ampli-uri pe tranzistori cu atat mai mult pe lampi... teoria e buna ea... dar fara bani nu prea poti sa lipesti 3 piese.. de aceea am considerat foarte binevenit demersul dumneavoastra... macar va exista un norocos din cateva sute care se va putea lauda cu un amp pe lampi... ce ma imtriga pe mine este ca foarte multi care nu au habar de electronica se baga ca faca tot felul de montaje care le depasesc cunostintele,vor sa foloseasca numai componente cu cele mai bune performante(exemplu ECC88,degeaba e lampa super daca montajul este facut prost )se zbat sa cumpere numai lampi mot dar nu incearca si cu ceva mai accesibil. mnah... daca nu incercam normal ca nu putem face nimic... nimeni nu s-a nascut invatat... de multe ori multi profita de ocazie... In alta ordine de idei... pentru inceput am ales doua scheme pe care sa le abordez... cu riscurile de rigoare... una a fost destul de dezbatuta aici ep forum si se pare ca a dat si rezultate pe masura... p03.jpg[/attachment] [attachment=0]p04.jpg[/attachment] acuma rog si userii mai experimentati sa-mi dea un sfat... ce ar fi mai potrivit de abordat pentru un incepator ca mine.... P.S. off-topic.... haideti fratilor sa concuram cinstit... de ce trebuie sa facem trafic de influenta cand apare un binevoitor... cat v-ati chinuit sa dati mesaje private.. mai bine va faceati cunoscuta intentia public... si faceam cu totii ceva constructiv... cu spirit competitv...cum ar fi normal... dati dovada de un pic de fair-play... ambele scheme sunt ok la a doua schema poti folosi 6p3c e ca finale dar trebuiesc facute mici modificari Link spre comentariu
Vizitator dncrash Postat Martie 2, 2009 Partajează Postat Martie 2, 2009 Eu in mare parte am terminat partea electrica si am facut si un test. Se aude binisor si funcitoneaza si la un volum mai mare decat ma asteptam, dar odata cu volumul cresc si distorsiunile. Am si putin brum dar sper ca odata ce il pun in carcasa sa se rezolve ca vreau sa pun si niste cutii peste transformatoare. Pana termin cutia va mai dura ceva, timp in care il voi mai testa sa vad daca se incalzesc componentele sau daca pot face vreun fel de imbunatatire. Uitati si 2 poze. Pe a 2a am incercat sa o innegresc sa se vada culoarea tuburilor in functionare dar a iesit doar o poza intunecata :( Link spre comentariu
Blind Postat Martie 2, 2009 Partajează Postat Martie 2, 2009 Astazi am fost in vizita la viobio si-am vazut trafurile (pe langa colectia impresionanta de lampi..defapt doar o parte din ea). Sper ca cineva cu adevarat interesat si cu tangente in domeniu sa beneficieze de kitul nemontat pus la bataie. Tin pe aceasta cale sa ii multumesc pentru socluri, au lampile in ce sa se infiga acum. (lampile sunt 6p3s-e nu 6l6g ca pe cutie, iar cele mici sunt 6n1) [attachment=0]socluri.jpg[/attachment] PS: Laptopul nu e pus ca sa ma dau mare sau de reclama, insa alt spatiu de lucru nu am. Link spre comentariu
dj_tepex Postat Martie 3, 2009 Partajează Postat Martie 3, 2009 M-am hotarat... si cred ca o sa ma opresc la prima schema, cea de 20 W.Pentru inceput m-am mai gandit la sursa de alimentare cam ce trasformator de alimentare sa folosesc.M-am gandit la doua varinate dupa cum urmeaza:[attachment=1]alim 1.JPG[/attachment]sau[attachment=0]alim 2.JPG[/attachment]m-ama gandit ca prima varianta, chiar daca face transformatorul mai complicat imbunatateste diafonia intre canale.A doua varianta mi-a fost sugerata de userii acestui forum si stiu ca este folosita cu succes in practica.O alta intrebare cu privire la redresarea anodicei... ce recomandati: redresarea cu punte redresoare si filtraj CLC sau ar fi mai bine sa folosesc lampi redresoare pentru anodica urmate de filtru CLC ???Va multumesc! Link spre comentariu
danzup Postat Martie 3, 2009 Partajează Postat Martie 3, 2009 Pentru prima schema eu consider ca 290V c.a. pentru anodica este prea mare .( vezi pe datasheet la lampa 6P3S )Eu as folosi maxim 250V c.a sau chiar 220V c.a. cum am folosit eu ! Link spre comentariu
Kosmin Postat Martie 3, 2009 Partajează Postat Martie 3, 2009 Cel mai bine ii faci niste prize la 200-220-250-270-290v si in functie de lampile finale 6p3s sau 6p3s-e sau mai stiu eu ce s-ar potrivi in locul lor schimbi prizele la traf si gata, ca daca tot bobinezi trafu de la zero sa scoti niste prize in plus pe secundar nu e asa greu.Iar la redresarea cu lampa trebuie avut in vedere ca lampa redresoare "se consuma" destul de repede.... daca faci amplifu sa-l folosesti la ascultari zilnice nu prea e economic, dar daca ai multe redresoare si procurarea lor nu e o problema poti sa folosesti si lampi redresoare; la tine in montaj ar merge ceva GZ34 sau 5t3s ori 5u4gt a si sa nu uitam ca la lampile redresoare ai nevoie de 2 secundare identice de inalta tensiune sau unul cu priza mediana....(tot aia e).Asadar daca vrei sa folosesti lampi redresoare eu zic sa te gandesti inainte sa bobinezi traful... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum