Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Filtru defect!

dem3ntor

Postări Recomandate

Salut!acum cateva zile nu mi-a mai functionat filtrul de cafea. l-am desfacut si am gasit inseriat cu termostatul un soi de rezistenta pe care scria 250 grade si 250v. am scos piesa aceea care era arsa. fara acea piesa cred ca se incinge prea tare plita si scoate mai mult abur decat ceai, si declanseaza si ff des. ce sa ii fac, cu ce sa inlocuiesc piesa respectiva?Multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dem3ntor

5

• miron1947

5

Top autori în acest subiect

inseriat cu termostatul un soi de rezistenta pe care scria 250 grade si 250v.

Este o siguranta termica.[attachment=0]untitled.JPG[/attachment],faptul ca scoate mult abur,poate avea doua cauze(sau amndoua) depunere de calcar sau supapa nu etanseaza(corpuri straine).P.S.Eliminarea calcarului,o puteti face cu otet(preferabil de mere).
Link spre comentariu

calcarul l-am curatat de pe furtune si tevi, sa bag otet si pe rezistenta(ma refer la plita)? am curatat bila aceea care culiseaza cand trage apa, oare sa fie de la ea?Multumesc!

Link spre comentariu

otet si pe rezistenta(ma refer la plita)? !

Turnati cca, o cana de otet in vasul de apa(al filtrului) lasati-l sa se incalazeasca pana da primul jet si scoateti-l din priza,altfel,(cel putin la mine) nu poate fi oprita rezistenta.Dupa cca 10-15 min.cuplati iar la priza si lasati-l pana termina.Pentru clatire,faceti 1-3 cicluri complete,doar cu apa.
Link spre comentariu

teoretic ar trebui sa cumpar acea rezistenta si sa o inlocuiesc

Daca va referiti la siguranta termica,da,este o protectie in cazul in care termocontactul principla nu mai decupleaza.
Link spre comentariu

am pus otet, l-am lasat, la fel :( . oare sa fie defecta bila aceea care culiseaza de blocheaza apa fiarta sa se intoarca inapoi? Siguranta termica isi modifica valoarea in functie de temperatura? ma gandesc ca acum se incinge prea tare.Multumesc!

Link spre comentariu

oare sa fie defecta bila aceea care culiseaza de blocheaza apa fiarta sa se intoarca inapoi?

Este posibil.Vedeti daca nu are ceva murdarie,la mine a intrat odata din greseala pulbere de cafea in vasul cu apa.

Siguranta termica isi modifica valoarea in functie de temperatura? ma gandesc ca acum se incinge prea tare.

Nu,doar se intrerupe cand depaseste temperatura prescrisa.
Link spre comentariu

upiiiii, a mers!

multumesc miron1947. dupa o zi de stat degeaba si-a revenit si merge de rupe.

solutia a fost cea de mai sus: pus otet, lasat sa curga putin otet dupa aceea lasat cu otet cateva ore. dupa 3-4 ore se da drumul pana curge tot otetul, dupa aceea se lasa sa mearga cu apa 2-3 rezervoare :)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări