Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

schimbare sistem operare

silviu_marian_2005

Postări Recomandate

vreau sa schimb sistemul de operare de pe un laptop.Am vista si vreau sa pun xp. Hardul are doua partitii: una cu so iar pe cealalta zice ca daca am probleme cu vista il restaureaza el. Daca nu sunt multumit de xp pot sa revin la vista cu acest back-up?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• silviu_marian_2005

3

• Blind

2

• Badman

1

• ionut20

1

Xp peste vista nu poti sa instalezi, la fel cum nu poti ME peste xp, 98 peste ME, 95 peste 98, etc. Poti avea xp si vista in acelasi timp (pe partitii diferite), insa trebuie sa instalezi intai xp apoi vista. Invers nu.

Intai iti faci DVD-ul de back-up, apoi iti faci rost de toate driverele necesare, dupa care formatezi partitia pe care ai instalat acum vista. Instalezi xp-ul, bagi driverele, end.

In cazul in care te pune naiba sa formatezi/stergi partitia de back-up...ia-ti adio de la o versiune de vista functionala si pregateste-te sa iti bati capul cu instalarea de pe un cd.

Daca totusi te mananca in partea dorsala si dilesti partitia de back-up, poti reinstala vista folosind un kit de vista ultimate si introducand serialul tau (de pe fundul laptopului). Distributia se va instala in functie de serial.

Iti recomand ca inainte de a incepe sa te joci cu SO, sa iti faci back-up la date, la DRIVERELE venite cu laptopul si la SOFTURILE venite cu laptopul (cel pentru bluetooth, management, etc etc, kiturile trebuie sa le gasesti pe undeva).

Spor la joaca.

PS: In caz ca nu vei reusi sa gasesti driver pentru placa ta video:

- daca e intel gasesti pe sait la intel,

- daca e ati...d-zeu cu mila

- daca e nVidia gasesti pe www.laptopvideo2go.com

- daca e sis sau facuta de alti producatori...vezi cazul "ati"

Link spre comentariu

iti cauti pe net modelul tau de laptop pe site la producator. Si vei vedea acolo daca ti se pune la dispozitie drivere si pentru ce sisteme de operare. Daca ai si pt xp te pui si le downloadezi. Totul depinde de ce marca e laptopul

Link spre comentariu

Mai exista un program care iti "extrage" driverele instalate in sistem, daca nu reusesti sa le gasesti. Ar fi util sa cauti un astfel de soft (gasesti pe google), deoarece pentru bluetooth, placa wireless non-intel, placa video non-nvidia, placa de sunet, card reader, tastatura, iti va fi ceva mai greu sa le gasesti daca nu sunt pe saitul producatorului.Pune-te pe cautat drivere si posteaza progres!

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Pentru drivere eu am folosit cu rezultate foarte bune Driver Scanner 2009 de la UNIBLUE;recunosc ca am facut asta pe un desktop, avea driverele instalate, cu Scannerul le-am facut doar update.Acum cateva zile am avut in mana un laptop si kitul de xp nu-mi instalase o groaza de drivere. Am luat tipul laptopului de pe eticheta aflata pe spate, am intrat pe Google si am ajuns imediat pe situl producatorului de unde am luat toate driverele.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări