Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

radio electronica select2 s625a, am nevoie de ajutor

bocxoa

Postări Recomandate

am "furat" de la al meu bunic un astfel de radio si asi dori sa-l restaurez, e modelul fara ez80, intrebarea e daca are cineva o schema pt el, daca nu sa-mi spuna cineva daca stie ce tip de difuzor e nevoie, cati wati si ohmi?, difuzorul unde se leaga si mai am un fir de la un electrolitic 50+50 uf(micro) 350v, care atarna in aer, celalalt ajunge pe la pinul 3 de la ecl82 (6f3p in cazul meu), presupun ca trebuie pus la masa, dar nu risc ca astea pusca al naibi de tare. cel mai bine ar fi o schema, pe proradioantic am aflat o schema asemanatoare de la privighetoarea s 623 dar are si un ez80 care ma baga in ceata total.trebuie specificat ca radioul l-am identificat dupa pozele de pe proradioantic, capacul din spate nu-l mai am si nici difuzorul. iar de la persoanele cu experienta in restaurari de acest fel astept ori ce sfat, am alimentat radioul si am reusit sa inrosesc tuburile, sa alimentez filamentele, dar mai mult nu am reusit.va multumesc,p.s.maine mai fac rost de un radio deci posibil sa va mai deranjez si maine cu intrebarile mele :da Numai Bine :bere:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bocxoa

6

• feri.visky

2

• doru3160

2

• MiniTehnicus

1

In carte scrie:"Aceste aparate (Privighetoarea S623A, Select S625A, S633A) au schemele de principiu... identice "Nu stiu unde a disparut EZ80...Poti folosi linistit schema... daca nu-i EZ80 atunci trebuie sa fie o punte redresoare din diode sau una cu seleniu tip "ciocolata"...Difuzorul este de 2.5 VA si 8 Ohm (la Privighetoarea sunt 2 de cate 1 VA si 4 Ohm in serie, asta are si pic-up)

Link spre comentariu

spuneti-mi va rog si mie la care carte va referiti si de unde se poate descarca, presupun ca e cea albastra de care am vazut ca s-a mai amintit. si mersi de raspuns, acum am vazut si eu ca sunt doua diode, e mai greu la inceput in lumea lampilor dar cu timpul am sa-mi dau eu drumul .

Link spre comentariu

Da, in cartea albastra vol. 1, pagina 95, era un link aici pe forum cu ea, dar nu mai stiu la ce topic...... acolo unde cele doua diode sunt legate impreuna, acolo "iese" "+" si se leaga la plusul condensatorului de filtraj. Mediana infasurarii se leaga la minusul condensatorului de filtraj...succes...

Link spre comentariu

am mai facut rost de un radio darclee 4, sper sa fac rost si de pickup la el iar pe viitor pe masura ce voi avansa cu restaurarea e posibil sa mai stresez lumea cu intrebarile mele.am ajuns sa port cu mine o mica lanterna ca nu se stie prin ce poduri si beciuri ajung sa mai cotrobai dupa radiouri :da p.s. mii de multumiri persoanelor care au postat pe proradioantic pozele si schemele la aceste radiouri.

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Daca numeri vreo cateva posturi in jos,o sa gasesti unul ce se cheama "carte de scheme"si sigur o sa gasesti acolo cate ceva...merita multumiri macar pt timpul pierdut cu scanarea,ca sa nu mai zic de valoarea informatiei,mai ales pt cine nu are acea carte dar aduna aparate de radio cu lampi :rade:

Link spre comentariu

Am si eu cartea respectiva si am "rasfoit-o" inainte de a posta, dar nu am aflat schema cu pricina, darclee 3 si 4 au final audio EL84, iar la darclee 5, care il am eu are o lampa finala audio ...86, atat am reusit sa citesc pe ea, , mai are un ebf89 si un eabc80,atat am reusit sa citesc pe placa. Si va rog sa-mi spuneti cu ce sprei se pot curata contactele.

Link spre comentariu

S-a tot discutat pe aici si despre asta,personal folosesc R10 si mai am un spray pe care scrie KONTAKT,ambele sunt luate de la DIODA,in decursul timpului,si sunt multumit de ambele,desi as prefera KONTAKT,numai ca parerile sunt impartite,asa ca tot pe incercate ramane solutia de baza,fiecare considera ca ce foloseste personal e cel mai bun...Cat despre Darclee nu ai facut precizarile de mai sus si credeam ca schema e data in acel volum de scheme...care pt depanare e de mare ajutor.

Link spre comentariu

Am si eu cartea respectiva si am "rasfoit-o" inainte de a posta, dar nu am aflat schema cu pricina, darclee 3 si 4 au final audio EL84, iar la darclee 5, care il am eu are o lampa finala audio ...86, atat am reusit sa citesc pe ea, , mai are un ebf89 si un eabc80,atat am reusit sa citesc pe placa. Si va rog sa-mi spuneti cu ce sprei se pot curata contactele.

Finala este ECL86 , cred ca aparatul asta a fost fabricat dupa aparitia cartii respective , nu stiu daca n-a fost si ultimul radio romanesc cu tuburi
Link spre comentariu

mersi radianr pt link, dar dupa cum spuneam mai sus cartea respectiva o am, dar problema e ca nu apare in acea carte schema pt darclee5 si nici cu gocul nu am aflat-o.

Link spre comentariu

spuneti-mi va rog si mie la care carte va referiti si de unde se poate descarca, presupun ca e cea albastra de care am vazut ca s-a mai amintit. si mersi de raspuns, acum am vazut si eu ca sunt doua diode, e mai greu la inceput in lumea lampilor dar cu timpul am sa-mi dau eu drumul .

http://s4.transfer.ro/storage/carte-85772.rar
Darclee5 nu este in cartea albastra.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări