Vizitator ilflorin Postat Ianuarie 26, 2009 Partajează Postat Ianuarie 26, 2009 Ma poate ajuta cineva? am o bormasina care face scantei foarte mari la frecarea periilor pe colector si nu stiu cauza rotorul si statorul par ok si nu stiu care ar fi problema ms. Link spre comentariu
miron1947 Postat Ianuarie 26, 2009 Partajează Postat Ianuarie 26, 2009 am o bormasina care face scantei foarte mari la frecarea periilor pe colectorDaca face doar scantei,pot fi slabe arcurile perilor,sau calea murdara.P.S.Am presupus ca perile nu sunt foarte uzate,atunci ies mult din ghid si nu mai calca corect. Link spre comentariu
srdjan Postat Ianuarie 26, 2009 Partajează Postat Ianuarie 26, 2009 turatia cum e? daca il "cunosti" in sarcina lucra ca si in vremurile bune sau a "slabit"? subscriu la arcuri slabite (contact redus, arc electric mai mare) Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 26, 2009 Partajează Postat Ianuarie 26, 2009 Ca s? scapi de scîntei trebuie s? pui un condensator între cele 2 perii, cam 0,1... 0,47uF/250Vca sau 630V-1kVcc, încerci care e valoarea optim?. Asta e valabil la toate motoarele cu perii. Link spre comentariu
cirip Postat Ianuarie 26, 2009 Partajează Postat Ianuarie 26, 2009 Daca tot ce au spus cei dinainte nu amelioreaza problema, e posibil sa ai spire in scurt la rotor. Link spre comentariu
cipcirip Postat Ianuarie 27, 2009 Partajează Postat Ianuarie 27, 2009 Salut, verifica si nivelul izolatiei dintre lamelele colectorului, sa fie sub nivelul lamelei din cupru; daca nu, ajusteaza cu o pinza de bomfaier. Link spre comentariu
yo9gcc Postat Ianuarie 28, 2009 Partajează Postat Ianuarie 28, 2009 Un posibil scurt intre spirele de la rotor se poate face examinand lamelele colectorului, difera culoarea si distanta dintre ele este mai mare datorita arderii lor Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum