RyanRo Postat Ianuarie 26, 2009 Partajează Postat Ianuarie 26, 2009 Va rog,pentru cine cunoaste parametrii intre care trebuie sa se afle sunetul unei melodii corectate (wavelab) ,il rog sa ma ajute,multumesc anticipat. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 29, 2009 Partajează Postat Ianuarie 29, 2009 Pot sa te ajut cu niste sugestii.Dar mai intii niste presupuneri, pentru ca se pare ca vrei ceva specific dar nu dai detalii. Asa ca o sa banuiesc ce vrei.Vrei sa corectezi o melodie deja inregistrata de altcineva si sa o faci sa "sune mai bine".In cazul asta, ce ai de facut este sa incerci sa egalizezi bine piesa. Spectrul sonor al unei inregistrari perfecte este cel dat de asa-zisul zgomot brun. Pentru a ajunge la un astfel de spectru, trebuie sa trasezi spectrul actual al melodiei si sa egalizezi (cu un filtru de egalizare grafica) exact invers de cum e spectrul actual al melodiei comparat cu spectrul teoretic al zgomotului brun. Modalitatea practica este cu ajutorul unui plug-in specializat, cum ar fi FreeFilter (conceput doar pentru asta) sau unul mult mai sofisticat (si mult, mult mai scump) numit Izotope. Or mai fi si altele, dar eu pe acestea le-am utilizat si Izotope mi s-a parut cel mai bun.Procedura practica este asta: iti generezi cu un program oarecare un zgomot brun pe care-l salvezi separat, la aceiasi parametri tehnici ca si fisierul melodiei. Apoi, "instruiesti" plugin-ul sa memoreze spectrul sonor al zgomotului brun drept sursa. Salvezi setarea pentru mai tirziu, apoi "ridici" spectrul melodiei, selectind portiuni in care piesa este foarte "zgomotoasa" si in care esti sigur ca toate instrumentele sint prezente, si folosind filtrul aplici spectrul sonor al zgomotului brun peste cel al melodiei. Rezultatul va fi spectaculos.Sper sa-ti ajute. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum