ari_panterra Postat Ianuarie 27, 2009 Partajează Postat Ianuarie 27, 2009 amplifurile le reglezi din reactie.Poti sa le faci pana la o eroare f mica,neglijabila.In cazul tau cred ca ai facut ceva gresit.la cele enumerate mai sus cum reglezi reactia?nu mai tin minte unde am citit, dar as vrea sa stiu daca chiar rezista tda 1562 in sarcina pe 2 ohmi????si eu am incercat pe 2ohmi,si mi-a ''rezistat'',insa al doilea(cred ca era alt lot)a cedat dupa cateva minute..... Link spre comentariu
bogdan_2006 Postat Ianuarie 28, 2009 Autor Partajează Postat Ianuarie 28, 2009 (si asa ca nu eram decis ce integrate sa folosesc) colac peste pupaza, am mai primit si 2 transformatoare (nu sunt foarte puternice, la unu din ele in secundar am 12vca si 5vca iar sarma e cam de 1mm in diametru, iar celalalt are tot 12vca dar sarma ceva mai mica) si 2 kituri cu tda 1562q. cred ca am sa folosesc tda 1557q sau altceva in functie de ce gasesc (mi-ar fi placut tda 7375 da nu stiu daca il mai gasesc). Pacat ca nu pot sa leg cate un modul (tda 1562q) la cate o bobina de la dif de subwoofer De asta intrebasem daca rezista 1562 in sarcina de 2 ohmi, ca vroiam sa leg in paralele bobinele ca sa nu pierd jumate din putere (ma rog, aproape jumate) ca in legarea in seria.PS: de ce vad tot forumul fff mic??? adica tot ce tine de scris??? acu 3-4 zile nu mi se vedea asa. (si tot aceeasi rezolutie o am la monitor) am apasat eu pe ceva din greseala? e cam enervand, ca trebuie sa stau foarte atent si ma cam dor ochii la citit.Pe alte forumuri nu am aceasta problema. (ca sa va faceti o idee, ca si cum ar fi ceva scris in word cu caracter de 8) Link spre comentariu
cipa_maria Postat Ianuarie 28, 2009 Partajează Postat Ianuarie 28, 2009 apasa pe ctrl si + sau - pana se face cum vrei tu! Link spre comentariu
bogdan_2006 Postat Februarie 21, 2009 Autor Partajează Postat Februarie 21, 2009 dupa ce am mai facut rost de un transformator si anume 12-0-12 5A am facut 2 montaje cu tda 2050 cu schema si cablajul de pe alldatasheet.comtoate bune si frumoasa pana veni timpu sa-i fac proba. si am ramas uimit cand a inceput sa iasa fum, mi s-a ars rezistenta de 2.2Ohmi, dar amplificatoarele merg fara probleme. intrebarea e din ce motiv totusi s-a ars acea rezistenta? si e un pericol daca nu o mai pun? (de fapt am schimbat vreo 3 sau 4 si toate s-au ars) specific ca rezistentele erau pe 0.25W. sa pun de putere mai mare sau le las asa cum sunt?LE: de 2 zile ascult muzica cu ele si pana acuma nu au facut figuri, chiar daca acele rezistente sunt arse Link spre comentariu
ari_panterra Postat Februarie 21, 2009 Partajează Postat Februarie 21, 2009 daca sunt cele de pe iesire,tre sa fie de 5w Link spre comentariu
djlove Postat Februarie 21, 2009 Partajează Postat Februarie 21, 2009 Pune schema aici, poate rezistentele sunt puse intre plus si masa, si minus si masa, daca e asa valoarea e eronata, ar trebui un 2,2Kohmi. Dar cel mai bine pune schema sa putem vedea exact despre ce este vorba Link spre comentariu
ari_panterra Postat Februarie 22, 2009 Partajează Postat Februarie 22, 2009 acum am vazut shema si s-ar putea sa nu fi ales bine sau sa nu fie bun condensatorul de 0,47 microF nepolarizat de langa ea,oricum rolul ei si al condensatorului este de filtraj,nu sunt componente critice in intregul sistem(parerea mea).p.s. pune totusi schema sa fim siguri ca e corecta. Link spre comentariu
bogdan_2006 Postat Februarie 22, 2009 Autor Partajează Postat Februarie 22, 2009 ce schema sa pun? schema e aia din data sheetiar daca vreti sa fac poza la cablaj nu am cu ceiar schema si cablajul sunt corecte ca le-am verificat si rasverificat. in fine Link spre comentariu
bogdan_2006 Postat Martie 16, 2009 Autor Partajează Postat Martie 16, 2009 scuze pt faptu ca am mesaj dupa alt mesaj, insa doar asa puteam sa refac activ topiculam gasit pe net o schema de legare in punte a doua tda 2040 si tot acolo scria ca merge si pt tda 2050 fara alte modificari, dar ca sa fiu sigur am sa postez si schema (repet fac acest lucru ca sa nu am alte surprize), poate s-a mai vorbit despre legarea in punte a acestui tda, dar ceva concret (legat de acest integrat), eu unul nu am gasit.m-am uitat si eu pe schemele de la cele 2 integrate si am observat ca nu difera foarte mult piesele ... dar am zis totusi sa intreb si pe cei care se pricep mai bine ca mine ... ms anticipat. baftaps: in schema pusa de mine pe iesire sunt 2 condesatori si 2 rezistente care in schema la tda 2050 au alte valori, fapt ce m-a determinat sa va intreb pe voi Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum