Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Portabila AEROTRON

caius71

Postări Recomandate

Va salut !Am intrat si eu in posesia unui Shendun (cred).Inaintru are urmatoarele integrate : TC9198P ; TC508....ceva ; mc13017p ; tba820m ; uln3859 etc.Sub difuzor are un modul pe care nu scrie nimic, dar care are un decodo CTCSS FX365(...LS)Sub comutator mai are un modul cuu niste SMDuri.FInalul RF este un 2SC1971.Diode are pe matrice cacalau (era o vorba cu "....cacalau Maria-Ta") . Cum se foloseste matricea asta ?Cred ca modelul anterior avea frecventela programate pe memorii cu inele de ferita :ras: Stie cineva cam prin ce perioada (mult dupa '90) s-au vandut (ca sigur nu-s facute) in Romania astea?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 26
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• caius71

6

• mojnost

3

• yo9hnf

3

• yo9gcc

3

Top autori în acest subiect

Am lucrat acum 15 ani cind au fost aduse in Ro primele statii de acest tip,odata cu Yaesu FTL 2011 au intrat in serviciu si tot ca acelea se programau pe calculator.De curiozitate,am cautat dupa aceea date despre ea(producator,importator,soft,cabluri,etc.) dar nu am gasit absolut nimic.

Link spre comentariu
Vizitator valirex

Statia se numeste shendun 506 si este un produs romanesc dupa o licenta suedeza,fabricat la intreprinderea IEMI in perioada ei de glorie.A intrat in dotarea tuturor serviciilor,din ministerul de interne,armatei,etc.incepand cu anii '80-'85 pana prin anii 95 cand a intrat motorola,iar in unele unitati ale ISU mai sunt si astazi folosite.Modelul shendun 506 are 6 canale si se programeaza prin adaugarea sau scoatarea unor diode de pe acea matrice conform rezultatului unui calcul al frecventei dorite,in acest sens existand chiar indicatii intr-un tabel aflat intr-unul din almanahurile tehnium.Mai tarziu dupa anii 2000,cei de la IEMI au incercat "revitalizarea" statiei prin aparitia pe piata a unui nou model numit shendun 516,ce avea 16 canale si programarea ei se facea printr-o memorie interna si conexiunea cu un calculator,dar se pare nu a putut tine pasul cu concurenta externa,intr-un final fabrica dandu-si obstescul sfarsit,lasand locul unui ansamblu rezidential,cum este mai nou obiceiul in Romania.

Link spre comentariu

Este dat tabelul si intr-o revista Radioamatorul, arhiva on-line aici:http://www.hamradio.ro/default.asp?id=17&mnu=17

Mai tarziu dupa anii 2000,cei de la IEMI au incercat "revitalizarea" statiei prin aparitia pe piata a unui nou model numit shendun 516,ce avea 16 canale si programarea ei se facea printr-o memorie interna si conexiunea cu un calculator,dar se pare nu a putut tine pasul cu concurenta externa,intr-un final fabrica dandu-si obstescul sfarsit,lasand locul unui ansamblu rezidential,cum este mai nou obiceiul in Romania.

Care concurenta externa, echipamentele nu erau atractive deoarece nu se adaugau comisioanele.Au fost prezentate in presa scrisa destule afaceri de genul asta, la care au fost aduse echipamente din afara, chiar daca nu erau necesare si se fabricau in tara altele similare.
Link spre comentariu
  • 5 săptămâni mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...

Eu am facut rost de la un coleg radioamator de softul pentru calculul diodelor, dar nu inteleg cum vin puse.

Mai jos atasez o poza cu matricea mea.

Posted Image

PS : Acum am vazut ce pe spate sunt trecute cele 6 canale (1, 2, 3...6) cu un T si cu un R (rx, tx).

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Postez o arhiva cu porgramul de calculat frecventa RX / TX."Desi pamantul e rotund, toti si-o trag pe la colturi" ...sau "toata lumea stie pe de rost totul despre SD-506, dar nimeni nu stie cum se programeaza".

Link spre comentariu
  • 5 săptămâni mai târziu...
Vizitator allenco69

Am la munk un IEMI SD-506 si ma intereseaza ce casti si microfon se potriveste la tipul asta de statie? Nu prea am gasit pe net sau dak exista ceva similar de la un alt producator?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări