Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Mini bormasina de la 18 v la 220W

micu_Ovi

Postări Recomandate

Am o mini bormasina cumparata de la baumax pe 18 v si as vrea sa o fac sa functioneze direct de la priza . Pentru ca o folosesc des si la operati simple si nu im convine sa stau pana se incarca acumulatorul !Am primit de la ea un acumulator1 tarnsformator 1 dek ( ca sa zic asa ) in care im inacrc acumulatorul Eu am legat direct cablurile de la transformator pe +/- de la bormasina dar nu ave o turatie convenabila!Stie cineva ce trebuie sa fac? pls help!P.S o sa revin cu niste poze

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 26
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• micu_Ovi

10

• srdjan

5

• Depanatoru

2

• miron1947

2

Top autori în acest subiect

pai incarcatoru incarca bateria scazand curentul pe masura ce se incarca bateria pentru a nu o fierbede aia nu merge satisfacator direct pe masiapractic iti trebuie un transformator cu o sursa stabilizata reglata pe 18v...eventual cu limitare de curent daca lucreaza in sarcini mari pentru a nu o distruge daca se blocheaza in ceva material de gaurit

Link spre comentariu

atunci se schimba treaba gasesc peaici pe forum peundeva cum sa fac un traf de 18 v ?Preferabil un lungapropo cand masor cu vollt metru tensiune din acumulator si traf im arata 22 v

Link spre comentariu

pai vezi ca acumulatorul lucreaza in DC... ala ce ai tu nu e traf... e incarcator deci scoate tot DC... un traf lucreaza in AC...deci ca sa alimentezi din priza direct trebuie sa-ti faci o sursa de curent continuu conform cerintei bormasineicel mai bine e sa citesti cu un voltmetru pe DC tensiunea acumulatorului cand e incarcat dupa care cu ampermetru pe 10A sa legi acumulatorul prin fire la bormasina si sa gauresti ceva mai dur sa vezi ce curent consuma in sarcina... iti pun o schema sa vezi cum sa legi sa nu faci vreo boacanarosii sunt bornele + si negre sunt bornele -dupa ce ai aflat intensiutatea curentului (A) si tensiunea in curent continuu (V=) atunci poti calcula consumul bormasinii ca sa faci un calcul de ce transformatori ai nevoie pentru sursa ce urmeaza a fi facuta (minim) ca daca depasesti cu atat mai binecategoric chestiile astea ar trebui sa fie scrise pe bormasina dar in poza nu se vede nimic

Link spre comentariu

@srdjan : azi am fecut testu cu 10A dar acumulatorul nu cred ca era prea incarcat ca la momendat a a cam murit

http://s395.photobucket.com/albums/pp34/Ovi_666/?action=view&current=26012009132.flv

pe linku de mai sus e un filmulet din timpu testari cand e pe la 2 3 ea merge liber pe burghiu iar cand urca pana la 7 8 o tine eu cu mana sa se tureze

O sa revin cu un alt filmulet cand o sa mi se incarce caumulatoru 100%

Link spre comentariu

sunt suficiente datele care le-ai dat... acuma se poate calcula puterea transformatorului pentru sursa de curent de care ai nevoie... 18V * 8A=144W sau 18V * 10A=180W (cam asta ar fi puterea consumata de bormasina in sarcina)...avand in vedere ca un circuit de reglare a tensiunii iti mai fura cam 4V as zice sa alimentezi regulatorul de tensiune cu 22V - 24V / 1.41 => 15-18V sa fie transformatoru e suficient... iar puterea transformatorului sa zicem 150-180VA daca vrei sa fortezi bormasina... daca in schimb ai de gand sa limitezi curentu la o valoare mai mica ca sa-i prelungesti viata e suficient si 100VAodata cu tranformatoru iti mai trebuie si o punte redresoare care sa reziste la un curent cat alegi sa dai masinii, un circuit integrat regulator si stabilizator de tensiune DC si niste rezistori, condensatoare, tranzistori, radiator si 1-2 potentiometreo sa caut o schema de sursa conform nevoilor tale care sa fie un punct de plecare... revinLE: ok...m-am uitat si pe video...se pare ca jucaria aia papa 1.6A la mers in gol si 3.7 franata complet...rotunjeste valorile si inlocuieste in calculele mele 4 in loc de 8 respectiv 10... automat transformatoru va fi mai mic...deci si mai ieftin si anume 18V*4A=72W consum maxim al masinii si la fel poate fi si transformatorul (18V 72VA -> dupa redresare si filtrare va rezulta cca 25VDC cu care sa alimentezi sursa)MLE: btw... fii mai bland cu bormasina aia cand o testezi. mi s-a facut mila de ea in filmuletz...cu greu reusesti sa distingi valorile pentru ca oscileaza prea brusc... sper ca nu m-a inselat privirea

Link spre comentariu

Eu zic ca nu merita sa o modifici , nu se comporta prea bine cu traf , am incercat mai demult cu un traf de peste 500W , dar acumulatorul e acumulator , are rezistenta interna foarte mica , poate da brusc zeci de amperi cand masina are tendinta sa se blocheze , pe cand o alimentare cu traf , din cauza rezistentei primarului , a secundarului , a puntii de diode , firelor , cu filtraj neideal , etc , nu poate asigura un curent asa mare . Practic o sa simti ca nu mai are aceeasi putere masina , la greu se va opri mai usor , numai daca o s-o folosesti materiale unde nu e nevoie de forta .

Link spre comentariu

dcei hai sa va zic la ce vreu so folosec eu vreu so folosec ca surubelnita si ca minifreza deci sa prind in ea nsite mini pietre de polizor ca sa fac niste forme pe lemn eu nu vrru so folosesc non stop pe traf doar in caz de nevoi epsciaciale da creca aveti dreptate nu prea merita investitia

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări