Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Identificare componenta (inalta tensiune)

Vizitator AndyB78

Postări Recomandate

Vizitator AndyB78

Buna seara,Am probleme in a intelege ce componenta este cea din imaginea atasata. Speram sa fie vorba de un transformator ridicator de tensiune dar se comporta ciudat.Are 2 randuri de cate 5 pini. Intre randuri nu se inregistreaza nici un fel de rezistenta si impedanta. In cadrul aceluiasi rand apar intre unii pini rezistente intre 0.3 si 1.4 ohmi si impedante pana la 0.5mH. Alti pini par a fi in scurt. Am plasat 7V alternativ pe unii dintre pini si am regasit pe celalat rand de pini circa 1.22V. Am inversat si aceeasi situatie. Cum s-ar spune imi scade tensiunea indiferent unde o aplic. Parca ar fi o rezistenta. Ca si marime e cat un transformator nu prea mare.Pe carcasa scrie SEL, 3.2KV (si un "666" intr-un triunghi :speriat ).Mai jos scrie S 157/48 46-8.Rog pe cei care au idee, sa-mi spuna ce este chestia asta.Multumesc anticipat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Stefan

2

• Spitfire

2

• Badman

1

• Rabulea Sergiu

1

Top autori în acest subiect

sprea rusinea mea nu stiu exact ce face :jytuiyu transformatorul din poza dar seamna foarte mult cu niste tranformatoare din anumite modele de tv-uri. am avut ceva in genul asta de la un blaupunkt si unele mai mici (alea se mai foloseau la sursa de St-by pentru a asigura tensiune procesorului si se gasesc sub denumirea de transformatoare incapsulate pentru PCB) le folosem la 220 si se comportau excelent (nu se incalzesc si de "bazait" nici nu se punea problema)asemanator cu cel din poza foloseam sa scot ceva tensiune inalta pana am reusit sa-i strapung bobinajultransformatorul nu este chiar asa mic are aprox 70x25mm

Link spre comentariu
Vizitator AndyB78

Le multumesc celor care au raspuns!Ma tem ca telefonul meu nu face poze mai bune (mai ales ca textul de pe randul de sus este scris prin reliefare, nu cu vopsea). Am mai atasat o poza insa oricum ceea ce scrie pe el am scris si eu in threadul initial fara sa fie nevoie sa se chinuie cineva sa descifreze din poza...

Link spre comentariu

cu ajutorul postului lui nightmare :aplauze am reusit sa imi amintesc unde am vazut acel trafo.deci este un transformator pe ferita si se foloseste la sursele in comutatie, eu am vazut unul la un tv mai vechi pe care scria Nokia si tit 3,2KV (cred ca este izolatia dintre primar si secundar)

Link spre comentariu
Vizitator AndyB78

Va multumesc frumos pentru raspunsuri!Si eu care speram ca e ceva simplu (un transformator ridicator de tensiune) si ca o sa fie simplu sa obtin tensiunea inalta (am nevoie pentru un proiect cu un tub de osciloscop)...Se poate cumva obtine relativ usor o tensiune medie/inalta folosind traful asta? (scuze pentru intrebarea de amator)As avea nevoie pentru moment de +300V...ulterior probabil voi avea nevoie de 2kV...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări