Vizitator AndyB78 Postat Ianuarie 25, 2009 Partajează Postat Ianuarie 25, 2009 Buna seara,Am probleme in a intelege ce componenta este cea din imaginea atasata. Speram sa fie vorba de un transformator ridicator de tensiune dar se comporta ciudat.Are 2 randuri de cate 5 pini. Intre randuri nu se inregistreaza nici un fel de rezistenta si impedanta. In cadrul aceluiasi rand apar intre unii pini rezistente intre 0.3 si 1.4 ohmi si impedante pana la 0.5mH. Alti pini par a fi in scurt. Am plasat 7V alternativ pe unii dintre pini si am regasit pe celalat rand de pini circa 1.22V. Am inversat si aceeasi situatie. Cum s-ar spune imi scade tensiunea indiferent unde o aplic. Parca ar fi o rezistenta. Ca si marime e cat un transformator nu prea mare.Pe carcasa scrie SEL, 3.2KV (si un "666" intr-un triunghi ).Mai jos scrie S 157/48 46-8.Rog pe cei care au idee, sa-mi spuna ce este chestia asta.Multumesc anticipat. Link spre comentariu
Rabulea Sergiu Postat Ianuarie 25, 2009 Partajează Postat Ianuarie 25, 2009 Dupa parerea mea ar putea fi o bobina pentru EMI din vreo sursa in comutatie. Link spre comentariu
Stefan Postat Ianuarie 25, 2009 Partajează Postat Ianuarie 25, 2009 sprea rusinea mea nu stiu exact ce face transformatorul din poza dar seamna foarte mult cu niste tranformatoare din anumite modele de tv-uri. am avut ceva in genul asta de la un blaupunkt si unele mai mici (alea se mai foloseau la sursa de St-by pentru a asigura tensiune procesorului si se gasesc sub denumirea de transformatoare incapsulate pentru PCB) le folosem la 220 si se comportau excelent (nu se incalzesc si de "bazait" nici nu se punea problema)asemanator cu cel din poza foloseam sa scot ceva tensiune inalta pana am reusit sa-i strapung bobinajultransformatorul nu este chiar asa mic are aprox 70x25mm Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Ianuarie 26, 2009 Administratori Partajează Postat Ianuarie 26, 2009 in primul rand nu ai pus o poza CLARA sa se vada ce scrie pe el, in cel mai fericit caz poti apela la Mama Omida Link spre comentariu
Vizitator AndyB78 Postat Ianuarie 26, 2009 Partajează Postat Ianuarie 26, 2009 Le multumesc celor care au raspuns!Ma tem ca telefonul meu nu face poze mai bune (mai ales ca textul de pe randul de sus este scris prin reliefare, nu cu vopsea). Am mai atasat o poza insa oricum ceea ce scrie pe el am scris si eu in threadul initial fara sa fie nevoie sa se chinuie cineva sa descifreze din poza... Link spre comentariu
Spitfire Postat Ianuarie 26, 2009 Partajează Postat Ianuarie 26, 2009 Este traful (satanic )dintr-un UPS Merlin Gerin. Componenta de foarte buna calitate. Link spre comentariu
nightmare Postat Ianuarie 26, 2009 Partajează Postat Ianuarie 26, 2009 Cred ca e vorbda de asta si modelul ala cred ca e aici, dar din pacate nu gasesc nimic mai detaliat. Link spre comentariu
Stefan Postat Ianuarie 26, 2009 Partajează Postat Ianuarie 26, 2009 cu ajutorul postului lui nightmare am reusit sa imi amintesc unde am vazut acel trafo.deci este un transformator pe ferita si se foloseste la sursele in comutatie, eu am vazut unul la un tv mai vechi pe care scria Nokia si tit 3,2KV (cred ca este izolatia dintre primar si secundar) Link spre comentariu
Vizitator AndyB78 Postat Ianuarie 26, 2009 Partajează Postat Ianuarie 26, 2009 Va multumesc frumos pentru raspunsuri!Si eu care speram ca e ceva simplu (un transformator ridicator de tensiune) si ca o sa fie simplu sa obtin tensiunea inalta (am nevoie pentru un proiect cu un tub de osciloscop)...Se poate cumva obtine relativ usor o tensiune medie/inalta folosind traful asta? (scuze pentru intrebarea de amator)As avea nevoie pentru moment de +300V...ulterior probabil voi avea nevoie de 2kV... Link spre comentariu
Spitfire Postat Ianuarie 26, 2009 Partajează Postat Ianuarie 26, 2009 Daca nu conteaza cum arata aia 2KV poti incerca un aprinzator de aragaz cu baterii ala scoate si mai mult de atat...sau un flyback driver cu 2N3055+traf de linii de la tv alb negru http://www.powerlabs.org/flybackdriver.htm ... sau un "marx generator"... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum