Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

totul despre puterea difuzoarelor

GigiZ

Postări Recomandate

Multi amatori nu stiu cum sa se orienteze cand vine vb de cumparat difuzoare,asa ca am sa va dau niste indicatii:1.DUde!!! marimea bobinei da puterea difuzorului urmata de marimea magnetului care de obicei reda fidelitatea sunetului(in special bass-ul)Difuzorul cu puterea electrica de 20VA(W) are diametrul bobinei de 2.5 cm si un magnet de 7-8 cm lungime cu h=1-1,5 cm de obicei intervine si marimea conului si grosimea sarmei de pe bobina Difuzorul cu puterea electrica de 30VA(W) are diametrul bobinei de 3.5 cm si un magnet de 8 cm lungime cu h=1,5 si de obicei sunt poloneze(mai vechi)Difuzorul cu puterea electrica de 40VA(W) are diametrul bobinei de 4 cm si un magnet de 10 cm lungime cu h=2 cm si sunt boxele Kastanuri ,mai nou eurotech sau domotech Difuzorul cu puterea electrica de 75-80VA(W) are diametrul bobinei de 4.5 cm si un magnet de 12-13 cm lungime cu h=2 cm Difuzorul cu puterea electrica de 100-150VA(W) are diametrul bobinei de 6-8 cm si un magnet de 18-20 cm lungime cu h=2 cm Nota:Grosimea magnetului variaza pentru unele difuzoare ,de obicei cele cu grosimea de 1-2cm sunt pe 4ohmi iar cele cu grosimea de 3-4 cm sunt de obicei pe 8ohmi Cu cat magnetul este mai mare redarea frecventelor joase e mai precisa Diametrul conului poate influenta redarea freecventelor joase dar e posibil totodata ca cei care au construit difuzorul sa-l fi construit pt redarea mediilor si mai putin a joaselor De obicei un difuzor bun are membrana din cauciuc si nu din buretept ca aceasta conteaza f. mult ca constructia incintei.l si mai revin si alta data daca se cer explicatii|

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 31
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• GigiZ

8

• Sharky

6

• Mircea Bartic

4

• LUCI

3

Top autori în acest subiect

intra pe site la eminence, uite-te la in catalog la difurile lor si vezi ce diametru are bobinaexemplu alpha 12 3.8cm 150Wbeta 15cx 5cm 350W..etcdelta 15lf 6.3 cm 500Wsi eminence nu umfla puteriledepinde mult si de constructia difului, de materialele folosite..etcMarimea magnetului nu e prea sugestiva, conteaza BL, ala iti spune multe despre forta care o poate dezvolta motorul cu un anumit curent prin bobina...un contra exemplu ar fi difurile cu magnet neodymium...care e mic si usor, dar se descurca...Conteaza si mult cum sta bobina in campul magnetic, daca locul in care sta bobina e larg atunci forta nu va fi asa de mare..si inversSi mai conteaza si calitatea materialului din care e facut magnetul,Materialul membranei se alege in functie de aplicatie, e rept ca daca vrei un dif trainic pe care sa il poti freca toata ziua atunci ii pui o membrana "acordeon"(sau cum io fi zicand) ca la difurile profi, dar daca vrei frecventa de rezonanta joasa si sensibilitate mare atunci trebuie sa recurgi la un con usor, care va urca Fs si atunci trebuie sa compensezi cu membrana cat mai flexibila ..deci burete/spumaNu is eu expert in asa ceva, dar ce spun sunt lucruri ce se pot deduce f usor cu niste cunostiinte de fizica elementare...si niste experimente destul de simple..In concluzie luati difuri de firma ca specificatiile lor nu sunt umflate, iar pt difurile no-name trebuie sa iti pierzi vremea sa le testezi si in majoritatea cazurilor ramai dezamagit..macar mai bine dai niste bani in plus si stii ce cumperi si la ce sa te astepti

Link spre comentariu

Scuze ca iti spun da esti cam in urma cu stirile ! :lol: un difuzor bun cu bobina de 2,5cm tine si 60W rms ! unul cu bobina de 10cm ajuunge la 10 000 W :shock:

Difuzorul cu puterea electrica de 40VA(W) are diametrul bobinei de 4 cm si un magnet de 10 cm lungime cu h=2 cm si sunt boxele Kastanuri ,mai nou eurotech sau domotech

Asta a fost cea mai tare faza :shock: iti arat eu un difuzor cu bobina de 3,2cm ce tine 150W ... depinde de rasina de pe bobina si sistemul pe racire :wink:

Nota:Grosimea magnetului variaza pentru unele difuzoare ,de obicei cele cu grosimea de 1-2cm sunt pe 4ohmi iar cele cu grosimea de 3-4 cm sunt de obicei pe 8ohmi

Sau poate asta ? :lol: :lol: :o deci sa intelegem ca impedanta variaza in functie de grosimea magnetului ?
Link spre comentariu

pai hai lumineaza-ne..cum adica putere electrica?eu ma refeream la puterea medie consumata de dif, care mai mult de 95% se transforma in caldura, nu la minciunile care sunt scrise pe difurile de 3 parale

Link spre comentariu

Scuze ca iti spun da esti cam in urma cu stirile ! :lol: un difuzor bun cu bobina de 2,5cm tine si 60W rms ! unul cu bobina de 10cm ajuunge la 10 000 W :shock:

De curiozitate poti sa dai un link ca sa vad si eu diful ala de 10000W
Link spre comentariu

cred ca GIGIZ se referea la puterile difuzoarelor chinezesti :wink:

posibil..avand in vedere ce difuzoare "adevarate" a luat ca exemplu
nu prea cred......astea mai noi.. au mult mai multa putere......si dimensiuni mai mici/magnet mai mare..in general..(chinezariile se exclud)eu cred ca se referea la difuzoare dinalea cum erau mai"pe vremuri" adica dinalea mai vechi.. nu stiu cum..dar multe se compara cu cele care acum sunt cam..medii,nu ff bune, dar nici chinezari... la alea se referea...
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări