Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

amplificator subwoofer

Light_man

Postări Recomandate

am 4 variante de amplificare pt un sub de 250w/8ohmi1 un kit pe tda7294(4 buc parca)2 un kit pe tranzistori (mosfeturi) 3 un alto macro 8304 o statie tehnics luata sh la un atelier de depanare mentionez ca kiturile au aproape 250W ambele(ala pa tda-uri parca duce ceva mai mult)iar tehnics-ul are 2x125 si se poate pune in punte (cica tre sa dea 250w/8 ohmi) voi la ce v-ati opri din aceasta lista ? dati si niste argumente va rog

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• csl1131

7

• Light_man

6

• Sharky

4

• Murcielad

3

Top autori în acest subiect

Vizitator metallicus69

As opta pentru varianta cu Technicsul, deoarece exista si o carcasa! La redresor i-as mari apoi condensatoarele de filtraj la macar 22000uF, avand in vedere destinatia finala!Depinde acum si de pret, sau disponibilitatea ta de a face/adapta o carcasa! Pana la urma trebuie sa stea si amplificatorul in ceva!

Link spre comentariu

am 4 variante de amplificare pt un sub de 250w/8ohmi1 un kit pe tda7294(4 buc parca)2 un kit pe tranzistori (mosfeturi) 3 un alto macro 8304 o statie tehnics luata sh la un atelier de depanare mentionez ca kiturile au aproape 250W ambele(ala pa tda-uri parca duce ceva mai mult)iar tehnics-ul are 2x125 si se poate pune in punte (cica tre sa dea 250w/8 ohmi) voi la ce v-ati opri din aceasta lista ? dati si niste argumente va rog

sa iau varianta mea(daca nu tii cont de pret):pe ultimul loc : tda7294... nu imi place cum se aude pe sub..cele mai prost...cam la egalitate(cam la fel,dupa parerea mea..)amp-ul care l-am facut eu ultimul, M250(bipolari)-> scoate in 8 ohmi oricum mai tare decat 2 tda...si asta pe 8 ohmi....scoate cam 170W in 8 ohmi...si vreo 240-250 in 4....o statie luata de la un atelier "SH",CE INSEAMNA SH???,stricata??asta..???oricum trebuie sa vezi cat scoate..ca nu cred ca scoate 125.mai ales daca zic aia..tre sa verifici cumva..sau poate daca scrie pe ea 150..atunci POATE scoate 125...fiind de firma.., ca altfel..mult mai putinsau..ala cu mosuri.....(nu stiu ce sa zic..da mai multe indicatii..pune schema..sa o vad..la care te-ai gandit..)iar pe primul loc e ALTO....daca nu te uiti la bani..ala e pe ptimul loc..cea mai mare putere... si ca claritate..(am auzit un alto,nu mai stiu care, dar ama auzit la cineva, si mi-a placut cum se aude....)acum daca vrei sa iesi ceva mai ieftin...poti sa faci ala cu mos, sau M250, sau daca nu sa iei statia aia si sa scoti corectorul de ton, sau altceav ce mai are pe acolo, si sa pui un inversor, ca sa ii dai bridge, si gata....cum ziceam..alto e cel mai bun..dar si cel mai scump....cat despre tda....NU iti recomand...ala face numai zgomot...nici nu se poate compara cu unul de aici...M250,mos,tehnics,alto..sunt cu MULT superioare...deci probail vrei un compromis..-> ori mos ori M250, ori tehnics..totusi..daca tehnics are tranzistori(si nu integrate) si tranzistorii sunt originali(adica nu 2 de un fel, si 2 de alt fel, ca s-o stricat vreun canal si nu au mai gasit la fel, sau chestii dinastea,adica daca are TRANZISTORI finali, si la aia NU s-a umblat, sau macar au pus tot la fel ca cei originali ) atunci si eu ..tot pe asta m-as duce...dar daca s-a umblat pe la partea finala..atunci..nu ..ca cine stie cine si-a "bagat ghiarele" in el, si ce a mai facut...acum tu faci ce vrei.. dar zii ce faci...
Link spre comentariu

deci: sh=second hand(costa cam 2,3 mil) si tre sa ma vb cu ala de la atelier sa vad dak e pe integrate sau tranzistori ; scrie pe spate "RMS POWER 2x125w stereo 1x250w bridge mode"(are niste jumperi care trebuie pusi pe acolo intr-o anumita pozitie); alto macro este pa mana mea deja, dar asvrea sa il fol pe o pereche de fullrange (3cai, 15"+8"+1") sa vad dak gasesc schemele pt kiturile alea si ar mai fi fost o varianta : cu kit de la vasile (IPA300 sau 400)

Link spre comentariu

aha..deci cred ca daca nu s-o umblat prea mult pe partea finala(zii lu ala sa ti-o desfaca sa o vezi) atunci aia ii cea mai buna alegere..ai si carcasa..si cred ca iesi cel mai ieftin..(tda-ul a picat oricum, dintre mos sau ala care ziceam eu...)

ai putea sa faci ceva pe mos...tot un fel de IPA400 numa ca ii pui mai putine tranzistoare finale

Link spre comentariu

daca te-ar lasa sa testezi amplifu ar fi o chestie sigura...dai bani si il ai gata facut..altfel o sa ai de lucru cu el..si poate reusesti sa si arzi ceva piese...pretul e bun pt puterea aia avand in vedere ca e gata facut

Link spre comentariu

pretul e bun, dar depinde ce are in el...daca o umblat ff mult la finali..cam naspa...am vazut amp care cei care le reparau punea cu totul altceva, si faceau MARI improvizatii, ca sa mearga..daca e asa..lasa-l in pace...

Link spre comentariu

api cred ca azi sau maine ma duc sa vad ce are pe finali, poate ma lasa ala sa fac niste teste cu el sa vad cum se comporta pe sub(apropos :? cum pot sa masor domeniul de fregvente al ampului- cu un osciloscop sau ceva de genul asta?) avand in vedere ca nu e fff mare si are o greutate acceptabila cred ca am sa raman la el am sa revin cu detalii (imediat ce aflu ceva :lol: )

Link spre comentariu

daca i pt subwoofer nu prea te intereseaza cat urca....eventul cat coboaramasori asa: legi pe intrare in generator de semnal fixat pe 1kHz, legi sarcina, dai cat vrei tu de tare (raspunsul in frecventa e influentat si de putere intr-o oarecare masura)numai vezi sa nu arzi ceva, cel mai bine foloseti o rezistenta ca si sarcina pe care pui osciloscopul. Vezi sa arata frumos sinusul din generatorul de semnal si tot cresti/scazi frecventa pana cand amplitudinea scade la 0.707 din val initiala...acolo sunt punctele de -3dBinca ceva..te mai poti uita sa vezi ce sursa are (traf, condensatori filtraj)Daca etajul final e pe integrate te uiti ce scrie pe ele si cauti pe net catalogul...

Link spre comentariu
Vizitator DENON

ma uit la voi ( si privesc :) ) cum tot criticati tda 7294 de parca ar fi ultimu jaf de amplif , si vad ca laudati tda 2030 si 2050 diferenta dintre 2050 si 7294 e ca diferenta dintre baba si mitralieracum dracu poti sa spui ca tda-ul ala face zgomot ?te invit la mine acasa sa ascultam impreuna 2 x tda 7294 pe 2 unitra de 90 W cu difuzoarele originale poloneze , pe iesire de placa de sunetsi ca sa fim siguri de auditie mut calcu in alta camera si las numai boxele in incapere

Link spre comentariu

spune mai multe despre cele 4 7294..cum is legate? ca din cate stiu 7294 nu le poti lega numai8 in punte, in paralel nu merg...tu vrei sa zici ca alea is legate 2 cate 2 in || si apoi in punte? din cate stiu numai cu 7293 poti face asa

Link spre comentariu

uai, cred ca se referea la tda simplu, NU IN PUNTE...simplu...tda-urile is tda-uri, stk-urile sunt stk, si cele pe tranzistori sunt pe tranzistori...(cam asa e si ordinea cum se aud de bine..primul e cel mai slab..)

Link spre comentariu

iati alto daca ai bani !!problema e difuzoru care zici tu de 250 w sa aibe real acei w pentru ca eu am ars difuzoare jbl de 300 w rms cu alto asta !! daca il pui in bridge scoate cam 540 w rms 8 ohm

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări