Vizitator adrian_grasu Postat Ianuarie 24, 2009 Partajează Postat Ianuarie 24, 2009 [attachment=1]Imag004.jpg[/attachment][attachment=0]Imag005.jpg[/attachment]ASTA e trafu si dimensiunile lui. dak imi poate spune si mie cineva ce sarma sa folosesc pt primar si secundar (cate spire) si grosimea sarmeiMULTUMESC ANTICIPAT Link spre comentariu
UltimateW Postat Ianuarie 24, 2009 Partajează Postat Ianuarie 24, 2009 cupru email nu ai? nu cred ca e bine sa il bobinezi cu astfel de conductor. Link spre comentariu
tranzistor Postat Ianuarie 24, 2009 Partajează Postat Ianuarie 24, 2009 Pai nu conteaza prea mult,io am un traf foarte puternic(3kw) si e facut din sarma de aluminiu.Pentru a-ti spune grosimea sarmei trebuie date mai multe date adica tensiunea de alimentare si cea de iesire. Link spre comentariu
Dr.L Postat Ianuarie 25, 2009 Partajează Postat Ianuarie 25, 2009 conductorul ala electric n-o sa incapa,ca are izolatia prea groasa Link spre comentariu
UltimateW Postat Ianuarie 25, 2009 Partajează Postat Ianuarie 25, 2009 dar daca se incalzeste traoful? se topeste izolatia si bum face scurt. Link spre comentariu
Vizitator adrian_grasu Postat Ianuarie 26, 2009 Partajează Postat Ianuarie 26, 2009 Pei as vrea sa folosesc secundarul acela nu prea as crede ca se va incinde, ca il folosesc pt o statie audio cu tda 7294 in punte si nu cred ca va fii o problema. ma gandeam la urmatoarelE tensiuni 28 x 2 SECUNDAR SI PRIMAR 220V ....AS VREA CA traful sa fie in jur de 400w daR nu eram sigur daca am cm patrati suficienti (de tole cred ca m ati inteles la ce ma refer). si daca imi poate spune cineva cate spire imi trebuie pe volt si grosimea sarmei din primar pt a debita 400w. toate dimensiunile trafului sunt mai sus.MULTUMESC ANTICIPAT. Link spre comentariu
petre_s Postat Ianuarie 28, 2009 Partajează Postat Ianuarie 28, 2009 pfoai... si e mai improvizez dar nici chiar asa mno, in general se foloseste formula 50/S unde S este suprafata miezului in cm^2 iar grosimea o iei de aici http://www.powerstream.com/Wire_Size.htm Link spre comentariu
Vizitator adrian_grasu Postat Ianuarie 28, 2009 Partajează Postat Ianuarie 28, 2009 pei tocmai asta e problema nu stiu cum sa aflu cati cm patrati are sectiunea trafului. . daca ma poate ajuta cineva. Am pus toate dimensiunile trafului mai sus.imi poate spune si mie cineva cati cm patrati are. Sper ca sunt destul de explicite pozele. Link spre comentariu
yo9gcc Postat Ianuarie 28, 2009 Partajează Postat Ianuarie 28, 2009 Pai nu ai pus toate dimensiunile, mai trebuie sa pui si grosimea trafului, vad ca ai 45mm o latura a sectiuni si daca si cealalta este tot 45mm atunci sectiunea este 20 cm patrati. Se inmulteste latimea cu grosimea miezului pe care se face bobina.S[cmp] = H[cm] x D[cm]Am pus si o poza poate iti este de ajutor Link spre comentariu
Vizitator adrian_grasu Postat Ianuarie 28, 2009 Partajează Postat Ianuarie 28, 2009 pei si cealalta sectiune tot 45mm are.Deci in total am 20cm*2.asta inseamna 2,5 spire /volt daca nu????daca ma insel corectati ma. Si ce sarma sa folosesc pt primar ca sa fie de 400w.(eu stiam de 0,9mm).. Link spre comentariu
yo9gcc Postat Ianuarie 28, 2009 Partajează Postat Ianuarie 28, 2009 Sper sa te ajute linkul acesta http://www.qsl.net/yo5osf/stab.html vezi ca este in partea de jos calculul transformatoarelor, ai acolo si un exemplu de calcul sper sa-ti fie de ajutor. Intensitatea primar este puterea impartit la tensiune ,, 400/220 = 1.8 A si sarma pentru infasurare primar rezulta ca fiind exact cum ai spus 0.9 mm Link spre comentariu
BLK Postat Ianuarie 29, 2009 Partajează Postat Ianuarie 29, 2009 Alooooo, topicul cu si despre transformatoare e deschis mai sus. Daca nu iti era atata lene gaseai raspuns la jumatate din intrebari citind acolo, si puteai pune alte nelamuriri tot acolo. Il las aici 1 zi dupa care il unesc cu al de sus! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum