Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

probleme de rezolvat

Vizitator arthur_art

Postări Recomandate

Vizitator arthur_art

Am cateva probleme de rezolvat pt la facultate . Tin sa specific ca pe la ore nu am facut cine stie ce , dar proful ne cere sa stim sa rezolvam (defapt nu am facut nici o problema la ora).Sper sa ma poata ajuta cineva . Multumessc frumos

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cirip

1

• EmyRulz

1

Top autori în acest subiect

Pai zi si tu ce probleme nu stii sa faci, doar nu vrei sa ti le rezolve cineva pe toate, aici se presupune ca ti-ai batut capul in prealabil! Oricum cele din setul 1 trebuie doar sa dai un ochi pe grafic, la cele din setul 2 in afara de cateva care cer o val medie restul se rezolva cu regula de 3 simpla si inmultiri/impartiri, iar cele din setul 3 primelele doar vezi ce diode conduc si care nu, iar pt alea care conduc tii cont ca au o cadere de tensiune pe ele.

Link spre comentariu

11) Valoarea rezolutiei este cea mai mica variatie a marimii masurate care poate fi citita pe instrument. In cazul tau este de o unitate pe afisaj. Capul de scara are 10000 de unitati. In consecinta, rezolutia exprimata in fractouni de cap de scala este 1/10000=0.0001=1E-412)Valoarea absoluta a erorii este de 5 unitati de afisare. Valoarea masurata la jumatatea capului de scara este 5000. Eroarea relativa maxima cand afisarea indica jumatate de scara este 5/5000=0.001=1E-313)Sursa de tensiune ideala ataca intrarea divizorului rezistiv format din rezistenta R din circuit si rezistenta interna a voltmetrului, Rv. Cf. regulii divizorului rezistiv, tensiunea pe borna voltmetrului este Uv=E*Rv/(R+Rv). Rezulta Rv=R/(E/Uv-1)=5/(1/0.8-1)=20KOhm

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări