Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

MAVO 35

macea

Postări Recomandate

Salut Doru,

Scuze,m-am exprimat gresit,scala valorilor esre intacta,de fapt vreau sa refac sclala domeniilor care nu se vede foarte bine.Nu are rost sa schimb toata carcasa care este perfect intacta.

Aparatul l-am recuperat dintr-un laborator comunist(pe unde o sa mai merg cand am posibilitatea)

O sa postez pose cu aparatul cand e gata.

Cand am vazut aparatul in post-ul lui johans mi-a venit ideia cu autocolantul.

Multumesc pentru bunavointa.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • Răspunsuri 53
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• em2006

9

• dj_steel

9

• macea

6

• miron1947

5

Top autori în acest subiect

Acel "traf " nu are rolul doar de masurare a curentilor alternativi are in acelasi timp si rolul de amplificator ferorezonant (o solutie utilizata mult inainte de aparitia triodei pentru a amplifica semnalele de curent si tensiune alternativa si e suficient sa fie 1 singura spira in scurt sau intrerupta si toate scalele o iau razna)

Link spre comentariu
  • 9 luni mai târziu...

stiu ca e vechi topicul.dar si eu am aceasi problema cu un mavo 35: masoara ok pe toate gamele,mai putin pe tensiuni altyernative si curenti alternativi,masoara pe jumatate din valoarea reala.Initiatorul topicului a reusit sa repare defectul?Mentionez ca am verificat diode,rezistente si condensatorul de 10uF,si par ok toatemultumesc anticipat

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator

SALUT.Cind am avut probleme de masurare tensiune am gasit defectul in grupul de rezistente de pe scala A si mA de c.c.,masurindu-le deconectate(deslipite).

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

vad ca putini mesteri in mavo35 pe aici.pana la urma am micsorat R33 din schema pana a indicat bine.nu stiu daca am procedat"inginereste"dar functioneaza.schema de aici :http://www.emil.matei.ro/img/mavo35sch2.png

Link spre comentariu

...am micsorat R33 din schema pana a indicat bine...

De ce? Nu s-a putut din cursa lui RW2? Ambele sunt pt ajustare generala AC.[attachment=0]mavo35_aca1.png[/attachment]
Link spre comentariu

schimbate toate,mai am un mavo pt piese si am verificat si toate cele 4 diode indica la fel,condensatorul schimbat si el,si traful de masura schimbat deasemeni

Link spre comentariu

mai fac acum o verificare sa vedem....dar stiu ca am masurat tot ce e posibilLAter Edit: verificat din nou si sunt bune(le-am dezlipit si le-am masurat)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări