stoned Postat Iunie 7, 2010 Partajează Postat Iunie 7, 2010 Salut Doru, Scuze,m-am exprimat gresit,scala valorilor esre intacta,de fapt vreau sa refac sclala domeniilor care nu se vede foarte bine.Nu are rost sa schimb toata carcasa care este perfect intacta. Aparatul l-am recuperat dintr-un laborator comunist(pe unde o sa mai merg cand am posibilitatea) O sa postez pose cu aparatul cand e gata. Cand am vazut aparatul in post-ul lui johans mi-a venit ideia cu autocolantul. Multumesc pentru bunavointa. Link spre comentariu
Felis Postat Iulie 10, 2010 Partajează Postat Iulie 10, 2010 Acel "traf " nu are rolul doar de masurare a curentilor alternativi are in acelasi timp si rolul de amplificator ferorezonant (o solutie utilizata mult inainte de aparitia triodei pentru a amplifica semnalele de curent si tensiune alternativa si e suficient sa fie 1 singura spira in scurt sau intrerupta si toate scalele o iau razna) Link spre comentariu
dj_steel Postat Aprilie 19, 2011 Partajează Postat Aprilie 19, 2011 stiu ca e vechi topicul.dar si eu am aceasi problema cu un mavo 35: masoara ok pe toate gamele,mai putin pe tensiuni altyernative si curenti alternativi,masoara pe jumatate din valoarea reala.Initiatorul topicului a reusit sa repare defectul?Mentionez ca am verificat diode,rezistente si condensatorul de 10uF,si par ok toatemultumesc anticipat Link spre comentariu
dj_steel Postat Aprilie 21, 2011 Partajează Postat Aprilie 21, 2011 am schimbat si transformatorul de la aun alt aparat mavo35 dar tot asa se manifesta Link spre comentariu
dj_steel Postat Mai 2, 2011 Partajează Postat Mai 2, 2011 chiar nu stie nimeni de la ce poate sa fie?am masurat tot ce este masurabil....trebuie sa imi scape mie ceva Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 2, 2011 Partajează Postat Mai 2, 2011 SALUT.Cind am avut probleme de masurare tensiune am gasit defectul in grupul de rezistente de pe scala A si mA de c.c.,masurindu-le deconectate(deslipite). Link spre comentariu
dj_steel Postat Mai 3, 2011 Partajează Postat Mai 3, 2011 pe sclala de CC masoara bine,pe AC are probleme Link spre comentariu
dj_steel Postat Mai 26, 2011 Partajează Postat Mai 26, 2011 vad ca putini mesteri in mavo35 pe aici.pana la urma am micsorat R33 din schema pana a indicat bine.nu stiu daca am procedat"inginereste"dar functioneaza.schema de aici :http://www.emil.matei.ro/img/mavo35sch2.png Link spre comentariu
em2006 Postat Mai 27, 2011 Partajează Postat Mai 27, 2011 ...am micsorat R33 din schema pana a indicat bine...De ce? Nu s-a putut din cursa lui RW2? Ambele sunt pt ajustare generala AC.[attachment=0]mavo35_aca1.png[/attachment] Link spre comentariu
dj_steel Postat Mai 27, 2011 Partajează Postat Mai 27, 2011 pai mie imi indica la jumatate din valoarea reala,din RW2 se putea regla doar fin..... Link spre comentariu
miron1947 Postat Mai 28, 2011 Partajează Postat Mai 28, 2011 D1, D2, si C4 sunt valide? Link spre comentariu
em2006 Postat Mai 28, 2011 Partajează Postat Mai 28, 2011 Eu cred ca nu prea, altceva n-are ce sa fie. Link spre comentariu
dj_steel Postat Mai 28, 2011 Partajează Postat Mai 28, 2011 schimbate toate,mai am un mavo pt piese si am verificat si toate cele 4 diode indica la fel,condensatorul schimbat si el,si traful de masura schimbat deasemeni Link spre comentariu
miron1947 Postat Mai 28, 2011 Partajează Postat Mai 28, 2011 Poate R30, R31 sau R32, si-au schimbat valoarea(marita), cand s-a masurat pe un domeniu inferior tensiunii aplicate? Link spre comentariu
dj_steel Postat Mai 28, 2011 Partajează Postat Mai 28, 2011 mai fac acum o verificare sa vedem....dar stiu ca am masurat tot ce e posibilLAter Edit: verificat din nou si sunt bune(le-am dezlipit si le-am masurat) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum