d2134 Postat Februarie 9, 2009 Partajează Postat Februarie 9, 2009 Pina gasesti diode cu germaniu poti folosi diode Schottky de semnal, de ex. BAT42, sau chiar 1N4148. Link spre comentariu
Felis Postat Martie 23, 2009 Partajează Postat Martie 23, 2009 Am verificat si RW2 si e ok...cred ca una din diodele D1,D2 e dusa...cu ce sa le inlocuiesc ca diode cu germaniu nu se mai gasesc nicaieri...trebuie ceva diode speciale ca sa devieze acul corect,dar nu stiu ce sa pun acolo ca sa mearga Diode schottky(sunt chiar mai bune decat cele cu germaniu au tensiune de deschidere mai mica si tensiune inversa mare) dar vezi ca traful ala trebuie sa aiba continuitate ca sa mearga puntea corect altfel redresezi doar o semialternant?(trafo ala are si rolul de filtrare si liniarizare a tensiunii alternative de aceea mavo 35 masura destul de bine si tensiuni care nu erau perfect sinusoidale) Link spre comentariu
Mesterul Postat Mai 6, 2009 Partajează Postat Mai 6, 2009 Nu umbla sa modifici schema de principiu, nu modifica rezistentele.... am sa caut eu documentetia si am sa-ti dau toate detaliile- inclusiv de bobinat transformatorul-daca e nevoie-. Ai un pic de rabdare si nu face prostii! Link spre comentariu
doru3160 Postat Mai 7, 2009 Partajează Postat Mai 7, 2009 Salut,daca identifici care e problema,te pot ajuta cu (aproape)orice componenta de la MAVO 35,am un exemplar la care a cedat nervos suportul de plastic(placa de baza)pe care sunt montate toate alea(s-a facut "graunte",nici cu mama super glue nu a mers carpita)si din ce retin e cam complet,am mai scos pt depanare ceva maruntisuri(a se citi rezistente)dar in rest e ok.Asta in cazul ca mai e nevoie,am vazut ca e cam veche ultima postare a "pagubasului" Link spre comentariu
lorik199 Postat Februarie 1, 2010 Partajează Postat Februarie 1, 2010 reinvii topicul deoarece am o problema asemanatoare, doar ca mie scala de 1kv nu-mi merge deloceu deasemnea pe scala de 500 v (aparatul conectat la retea) acul se duce peste cap, pe scalele inferioare(250v) nu mai zic Link spre comentariu
em2006 Postat Februarie 1, 2010 Partajează Postat Februarie 1, 2010 Vezi daca nu s-a deplasat cheia de la comutator, si e decalat cu o pozitie. Adica, pe pozitia de 500V sa fie de fapt cea de 250V, etc. Verificarea o poti face fara sa-l demontezi, luand ca reper pozitiile de ohmetru, adica testand pe toate pozitiile de ohmetru cu bornele in scurt. Link spre comentariu
lorik199 Postat Februarie 1, 2010 Partajează Postat Februarie 1, 2010 nu este decalata cheia, pt ca la tensiuni continue scala corespunde cu treptele, si ohm-metrulam observat ca pe scala de 10 V, la o tensiune de aprox 1,7 V arata masurata cu alt aparat indica 7 Vcred ca este o problema de la rezistente Link spre comentariu
em2006 Postat Februarie 1, 2010 Partajează Postat Februarie 1, 2010 ...am observat ca pe scala de 10 V, la o tensiune de aprox 1,7 V arata masurata cu alt aparat indica 7 V...Poti urmari mai usor functionarea pe scala de 10V alternativ, in schema urmatoare: Aria de cautare a defectiunii se poate restrange la ce este cuprins in acest desen. Link spre comentariu
lorik199 Postat Februarie 2, 2010 Partajează Postat Februarie 2, 2010 o sa verific toate piesele din schema postata de dumneavoastraaseara am invartit de acel potentiometru de ajustare in CA dar nici o schimbare in bine Link spre comentariu
doru3160 Postat Februarie 2, 2010 Partajează Postat Februarie 2, 2010 E bine sa-ti formezi un obicei,in elementele de calibrare-reglaj sa nu umbli sub nici o forma decat cand esti ferm convins ca ai treaba acolo,altfel,dupa ce il dereglezi ca in cazul de fata,o sa cauti mai departe,o sa gasesti componenta de vina,si dupa schimbare,deja trebuie sa faci reetalonare,elementul de reglaj fiind dus de pe pozitie.Da-mi pe mp o adresa de mail si iti trimit tot ce ai nevoie. Link spre comentariu
lorik199 Postat Februarie 2, 2010 Partajează Postat Februarie 2, 2010 E bine sa-ti formezi un obicei,in elementele de calibrare-reglaj sa nu umbli sub nici o forma decat cand esti ferm convins ca ai treaba acolo,altfel,dupa ce il dereglezi ca in cazul de fata,o sa cauti mai departe,o sa gasesti componenta de vina,si dupa schimbare,deja trebuie sa faci reetalonare,elementul de reglaj fiind dus de pe pozitie.Da-mi pe mp o adresa de mail si iti trimit tot ce ai nevoie.am umblat la acel potentiometru, dar intai am insemnat pozitia originala, dupa teste l-am pus cum a fost la inceputaveti mp Link spre comentariu
lorik199 Postat Februarie 2, 2010 Partajează Postat Februarie 2, 2010 scuzati double post Link spre comentariu
johans Postat Martie 11, 2010 Partajează Postat Martie 11, 2010 Salut,Am intrat de curand in posesia unui Mavo 35 ,care era defect ,desfacut si aruncat intr -un garaj si m-am apucat sa-l reconditionez.Defectele principale erau: suportul camei spart ,lamelele comutatorului indoite si am constatat lipsa unor piese :garnitura capac,capac baterii,suportul de plastic al transformatorului,un contact de la bateria de 15v(acela care se prinde cu o piulita),butonul comutatorului care schimba domeniile , contactele la crose care vin pe + si - in interiorul aparatului si suportul camei,pe care eu l-am lipit(dar nu stiu cat o sa tina ).Eu am montat altele dar nu arata asa bine ..........atasez pozele :Am verificat aparatul si am gasit doar o rezistenta (R25) cu spire in scurt ,in loc de 108 avea 13 ohmi iar in rest functioneaza corect . Ce ma bucura ca placa de baza nu e casanta cum este la aparatul din poza( care este al socrului meu) .Daca are cineva aceste piese si ma poate ajuta ,va multumesc anticipat.Cu stima , Link spre comentariu
stoned Postat Iunie 6, 2010 Partajează Postat Iunie 6, 2010 johans ai putea sa mai poztezi odata poza cu scala aparatului fara cercurile rosii? Vreau sa o imprim pe autocolat si sa o lipesc pe aparatul meu(bineinteles dupa scalare si editare) Multumesc, Raul Link spre comentariu
doru3160 Postat Iunie 7, 2010 Partajează Postat Iunie 7, 2010 johans ai putea sa mai poztezi odata poza cu scala aparatului fara cercurile rosii? Vreau sa o imprim pe autocolat si sa o lipesc pe aparatul meu(bineinteles dupa scalare si editare) Multumesc, Raul Salut,daca imi dai o adresa pe mp,iti pot trimite o scala in stare (zic eu)buna,in colectia modesta de cateva aparate de masura ce o detin,am si MAVO 35,si am avut sansa sa achizitionez un exemplar cu instrumentul dus,pe care il tin doar ca donator(mai are si alte bube,si nu mai merita refacut...cum ar fi suportul la placa de baza casant.)Valabil si pt @johans,desi acea rezistenta se poate reface cu manganina,nu e valoare f mare ca sa intre spire prea multe,dar nici prea mica in asa fel ca pt calibrare sa necesite punte de masura,cred ca merge cu un digital care se comporta bine pe scala de masurat rezistente. Suportul de la cama chiar daca e lipit,tine doar de "protocol" nu pt lucru,eu l-am refacut doar cu bomfaier,pila si masina de gaurit din placa PVC gros de 10-12 mm,nu a iesit la fel ca estetica,dar am siguranta ca va ceda ultimul dintre toate piesele din interior,si marele noroc e ca ai deja modelul lipit,pt prelevarea cotelor de prelucrare si gaurire(la felul cum arata din poza,e materialul specific la MAVO,care a scos din uz multe aparate bune,inainte de vreme,si va ceda in scurta vreme de langa lipitura) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum