mișa Postat Ianuarie 25, 2009 Partajează Postat Ianuarie 25, 2009 Se pare ca e vorba de o emisie prin efect laser, dar care nu are toate proprietatile unei raze laser adevarate. E monocromatica dar nu e coerenta. Practic nu e laser in adevaratul sens fizic. Cum am mai zis - Daca Radhoo obtine un spot e extraordinar. Mai mult nu se poate.(deocamdata)Oricum e interesant.Inca o chestie as dori sa adaug: De multe ori in definitia laserului apare "fascicul de raze paralele". Nu-i adevarat. Orice raza laser e mai mult sau mai putin divergenta. Cu cit cavitatea rezonanta e mai mare, divergenta e mai mica. La laserii cu semiconductori, divergenta e foarte mare.(se corecteaza optic cu lentile) Daca raza laser o fac divergenta cu 90 grade printr-un sistem optic, evident nu mai creeaza spot dar tot laser e. Deci "laser" nu e egal cu "spot luminos".In unitatile de CD/DVD, laserul e puternic convergent. (optic) Link spre comentariu
teslina Postat Ianuarie 25, 2009 Partajează Postat Ianuarie 25, 2009 Acelasi laser la lumina zilei, un pic de ceata ajuta: Eu zic ca "laserul" TEA cu azot e construibil, am sa fac si eu un proiect cu el dupa ce termin ce am inceput...pentru asta am sa fac un topic nou. Link spre comentariu
mișa Postat Ianuarie 25, 2009 Partajează Postat Ianuarie 25, 2009 Si eu zic ca laserul TEA e construibil. Succes. Radhoo! Astept rezultatele experimentului. Sunt foarte curios. Succes! Blind edit: posturi consecutive&clean-up Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum