Vizitator amator Postat Ianuarie 23, 2009 Partajează Postat Ianuarie 23, 2009 Dom'le, am dou? osciloscoape. Unul românesc ?i unul rusesc. ?la românesc, are vreo 35 ani, iar cel rusec cred c? vreo 10 ani......Istoria acestor aparate: 1) Sa stricat oscioscopul românesc, i s-a stricat sursa. Sursa este din aceea cu ?oper cu transformator din oal? de ferit?.A?adar s-a stricat ?operul, nu mai oscila. ?i deci nu mai am tensiuni de alimentare în osciloscop.2) Mi-am cump?rat un osciloscop rusesc, ca s? v?d cu el undele din sursa osciloscopului românesc. Dar, osciloscopul merge doar pân? la 10 KHz.Am încercat s? modific osciloscopul rusesc ?i l-am f?râmat, s-au dus dracu' ni?te tranzistori, ?ia de înalt? tensiune ?i cei cu efect de câmp de la amplificatorul de intrare......Cam aceasta este chestiunea, ?i a?tept s? m? întâlnesc cu careva din Bucure?ti, care are laborator ?i s? încerc?m s? le repar?m......Doamne ajut?. Link spre comentariu
yo9hrb Postat Ianuarie 23, 2009 Partajează Postat Ianuarie 23, 2009 Pune si tu macar tipurile osciloscoapelor. Link spre comentariu
Vizitator amator Postat Ianuarie 23, 2009 Partajează Postat Ianuarie 23, 2009 Pune si tu macar tipurile osciloscoapelor.Da ?efu'.Am ?i scheme pentru ele. În acest moment am uitat pe unde le-am pus. De asemenea ?i aparatele sunt desf?cute ?i împr??tiate printre alte troace. O s? caut schemele, o s? adun piesele la un loc ?i o s? le fotografiez cu webcamera, apoi o s? postez pozele lor aici. Oricum osciloscopului românesc, parc? îi zice 'multimetru m001', e din acela tranzistorizat realizat la IEMI. Scuza?i-m? c? nu am dat am?nunte despre ele, ideea anun?ului mi-a venit citind în acest forum. Anun?ul meu principal este acela despre un calculator ?i ieftin ?i capabil: viewtopic.php?f=60&t=36697 Zilele acestea o s? m? ocup ?i de osciloscoape. ?i s? nu uit: Am gre?it scriind c? este cu oal? de ferit?, de fapt parc? este cu tor din ferit?.Am carte ( caiet ) tehnic? pentru osciloscop, i-am scos ?i schema ?operului, c? nu seam?n? cu aceea din caiet. ?i la ?la rusecul am schem?. Ridicat? de mine. V? mul?umesc. Link spre comentariu
Vizitator amator Postat Ianuarie 23, 2009 Partajează Postat Ianuarie 23, 2009 ... V?d c? ave?i indicativ radio. Chestia cu osciloscopul românesc e foarte veche, de pe timpul domnului Vasile Ciob?ni?a de la Radioclubul din Bucure?ti. Acolo am g?si pe cineva care mi-a vândut osciloscopul rusesc. Un b?iat de treab?. Era student atunci. Acum cred c? este ditamai inginerul. Este vorba de ani mul?i în urm? ... Promit s?-mi fac ordine printre troace ?i hârtii. Link spre comentariu
em2006 Postat Ianuarie 23, 2009 Partajează Postat Ianuarie 23, 2009 ...Dom'le, am dou? osciloscoape... ...?i la ?la rusecul am schem?. Ridicat? de mine....Grele, dom'le, osciloscoapele astea rusesti, cate kile are? Link spre comentariu
Vizitator amator Postat Ianuarie 23, 2009 Partajează Postat Ianuarie 23, 2009 ...Dom'le, am dou? osciloscoape... ...?i la ?la rusecul am schem?. Ridicat? de mine....Grele, dom'le, osciloscoapele astea rusesti, cate kile are? Nu ?tiu, cred c? un kil, un kil jumate. Iar cel?lalt e o lecu?? mai greu, cred c? are vreo 3 - 4 kile. C? are carcas? seroas?, are transformator de intrare, are transformatorul acela de la surs?, ... E osciloscop profesional produs de IEMI. Cred c? e ?sta: Osciloscop E-104M. O s?-l adun la un loc ?i o s? v?d ce scrie pe el. De asemenea o s?-i caut c?r?ulia ... Ambele sunt tranzistorizate. Link spre comentariu
yo9hrb Postat Ianuarie 23, 2009 Partajează Postat Ianuarie 23, 2009 ... de pe timpul domnului Vasile Ciob?ni?a ...yo3APG exista si azi (sorry de offtopic) Link spre comentariu
Vizitator amator Postat Ianuarie 23, 2009 Partajează Postat Ianuarie 23, 2009 [?tiu ! Este un om excelent. Se ruga de mine s? m? înscriu la cursuri, dar atunci nu prea eram dispus. ?ti?i, trebuie înv??at codul morse ?i alte 'groz?vii' de genul acesta. ?i de asemenea, acum mi-am adus aminte: nu pot utiliza nici radioreceptor, deoarece nu am unde pune antena. Iar de emi??tor nici nu pot discuta. Atunci le-am spus ?i despre aceast? situa?ie.La Radioclubul din Bucure?ti sunt o sumedenie de oameni cumsecade ?i excelen?i profesioni?ti.C?utînd pe net o imagine cu un osciloscop ca al meu am dat peste un osciloscop software : http://www.radioamator.ro/articole/view.php?id=467Eu mai am dou? asfel de aplica?ii, tot a?a dup? timpul lui Pazvante. Unul este rusesc ( he he he , iar ru?ii !) ?i parc? cel?lalt este sârbesc. Link spre comentariu
Vizitator amator Postat Ianuarie 28, 2009 Partajează Postat Ianuarie 28, 2009 A small off topic : N-am uitat de aceste dr?c?rii. Sunt sigur c? o s? le repar?m. S? a?tept?m ni?el pân? imi g?sesc o gioars? de sistem de calcul. Osciloscoapele, le vom face. Am v?zut c? yo9hrb este experimentat în acest domeniu. Deci am g?sit cu cine voi colabora. Link spre comentariu
yo9hrb Postat Ianuarie 28, 2009 Partajează Postat Ianuarie 28, 2009 Experimentat in ce domeniu? Electronica? My friend, in electronica sunt amator! Adica la modul in care mai surubaresc si eu pe balcon. Reparatii osciloscoape? Sper sa nu se strice al meu . A, iti fac tehnologii de sudare pe banda, daca vrei sa sudezi lemn de plop cu electrod de alun.... vedem noi cum. Daca vrei sa construiesti echipamente sub presiune, iti pot explica totul despre certificarea PED. Dar sa repar osciloscoape.... sunt altii mult mai priceputi. Link spre comentariu
Vizitator amator Postat Ianuarie 28, 2009 Partajează Postat Ianuarie 28, 2009 Experimentat in ce domeniu? Electronica? My friend, in electronica sunt amator! Adica la modul in care mai surubaresc si eu pe balcon. Reparatii osciloscoape? Sper sa nu se strice al meu . A, iti fac tehnologii de sudare pe banda, daca vrei sa sudezi lemn de plop cu electrod de alun.... vedem noi cum. Daca vrei sa construiesti echipamente sub presiune, iti pot explica totul despre certificarea PED. Dar sa repar osciloscoape.... sunt altii mult mai priceputi. Las? ?efu', c? le d?m noi de cap ! Link spre comentariu
SHONELU Postat Februarie 23, 2009 Partajează Postat Februarie 23, 2009 Te ajut cu osciloscoapele.Ai mesaj pe privat. Link spre comentariu
Vizitator jacopo Postat Octombrie 26, 2015 Partajează Postat Octombrie 26, 2015 Am un osciloscop defect XJ 4241 (chinezesc), vreo posibilitate pt.reparare ? Link spre comentariu
gauss Postat Octombrie 26, 2015 Partajează Postat Octombrie 26, 2015 (editat) O multime ... depinde de defect ! ( mai explicit ...de existenta pieselor de schimb , unele pot fi atipice ... comutatoare , etc . ) . Editat Octombrie 26, 2015 de gauss Link spre comentariu
djvas Postat Octombrie 26, 2015 Partajează Postat Octombrie 26, 2015 http://www.qsl.net/yo4hfu/XJ4241.html In link gasiti schema acestui osciloscop. Se pot da mai multe detalii referitoare la defect ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum