Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator antic mono pe lampi produs de IOR

carageae

Postări Recomandate

La rezolutia initiala, n-am reusit sa scot ceva de calitate sub 2 mega.O varianta macelarita in care din plansa originala am decupat doar schema, are putin peste 1M:[attachment=0]ior v1.pdf[/attachment]

Link spre comentariu

Am pus si eu al treilea fisier in format jpg si schema cea mai apropiata pana acum, practic e aceeasi din cate se pare la prima vedere, doar ca are cate ceva in plus, partea aia cu puntea de diode la mine nu exista. O sa prelucrez schema si revin cu o varianta finala. Varianta pdf e deja ok, doar ca e mai greu de tiparit pentru cine vrea sa faca asta. Oricum, se pare ca topicul asta devine interesant!

http://i39.tinypic.com/2cxfeqt.jpg

http://i41.tinypic.com/2r29jc9.jpg

Link spre comentariu

Am refacut si curatat cum am putut mai bine schema, rezultatul e mai jos.

http://i40.tinypic.com/zspcur.jpg

Am alocat timpul asta nu pentru ca e schema de la ce am eu, ci imi dau seama dupa ce lampi sunt acolo ca toata copilaria am ascultat un asemenea amplificator la cinematograful din comuna natala...cine a vazut filmul Nuovo Cinema Paradiso intelege ce vreau sa spun.

OFF TOPIC:

Rog un moderator sa comaseze ultimele doua posturi, nu stiu de ce nu mai am edit. Parca aici mergea si dupa ceva vreme. Avand in vedere ca am lucrat mai bine de o ora la schema nu puteam sa fac edit imediat...

Link spre comentariu

... practic e aceeasi din cate se pare la prima vedere, doar ca are cate ceva in plus, partea aia cu puntea de diode la mine nu exista...

Schema de la userul d2134 e exact ce-ti trebuie, a punctat la fix. :aplauze Cu ea in fata, avand si aparatul, e floare la ureche sa faci un releveu si sa stabilesti eventualele diferente.

Partea aia cu cu puntea de diode la care te referi, alimenteaza lampa de sunet, cea care ilumineaza fotocelula. Ai vazut ce filtraj serios are, ca sa nu patrunda frecventa retelei care s-ar traduce prin zgomot de fond, preluat de fotocelula si apoi amplificat.

Schema care am scanat-o eu e cu totul altceva. Sursa de semnal este o fotodioda.

De altfel, data la cartus e 1966, iar pe placa de timbru la statia ta se vede seria din 1962.

In orice caz, merita restaurata asa cum a fost, pana la cele mai mici detalii.

Nu cred ca ar fi o idee buna sa-i faci cine stie ce upgrade-uri, ori alte inginerii.

Succes!

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Vad ca pana la urma mai intreaba cineva de acest model, se pare ca nu a disparut de tot...Am scris acum mai mult pe post de "up", e a doua oara cand caut topicul pentru cineva si nu se gaseste prin "search".Daca se considera oportun poate fi mutat la vintage - nu sunt asa multe subiecte acolo si, desi e un amplificator, nimeni nu mai asculta in mod curent muzica pe asa ceva...

Link spre comentariu
Vizitator neculea corneliu

am modificat acum un an jumate un amp dintr-asta in statie de chitara dupa peavey classic 20 doar in partea de preamp si suna destul de binisor ca sa nu zic mai mult.

Link spre comentariu
  • 6 luni mai târziu...
Vizitator vladzalau

provine de la un aparat de proiectie film IOR , din cate stiu ii zice naprader...am si eu un echipament complet: aparatul de proiectie + amplificatorul + 2 difuzoare...daca ma poate ajuta cineva sa il vand sau stitzi ceva site-uri unde ash putea sa il vand va rog sa imi datzi un mail la [email protected]....ms

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Redeschid subiectul cu o intrebare scurta: cam care ar fi calitatea aparatului ca si amplificator? Sau mai corect ar fi: cat de buna este schema folosita? As avea doua aparate destul de degradate si m-am gandit ca nu ar fi rau sa le transform intr-un amplificator.

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...

Amplificatorul este de pe vremea cand muzica se asculta cu urechile si nu era nevoie de frecvente joase care sa le simti in stomac... Mie mi-a placut sunetul sau cald, dar aceasta este o parere subiectiva, personala. Reconditioneaza-l si asculta-l!

Link spre comentariu
  • 4 ani mai târziu...

Luni mi-a venit prin posta ( achizitie OLX )  un amplif foarte asemanator  Tehnocin ,cred ca este precursorul IOR .Arata jalnic , am decis sa redau o alta viata amplifului , va fi amplif retro de chitara .

L-am facut bucatele .

Lipseste capacul din spate ,cea cu gauri ,pe unde iese caldura de la tuburi , are cineva ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări