carageae Postat Ianuarie 23, 2009 Partajează Postat Ianuarie 23, 2009 Am primit pleasca acest amplificator, nu stiu daca mai merita reconditionat si nu cunosc starea lui, are alimentarea pe 110 V si momentan nu am timp de el. Tuburile sunt, de la stanga la dreapta: 6J4, 6H9, 2X 6P3S, 5?4M. Nu gasesc nicaieri nimic despre el, stie cineva mai mult, eventual o schema? Mai e ceva ce nu inteleg: Ce e acolo in cutiuta din stanga spate? Pare a fi tot ceva tub, nu cred ca e bec ca are trei contacte si ceva inauntru, nu se vede prea bine ca e metalizata sticla. Are pe carcasa deasupra un orificiu de aerisire ce se poate obtura. Stie cineva ce e asta si ce face? Nu vrea sa aflu alimentand orbeste. Nu-mi dau seama de anul de fabricatie, pare vechi, dar condensatoarele sunt din 69-74, la fel si lampile. Nu pare umblat in el prea mult, deci cred ca sunt originale, poate lampile finale sa fi fost schimbate ca nu arata prea uzate. Rog pe oricine care poate sa ma ajute sa-i dau o utilitate acestui "cuptor". Mai multe poze aici: http://tinypic.com/useralbum.php?ua=7hD ... 44vg%3D%3D Link spre comentariu
d2134 Postat Ianuarie 23, 2009 Partajează Postat Ianuarie 23, 2009 Amplificatorul e foarte asemenator cu asta rusesc: http://www.rw6ase.narod.ru/00/90u2.html Descarca documentatia de acolo si compara cu schema aia. Cel putin lampile sunt identice. Fiind amplificator de cinematografie are nevoie de un senzor care sa citeasca sunetul de pe pelicula. FEU-2 aia de care te miri este fotocelula. Link spre comentariu
danzup Postat Ianuarie 23, 2009 Partajează Postat Ianuarie 23, 2009 Este o parte din istorie ! Bineinteles ca merita restaurat si pastrat ! Nu cred la ora actuala sa mai fi ramas multe astfel de amplificatoare construite pentru cinematografe prin anii 60 ! Link spre comentariu
feri.visky Postat Ianuarie 23, 2009 Partajează Postat Ianuarie 23, 2009 "Becul" este sigur o fotocelula, folosit mai ales in aparatele de proiectie. Amplificatorul putea sa fie (este) pentru cinematografie... Caravana cinematografica...era pe vremea respectiva (anii '50) un puternic instrumentde propaganda, de indoctrinare, de convingere ca sa...intrii in colectiv...Merita restaurat... Link spre comentariu
Kosmin Postat Ianuarie 23, 2009 Partajează Postat Ianuarie 23, 2009 cred ca seamana cu asta de aici http://www.ovidanie.evonet.ro/Old%20amp.html Link spre comentariu
carageae Postat Ianuarie 23, 2009 Autor Partajează Postat Ianuarie 23, 2009 Multumesc tuturor pentru raspunsuri, stiam ca erau folosite la cinema, dar modelul pe care l-am vazut eu era conectat sigur printr-un cablu, de asta nu m-am prins de fotocelula, nu stiam ca e in amplificator, acum e clar, era obturata intrarea luminii daca se folosea sursa externa de semnal.O sa-l pun deoparte, initial eram tentat sa-l fac donator de organe, dar daca chiar e parte de istorie... nu o sa sterg eu izvoare istorice valoroase... Link spre comentariu
em2006 Postat Ianuarie 23, 2009 Partajează Postat Ianuarie 23, 2009 Un document la fel de vechi:[attachment=0]ior-cartus.jpg[/attachment]Daca ai nevoie il pot scana, dar e pe format A3, iar scanerul meu e A4. Link spre comentariu
d2134 Postat Ianuarie 23, 2009 Partajează Postat Ianuarie 23, 2009 Te rog scaneaza la 300 dpi in trei fisii (sau numai doua daca nu ramine spatiu nescanat) si o sa le asamblez eu.Trimite-le direct pe e-mail-ul meu in format bitmap. Link spre comentariu
carageae Postat Ianuarie 23, 2009 Autor Partajează Postat Ianuarie 23, 2009 Multumesc, daca e schema acestui amplificator ma intereseaza, fie si macar pentru cultura generala, daca mai sunt si altii interesati cu atat mai bine.Pot sa ma ocup eu si de relipirea fragmentelor scanate, dar sa fie usor suprapuse/intrepatrunse imaginile ca sa iasa lipitura bine.Domnul d2134 are dreptate, poate fi la limita din 2, din 3 bucati e mai sigura scanarea formatului A3, asa fac si eu cand e cazul.Daca sunt imagini color si la 300 DPI poate reusesc si o restaurare a aspectului, ma pricep la asta.Voi pune apoi schema tot pe tinypic pentru doritori.Schema aia sovietica e ok pentru identificarea conexiunilor la fotocelula, dar difera destul de mult de ce am eu. E oricum sigur inspirat ampliful din cel rusesc, sau mai sigur dupa o versiune ceva mai veche a lui. Link spre comentariu
em2006 Postat Ianuarie 23, 2009 Partajează Postat Ianuarie 23, 2009 Tocmai am terminat de scanat plansa cu schema (mai e o plansa cu specificatia de materiale). In mod uzual e exagerat 300dpi si format bmp, dar fiind vorba de un document vechi, se justifica. Cele 3 fisiere au fiecare peste 118 mega, iar arhivate in cate un volum au cate 55-57 mega.Ca sa le trimit pe yahoo ar trebui sa fac cate 6vol pt fiecare. Asa ca o sa le pun temporar la mine pe server, pana le descarcati. Adresa pe mail... Link spre comentariu
carageae Postat Ianuarie 23, 2009 Autor Partajează Postat Ianuarie 23, 2009 Nici nu e necesar BMP, cu IrfanView se pot salva in format jpg - la calitate 80 din 100 e ok si ies fisiere mult mai mici. E mai important 300 dpi si jpg decat bmp la rezolutie mai mica. Numarul de pixeli e important, ce se pierde prin jpg e cam acelasi gen de detalii care se pierd cand se comprima mp3 un fisier wav.Nu de adancimea de culoare ne impiedicam aici...eu am spus color pentru ca se pot gestiona mai bine nivelurile si se poate imbunatati substantial contrastul - mult mai bine decat direct prin simpla ajustare a contrastului.Imi cer scuze daca e considerat off topic ce am scris aici, dar eu zic ca se poate accepta, e vorba de ceva relativ la subiectul anuntat. Link spre comentariu
em2006 Postat Ianuarie 23, 2009 Partajează Postat Ianuarie 23, 2009 ...Nu de adancimea de culoare ne impiedicam aici...Documentul e pe ozalid.Trebuie sa ramana izul de epoca...PSSe poate downloada primul fisier, aveti mp. Link spre comentariu
carageae Postat Ianuarie 23, 2009 Autor Partajează Postat Ianuarie 23, 2009 Am luat deja fisierul dar se pare ca e schema altui amplificator, eu nu am ECC-uri, singura trioda dubla e 6N9. Daca nu va e prea greu totusi ar merita continuat, cine stie cand mai gasim ceva de gen si e pacat sa pierdem ocazia... Link spre comentariu
em2006 Postat Ianuarie 23, 2009 Partajează Postat Ianuarie 23, 2009 Am pus deja al 2-lea fisier (iorscan2_300dpi.rar), dar pe primul l-am sters din lipsa de spatiu.Maine il pun pe al 3-lea.Cred ca mai am o schema cu statia asta, nu retin care varianta, a aparut intr-o carte veche, nu stiu pe unde zace, dar din pacate nu-mi amintesc nici titlul cartii, ceva cu tehnica sunetului, ori sonorizarea filmelor de amatori (?) Link spre comentariu
carageae Postat Ianuarie 23, 2009 Autor Partajează Postat Ianuarie 23, 2009 Am luat si cel de-al doilea fisier. Se poate sterge si daca le mai vrea cineva le-am pus eu in format jpg pe adresele de mai jos: Maine voi pune si fisierul al treilea si schema "cur??at?". Astept cu interes si schema efectiva a amplificatorului de aici, pentru mine nu e nici o graba ca mai am alte chestii in lucru si mai intai trebuie sa rezolv alimentarea la 110V. Chestii mai mici alimentam cu un trafo din radio darclee (primarul ca autotransformator) dar asta consuma ceva mai mult, nu stiu daca mai merge schema si de data asta. http://i40.tinypic.com/2w4jhqu.jpg http://i42.tinypic.com/2lj55za.jpg Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum