Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Transformator Pacific.

Haralambie

Postări Recomandate

• Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Haralambie

4

• yo9hnf

1

• UltimateW

1

• schukaru

1

Asta nu e de la Pacific pe tranzistoare , pentru ca am unul acasa si nu arata asa !O fi existat Pacific pe lampi ???

Eu am unul foarte asemanator care e scos dintr-un Darclee. Practic e identic, doar ca sarmele nu sunt lipite pe cose, ci invelite in izolator si legate direct la schimbatorul de tensiune. O fi doar alt model constructiv mai nou, Darclee-ul meu era sigur foarte vechi. Probabil ca la majoritatea radiourilor pe lampi din generatia aia aratau asa transformatoarele, "creativitatea" in domeniul asta a aparut mult mai tarziu...

Intre 1-2 = 3 OhmiIntre 1-7 = 75 OhmiIntre 2-7 = 75 OhmiIntre 3-5 = 25 OhmiIntre 4-5 = 15 Ohmi

Dupa rezistentele masurate cred ca 1-2 e infasurarea de filament, intre 1 si 2 e primarul de 220V iar pe 3,4,5 sunt secundarele.Alimenteaza 1-2 cu 6V alternativ si vezi ce masori pe celelalte infasurari. Masoara tensiunea efectiva pe 1-2 si in raport de asta calculeaza restul, probabil va scadea mult tensiunea daca alimentezi de la un trafo mic, un trafo din alimentator din ala chinezesc ce in gol scoate 18V legat la un secundar pentru filamente din Darclee scadea la 4V...Eu cred ca nu ai ales bine punctele de masura, din poza pare ca intre 4-7 ai o sarma mai groasa, desfa lipiturile unde ai doua fire si determina tensiunea pe fiecare infasurare in parte. Am analizat mai atent poza si intr-adevar 1-2 e cu sarma groasa, sigur e un traf de radio cu lampi.Dar din ce l-ai scos, esti sigur ca nu e rebobinat? Parca ar fi trebuit sa aiba mai multe fire.Legatura intre 2-6 pare sa fie opera unui depanator "iscusit". Dar asta ma face sa cred ca tot ce e legat cu pinul 6 face parte din secundar, desi povesti cu legarea infasurarii filamentelor la primar "ca sa nu mai bazaie" am mai auzit!Am reparat un asa aparat, la care din cauza unui scurt filament-catod intr-un tub curenta masa ca naiba! Noroc ca nu am avut schema, in cazul de fata m-ar fi derutat...
Link spre comentariu

Intre 1 si 2 nu poate avea 3 ohmi,verifica instrumentul cu care ai masurat(pune sondele in scurt si vezi daca ai zero) poate ai bateria consumata,aceasta infasurare are maxim 0,5_07 ohmi si este cu siguranta infasurarea de filament care furnizeaza 6,3Vca in sarcina, probabil 6,5_7Vca in gol sfatul primit anterior sa alimentezi aceasta infasurare cu 6Vca este perfect valabil cu conditia sa nu tii mina pe partea metalica a sondelor cind masori restul infasurarilor.Avind in vedere ca infasurarile corespund intre ele ar fi un autotransformator(poate gresesti cind faci masuratorile cu ohmetrul)daca asa stau lucrurile nu este recomandabil sa il folsesti la vro_un montaj pentru ca vei avea faza retelei la sasiu masa etc pe care ovei transmite mai departe la orice alt aparat conectat galvanic la masa montajului care va folosi acest transformator.

Link spre comentariu

Aparent 6_7 ar fi infasurarea care furnizeaza tensiune anodica cca 200_240Vca. 3_5 ar fi infasurarea de 220Vca care are si o priza de 110_120Vca.Este foarte important ca 3_5 si 6_7 sa nu comunice intr ele, daca asa stau lucrurile transformatorul este perfect valabil pentu montaje cu lampi care au o putere consumata totala undeva la 60_100W(tola pare a fi E14 din poza si sectiunea cam 10_14 cm2).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări