Vizitator DocX Postat Aprilie 5, 2005 Partajează Postat Aprilie 5, 2005 stie cineva unde gasesc o dioda laser verde?ceva in genu cum e in pointerele de 30000, nu am pretentii... sau cu un LED verde clar se poate proiecta un punct pe perete cu anumite lentile? am incercat cu lentila de la un pointer da' nu merge... poate aveti voi alte idei ;) Link spre comentariu
LUCI Postat Aprilie 6, 2005 Partajează Postat Aprilie 6, 2005 Acele pointere sunt un laser cu cuart deci nu are cum sa mearga cu un led Lumina Amlificata prin Stimularea Emisiei de Radiatii Link spre comentariu
Vizitator DocX Postat Aprilie 6, 2005 Partajează Postat Aprilie 6, 2005 si cum se poate obtine un cuart din ala dar verde?pana la urma o sa raman la rosu da'... er marfa verde Link spre comentariu
LUCI Postat Aprilie 7, 2005 Partajează Postat Aprilie 7, 2005 Nu stiu sigur daca cu cuart se poate obtine laser verde (ceva cu lungimea de unda sau asa ceva) Link spre comentariu
v3l0 Postat Aprilie 11, 2005 Partajează Postat Aprilie 11, 2005 Mi-am batut capul cu laserele verzi intr-o vreme...sunt mult mai scumpe decat astea rosii, in afara ajung intre 30 si 100 USD pe cand in Constanta astea rosii sunt 35000 Lei. Link spre comentariu
Vizitator DocX Postat Aprilie 19, 2005 Partajează Postat Aprilie 19, 2005 Ok, am vazut acum cateva zile undeva pe Maica Domnului niste chestii denumitr ceva de genu': "pastile vid". arata exact ca ce se gaseste intr-un pointer dar ceva mai mare si mai bine facut... mi-a zis ca au albastre si verzi... e 170.000 una si se dau la pereche.Astea or fi ce imi trebuie mie? oare astea pot fi focalizate printr-o lentila ca sa obtin proiectia unui punct? Link spre comentariu
Vizitator i_tiberiu Postat Aprilie 20, 2005 Partajează Postat Aprilie 20, 2005 Tu nu ne innebuneai si pe softpedia cu intrebarile astea?cum crezi ca o sa poti tu focaliza cu o lupa sa ajungi la performantele laser-ului? in principui lumina laser este o unda monocroma, cu distanta focala infinit (deci raze paralele, teoretic) Nu poti face tu asta cu un emitator multidirectional cum e LED-ul, niciodata.Dar sa nu fim absurzi, tu poti incerca, cine stie poate vei reusi. Link spre comentariu
Vizitator DocX Postat Aprilie 21, 2005 Partajează Postat Aprilie 21, 2005 te innebuneam daca te simteai tu innebunit, nu te obliga nimeni sa citesti...un pointer de 30.000 nu mi se pare asa o "performanta"nu vreau decat sa fac sa proiecteze un punct (mai mare sau mai mic pe un perete)poate ai observat ca intr-un pointer chestia asta se face cu o lupa... nu am zis ca vreau sa construiesc un laser, in sensul de laser adevarat... doar un punct... Link spre comentariu
Vizitator i_tiberiu Postat Aprilie 21, 2005 Partajează Postat Aprilie 21, 2005 Poti sa faci asta, daca distanta pana la acel perete este fixa si relativ mica. Daca vrei sa baleiezi spotul acela, adio focalizare (creste-scade distanta) daca vrei un spot fix pe perete, ok. f. usor de ralizat. Crominanta o realizezi cu orice filtru.(rosu, verde, etc) iar sursa poate fii multicroma, cu lumina alba, de ex. Link spre comentariu
Vizitator DocX Postat Aprilie 22, 2005 Partajează Postat Aprilie 22, 2005 pai pe o distanta relativ fixa... punctul o sa fie mutat cu ajutorul unor oglinzi care oscileaza, dar distanta nu va varia mult...dar pe unde se gasesc niste lentile potrivite? Link spre comentariu
habarnam Postat Mai 3, 2005 Partajează Postat Mai 3, 2005 ai gasit pana la urma un laser decent (nu pointer chinezesc) ? mi-ar trebui si mie unul... Link spre comentariu
Vizitator berti Postat Mai 6, 2005 Partajează Postat Mai 6, 2005 Aviz pentru Brasoveni...Fratilor, de sarbatori m-am intalnit cu un prieten din Brasov, si mi-a spus ca in piata la Steagu' a gasit pe la tarabe pointere cu laser albastru. Cica-s mai scumpe decat astea rosii, el o vazut pe la 300.000. Probabil preturile vor scadea dupa ce aduc mai multi comercianti...Daca careva din voi isi cumpara asa ceva il rog sa posteze detalii aici, fiindca-s interesat si io de asa ceva. Link spre comentariu
v3l0 Postat Mai 6, 2005 Partajează Postat Mai 6, 2005 Surse bine intentionate din Brasov m-au anuntzat ca piatza Steagu' nu mai exista (a fost desfiintzata de primarie care intentioneaza sa faca un mall).Am pe cineva in Brasov...aveti idee pe unde se mai gasesc pointerele alea albastre? Link spre comentariu
Vizitator berti Postat Mai 7, 2005 Partajează Postat Mai 7, 2005 Am sa incerc sa iau legatura cu persoana respectiva, s-o intreb exact unde anume a vazut pointerele albastre (piata, rand, taraba) si revin cu detalii dupa weekend. Link spre comentariu
Vizitator berti Postat Mai 10, 2005 Partajează Postat Mai 10, 2005 Intr-adevar am inteles eu prost, nu era vorba de piata Steagu ci de cea de Miercuri... mai multe detalii n-am reusit sa aflu. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum