Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Stabilizator de tensiune seria 78XX

M1Hai

Postări Recomandate

Pentru cei care au mai utilizat aceste stabilizatoare din seria 78xx vreau sa aflu si eu care este pinul OUT si pinul GND la cele in capsula TO-220.In datasheet-ul acestui integrat am vazut ca este notat doar pinul de intrare,1. In schema bloc interna pinul de iesire este notat cu 3,iar pinul de masa cu 2. Acum nu stiu care este ordinea pinilor la capsula TO-220 : 1 2 3 (IN GND OUT) sau 1 3 2 (IN OUT GND) ?Intreb care este ordinea pinilor,deoarece in OrCAD,in schematic, integratul are pinii notati astfel: 1-IN , 2-OUT, 3-GND. In layout footprint-ul are pinii numerotati la fel: 1-IN , 2-OUT, 3-GND.Sunt confuz, deoarece in datasheet cu 2 este notat GND, iar cu 3 OUT.Am nevoie de cateva stabilizatoare de tensiune si am proiectat in OrCAD layout-ul.Cum am spus mai sus, pinul 2 (din mijloc) al footprint-ului se conecteaza la iesire pe cablajul meu.Deci, pinul din mijloc al integratului este OUT sau GND ? Daca este GND atunci trebuie sa modific pinii footprint-ului? adica sa-i inversez si sa-i pun asa: 1 3 2 ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• M1Hai

4

• ghimpe--

1

• yo9hnf

1

• UltimateW

1

Top autori în acest subiect

Multumesc de raspuns, dar asta am vazut si eu in datasheet !Deci pinul din mijloc al integratului este GND sau OUT ? Ma intereseaza sa stiu acest lucru deoarece la mine pe cablaj pinul din mijloc se conecteaza la iesire,adica de acolo iau tensiunea stabilizata.

Link spre comentariu

Bun ... am inteles.... cu 2 este notat pinul de masa... deci pinul din mijloc al componentei este GND?Prin urmare, trebuie sa modific eu cablajul/layoutul. Insa nu inteleg de ce in OrCAD cu 2 este notat pinul de iesire,iar cu 3 pinul de masa.La fel si in Layout! Asta inseamna ca atunci cand fac cablajul si fac traseele, pinul 2,pinul din mijloc al integratului, se conecteaza la iesire.Deci este o greseala ...sau poate ca pinii integratului se numeroteaza in ordinea 1 3 2 (IN OUT GND)Va multumesc pentru raspunsuri.

Link spre comentariu

Ai folosit libraria corecta? La capsula TO220 pinul din mijloc este GND (la fel si tabul metalic). La capsula TO92 situatia sta altfel.....

DA ... am folosit libraria corecta! La mine problema cred ca e de la schematic ... in schematic integratul 78xx are pinii astfel: 1-IN 2-OUT 3-GND. Cand trec in layout footprint-ul asociat integratului este TO-220 cu pinii in ordinea 1 2 3,deci conform schematicului IN OUT GND.Am rezolvat aceasta problema editand in schematic componenta! Am modificat numerotarea pinilor astfel: 1-IN 2-GND 3-OUT.Acum cand trec in layout pinul 2 al integratului,cel din mijloc, se conecteaza la GND-ul cablajului.Va multumesc pentru raspunsuri! :da
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări