Vizitator transporter_ovy Postat Ianuarie 21, 2009 Partajează Postat Ianuarie 21, 2009 Buna am nu difuzor BM si as vrea niste sfaturi pt o incinta un tub de bass mai exact .Ce stiu despre el:PW20/250 8"DUAL VC WOOFERMAX.MUSIC POWER 250 WATTSfrequency response 50-5500 HZsensivity 90dB(1W/M)impedance 4&8 OHMSNead MagnetAstept sfaturi Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Ianuarie 21, 2009 Administratori Partajează Postat Ianuarie 21, 2009 Din pacate necunoscand parametrii thiele-small nu ai alta solutie decat sa testezi... Eu as zice sa faci o boxa inhisa cam de 50-60 litri Link spre comentariu
Vizitator transporter_ovy Postat Ianuarie 21, 2009 Partajează Postat Ianuarie 21, 2009 aha dar o schema ceva?ma poti ajuta pt k e prima incinta care o fac Link spre comentariu
Vizitator transporter_ovy Postat Ianuarie 21, 2009 Partajează Postat Ianuarie 21, 2009 si niste poze cu ceva asemanator cu ceea ce ar trebui sa fac eu pls.are 20cm in diametru Link spre comentariu
Jimmy Postat Ianuarie 21, 2009 Partajează Postat Ianuarie 21, 2009 io zic sa-i faci totusi o incinta inchisa mai mica, in jur de 25-30 de litrii, deoarece, intr-o incinta mai mare, la volum mai mare o sa fluture difuzoru ala ca steagu americii. ai putea sa incerci o incinta inchisa paralelipipedica cu dimensiunile exterioare de 280 x 280 x 500 mm, minim din pal de 18mm, asta ar insemna cam 29 de litrii volum interior.spor Link spre comentariu
tranzistor Postat Ianuarie 22, 2009 Partajează Postat Ianuarie 22, 2009 Pai de ce sa nu faca una bass-reflex? Volumul interior 60 litri,paralelipipedica?mai tarziu o sa editez postul si o sa atasez si niste poze. Link spre comentariu
Vizitator transporter_ovy Postat Ianuarie 22, 2009 Partajează Postat Ianuarie 22, 2009 astept niste poze sa imi fac o idee cam cum ar trebui sa iasa ca nu ma prea pricep merci mult Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Ianuarie 22, 2009 Administratori Partajează Postat Ianuarie 22, 2009 io zic sa-i faci totusi o incinta inchisa mai mica, in jur de 25-30 de litrii, deoarece, intr-o incinta mai mare, la volum mai mare o sa fluture difuzoru ala ca steagu americii. ai putea sa incerci o incinta inchisa paralelipipedica cu dimensiunile exterioare de 280 x 280 x 500 mm, minim din pal de 18mm, asta ar insemna cam 29 de litrii volum interior.spor In incinta mica se va auzi ca dracu de prost, am facut foarte multe boxe si cunoscPai de ce sa nu faca una bass-reflex? Volumul interior 60 litri,paralelipipedica?mai tarziu o sa editez postul si o sa atasez si niste poze.incintele basreflex necesita ca difuzoarul sa aiba un qts scazut dar asta numai asta nu are Link spre comentariu
Vizitator transporter_ovy Postat Ianuarie 22, 2009 Partajează Postat Ianuarie 22, 2009 voi sunteti expertii nu eu asa ca voi decideti ce e mai bn ca eu nu stiu ms de pareri astept pozele si dupa incerc sa o fac sa vad ce iasa Link spre comentariu
baga Postat Ianuarie 22, 2009 Partajează Postat Ianuarie 22, 2009 Ce e asa complicat de iti trebe poze?Tie iti trebe 6 placi din pal de 18 mm grosime,4 de 35 x 50cm (partile laterale ale boxei) si 2 de 38,5x35 cm(partea de sus si partea de jos).Cu dimensiunile astea boxa va avea 51 litri.Prima data cauti o farfurie rotunda sau un capac sau ceva rotund cu diametrul putin mai mic cam cu 2-2,5 centimetri mai mic decat difuzorul.Apoi pui chestia aia rotunda pe o placa de 35x50cm si trasezi conturul in jurul ei cu un creion/pix.Pe cerc trebuie sa tai ca sa poti baga difuzorul.Iti trebuie un ferastrau pendular si o masina de gaurit cu un burghiu gros aproximativ cat grosimea lamei ferastraului pendular.Iei masina de gaurit si dai o gaura oriunde pe cerc,ca sa poti baga lama ferastraului (ca nu intra ca-n branza).Apoi cu atentie tai cu ferastraul pe cerc.Ai grija sa nu iesi in afara cercului,mai bine mergi putin mai in interior decat sa iesi in afara.Apoi vezi daca intra difuzorul.Daca nu intra mai ciopartesti cu cutitul sau cu ferastraul,dar vezi sa nu iei prea mult ca va scapa aer pe langa difuzor.O boxa trebuie sa fie etansa,daca iese aer pe langa difuzor sau pe la imbinari basul se va auzi incet si prost.Acum poti sa prinzi difuzorul.Chiar pe marginea difuzorului este un cauciuc tare,pentru etanseizare,dar banuiesc ca nu vei dori sa montezi difuzorul cu cauciucul ala pe placa pentru ca nu ti-a iesit foarte rotunda gaura si arata urat din exterior.Iti trebuie silicon sau bizon montage kit sa dai pe marginea tablei difuzorului(partea din spate).Apoi bagi difuzorul in gaura (cu magnetul inainte)si il prinzi cu holzsuruburi in cele 4 gauri mici. Apoi trebuie sa prinzi placile intre ele bine si fara spatiu la imbinari.Prima data pui placile mari ca in desen(vedere de sus).Unde ii rosu dai o linie cu bison montage kit sau silicon ca sa nu scape aerul pe acolo.Apoi prinzi placile cu holzsuruburi de 6x30 macar din 10 in 10 cm.Ca sa nu te chinui cu holzsuruburile cand le bagi,poti sa dai o gaura cu un burghiu gros cam cat jumate holzsurubul.Dupa aceea dai roata pe partea de sus cu silicon sau montaj kit si prinzi una dintre placile de 38.5*35.Exact asa procedezi si cu partea de jos.Sa nu uiti sa faci o gaura mica in spate pe unde sa scoti firele de la difuzor si gata-i boxa!Poti sa experimentezi si cu un tub bassreflex de 7 cm diametru si 10 lungime(pe care il prinzi ca pe difuzor,nu conteaza pozitia lui.Intr-o boxa bassreflex mare merge si un difuzor cu qtc mai marisor.Daca nu iti place cum se aude pur si simplu il astupi.Iti doresc succes si sper ca ai inteles tot ce am scris. Link spre comentariu
Vizitator transporter_ovy Postat Ianuarie 22, 2009 Partajează Postat Ianuarie 22, 2009 iti multumesc mult o sa ma apuc de treab dupa ce e gata o sa pun niste poze sa vezi cum a iesit ma inca o data Link spre comentariu
Vizitator transporter_ovy Postat Ianuarie 22, 2009 Partajează Postat Ianuarie 22, 2009 poti sa mai imi spui ceva filtrele ce efect au? Link spre comentariu
baga Postat Ianuarie 22, 2009 Partajează Postat Ianuarie 22, 2009 Filtrele separa frecventele care intra in difuzoare.De exemplu difuzorul tau scoate numai bas si medii(nici alea bine).Pentru a asculta muzica trebuie sa auzi si frecventele inalte (alea cu tza-tza),dar difuzorul tau nu scoate inalte(se aude "infundat").Atunci iti mai trebuie un tweeter care este un tot difuzor,dar e mic si scoate numai inalte.Ca sa le legi impreuna pui filtrul in boxa(filtru pasiv) sau inainte de amplificator(filtru activ,iti trebe amplif pt fiecare difuzor in parte).Filtrul nu lasa sa intre frecventele inalte in difuzorul tau pentru ca intra degeaba ci le baga in tweeter.De asemenea nu lasa sa se "risipeasca" frecventele joase(basul) si frecventele medii in tweeter ca el nu scoate numai inalte(basul si mediile il pot chiar distruge).Tu la ce vrei sa folosesti difuzorul?Ca subwoofer? Link spre comentariu
Vizitator transporter_ovy Postat Ianuarie 23, 2009 Partajează Postat Ianuarie 23, 2009 da ca si subwoofer as vrea sa il folosesc.dar daca il fac subwoofer imi trebuie o statie de cel putin 250watts nu si mai imi trebuie o statie ca sa pot lega inca doua incinte pentru medii si inalte nu dar cum le leg ambele statii la o singura iesire?sau pot face o statie cu 2 iesiri normale si una de bass?astept niste raspunsuri.ms Link spre comentariu
paul14 Postat Ianuarie 23, 2009 Partajează Postat Ianuarie 23, 2009 atunci daca vrei sa folosesti 2 statii, una pt sub si una pt "sateliti" faci un filtru activ 2.1 care il pui dupa corectorul de ton si iesirea de bass o duci mai departe la statia pt sub si iesirea cealalalta(asta e stereo) o duci la statia pt "sateliti" Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum