Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

transceiver uw3di

yo3ihg

Postări Recomandate

prin bunavointa si amabilitatea lui Flor am intrat in posesia unei statii HF pe tuburi, ruseasca se pare.dupa cate am cercetat pe net este construita de un rus uw3di in mai multe variante.inca nu am bagat-o in priza ca are vreo 2 piese desprinse sub sasiu si nu as vrea sa dau foc la casa (a fost putin modificata de yo3jos).are cineva vreo idee macar ce fac butoanele de pe panou (o parte le-am descoperit, hi) ?a mai folosit cineva o astfel de statie?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• yo9hrb

3

• yo3ihg

3

• YO7DIG

2

• Flor

1

Top autori în acest subiect

Salututare baieti , UW3DI a fost un transceiver cu care s-a lucrat in anii cind radioamatorii nu aveau posibilitatea sa-si cumpere o statie industriala asa incit si-o construiau , este un trx homemade ca A 412 , SP 5 WW si alte transceivere care se construiau pe atunci ; daca e defect merita sa-l repari sa lucrezi cu el , s-a investit multa munca pentru a fi construit si e pacat sa-l arunci...a fost un trx bun si multi radioamatori romini si din alte tari au facut treaba cu el ...asa ca succes si sa ne auzim in banda ....YO7DIG .

Link spre comentariu

nanopico, ce ai acolo in pozele alea arata impecabil fata de ce am eu, ai vazut ce e sub sasiu.yo7dig, bineinteles ca nu il arunc, vreau sa il fac sa mearga totusi, dar mai dureaza ca e cam ciobanit, de auzit in banda ne putem auzi ca am statie cu care lucrez frecvent.

Link spre comentariu

prin bunavointa si amabilitatea lui Flor am intrat in posesia unei statii HF pe tuburi..

Statia mi-a fost data free si moka de un alt radioamator caruia ii multumesc pt amabilitate. Din pacate nu am apucat sa o folosesc, datorita...vietii mele care a luat un alt curs. Si am profitat de eveniment ca sa imi upgradez aparatura...
Link spre comentariu

Are cineva o documentatie completa?

asta ar fi: http://babelfish.yahoo.com/translate_url?doit=done&tt=url&intl=1&fr=bf-home&trurl=http%3A%2F%2Frf.atnn.ru%2Fs3%2Fu3di.html&lp=ru_en&btnTrUrl=Translateschema mai este publicata in revista Radio 5 si 6 /1970si o varianta modernizata ,unele circuite cu lampi au fost realizate cu tranzistoare :http://www.qrz.ru/schemes/redirect.phtml?id=9506
Link spre comentariu

Asta cam asa e , transceiverul e cam ,, ciufulit '' dar daca-l faci sa mearga e ok mai ales ca l-ai primit cadou , merita sa investesti ceva timp in el , eu personal i-as schimba panoul frontal , as face scala fara acele reductii si kilometraje , as amplasa altfel unele butoane sa arate ca un adevarat trx clasic , eu am construit si construiesc foarte mult si pe tuburi si pe tranzistori si-mi place idea de al face si mai fain ca asa ca succes , binenteles in limita timpului care-l ai 73 .

Link spre comentariu

Mai bine reproduci un FT-250. Conceptul este diferit fata de UW3DI la care prima medie frecventa este variabila.Pe de alta parte, "rusul" are avantajul unui VFO simplu si stabil pe o singura gama de frecvente.

Link spre comentariu

Problema este ca nu am documentatia completa la FT-250. De fapt, nu o am deloc. Si nici nu cred ca o voi gasi asa in detaliu cum este cea de uw3di. Adica (virgula) cu datele bobinelor cu tot. Nu-s asa mester incat sa calculez bobinute care sa si mearga corespunzator. Si FT-ul are alt filtru. EMF am deja :da .

Link spre comentariu

FT250 are filtru pe 9mhz.

Toata documentatia o gasesti aici:

http://foxtango.org/ft250/foxtango%20FT ... 0Page.html

Am atat varianta FT-250 cat si Tempo One, mai trebuie doar sa le termin de reconditionat.

Tuburile finale 6sj6 se pot inlocui cu EL36 doar prin schimbarea soclurilor si functioneaza fara probleme.

Insa sunt si alte variante, PL500 sau PL519 sau chiar 6146.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări