Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Echivalent TL 081

Postări Recomandate

N-am verificat...ea scoate vreo 15.5 Volti la iesire,dar nu stiu cat intra in ea,oricum nu cred ca mai mult de 12V alternativ...e mic si prapadit trafo ala din ea....Dar si la asta facuta de mine,de exemplu am conectat iesirea e 25V c.a. la montaj,am reglat iesirea pe 12.00 Volti,si cand conectam beculetul,cadea la 11.20 Volti....si se cam incalzea tranzitorul...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 32
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Pai am reglat-o la maxim de curent.Functioneaza,caci pe masura ce reduc curentul,intra in blocaj si se aprinde led-ul,deci e pe curent maxim.Am redus si rezistenta de pe cursorul lui RV1(semireglabilul) in loc de 270K,am pus 220K,s-a marit curentul,intr-adevar,dar tot asa face,cand pun becul,scade tensiunea...

Link spre comentariu

Pai ampermetrul arata 0.27,dar acuma am facut urmatoarele masuratori:1.Tensiunea alternativa care iese din traf(12.2V),ramane neschimbata la conectarea becului,2.Tensiunea redresata (dupa punte),scade la conectarea becului,exact cu 0.8Volti,cat scade si la iesire...deci sa fie din puntea redresoare oarea?Deci montajul nu "fura" nimic tensiune!

Link spre comentariu

Ma exaspereaza,am pus becul la sursa "China",am reglat pe 11.9 Volti,al naibii daca scade.Ampermetrul de la sursa "China",arata 0.33,si voltajul nici ca scade.......Poate de fapt scade,dar Voltmetrul de la "china" este cu capat scala 200V,deci dupa punct are numai o zecimala.Deci daca scade 0.9V,eu nu vad asta....

Link spre comentariu

da,sunt verificati,dar GATA,cred ca am lamurit-o...deci am pus de curiozitate ap de masura digital,paralel cu becul pe sursa China si...surpriza...scade excat ca la mine(pe cap scala 20V.Deci cred ca montajul merge super si reperul luat de mine(sursa china) are voltmetrul cumva reglat sau facut,de arata la modul grosier voltajul!!!!!

Link spre comentariu

O sa masor diseara tensiunile pe tranzistori in B,C,E fata de masa.Am pus aseara aparatul de masura asa in fuga pe B,C,E si ce m-a mirat este ca pe baza lor,am gasit o tensiune exact ca cea de la iesirea din puntea redresoare...nu-i cam mare totusi???Totusi...acest montaj,nu ar trebui sa fie liniar...daca pun un consumator,sa ramana naibii fix voltajul,odata ce traful baga amperaj de pot suda cu el????

Link spre comentariu

Sigur ca da,deci scade si daca alimentez la 25V c.a....diferenta se pastreaza...scade cam cu 0.8-1V cand pun beculetzul.Acuma am vorbit iarasi la Epsicom si mi-au spus sa verific cablajul la U1,caci e posibil sa fie o greseala.In sensul ca pinul 1 al integratului U1 trebuie conectat direct la minusul de iesire,nu la R8 si R5...o sa vad diseara.Au avut ceva cablaje proiectate gresit si e posibil ca asta sa fie cauza.Eu cand am montat piesele,n-am mai verificat si corectitudinea cablajului,deci e posibil sa fie si asta o cauza cred...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări