doru3160 Postat Martie 8, 2009 Partajează Postat Martie 8, 2009 mc pt schema,incepusem pe baza celor gasite pe aici sa calculez un traf de iesire,o sa vad dupa ce termin cat de aproape de adevar voi fi,schema e intr-adevar simpla,dar o voi incerca,sper sa nu spun o prostie,dar cred ca traful de iesire ramane oarecum valabil daca ma hotarasc la alta configuratie,desi din ce-am observat,sunt variatiuni pe aceeasi tema,cu mici modificari si artificii tehnice cam toate-s la fel.Nu mai spun ca pana acu vreo 2-3 ani am avut si catometru,fabricat prin anii 50 parca,si am renuntat la el ,nu ma intreba de ce(pana sa intru pe aici pe forum nu aveam nici cel mai mic gand sa ma apuc din nou de lampi)Ma descurc si fara,o sa incropesc un montaj de proba,pana la urma nu cred ca am nevoie de masuratori precise,cat mai mult o comparatie intre tuburi sa fac,daca nu primeam un semn de la tine,cred ca ma apucam de o schema de Doina cu EL 34.O sa revin cu amanunte,pa masura ce inaintez cu treaba,numai ca acum pt inceput o sa ma apuc de traf-uri si cred ca o sa dureze un pic,am cam tot ce-mi trebuie,mai putin sarma de 0,68mm,o sa vad in functie de ce fereastra am la miez,daca nu incape de 0,8mm ca de asta am suficient.Ne auzim,multumesc. Link spre comentariu
doru3160 Postat Martie 8, 2009 Partajează Postat Martie 8, 2009 inainte de a ma apuca de treaba,cred ca voi face ceva modificari si solicit o parere,pe alimentare cred ca o sa bag o singura infasurare pt 450V si voi folosi siliciu in redresare,scap de infasurarea a 2 a pt 450 V si de infasurarea pt filamentul redresoarei(pe care si asa nu o am),din experiente anterioare(pe care eu inca nu le am) cam ce curenti ar trebui sa iau in calcul pt fiecare infasurare ramasa(filamente,anodica)asta ca sa pot calcula puterea si implicit tot ce tine de realizarea practica a traf-ului de alimentare,si mai intentionez sa scot niste prize pe infasurarea de 450V,pt a face posibila o eventuala refolosire in alte scheme(si cred ca si pt probe e bine sa am o tensiune mai mica decat cea de lucru).Pt filamente as putea masura ,dar am toate cele necesare la servici,inclusiv lampile,si azi daca tot vegetez,as putea sa-mi fac lectiile...Multumesc. Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Martie 9, 2009 Autor Partajează Postat Martie 9, 2009 Schema nu ofera detalii despre curenti dar se pot calcula f simplu: tuburile EL34 au puterea disipata anodica maxima 25W ceea ce inseamna la 650 V Ua un consum de 38mA pe tub. Deci pt 2 tuburi trebuie 76mA. Ar mai fi consumul defazorului si et preampl vreo 15...20mA max. judecand dupa val. pieselor, deci consumul anodic al unui canal va fi cca 100mA si 200mA pt stereo. Intotdeauna e bine sa supradimensionezi usor alimentatorul, deci 220...240mA pt stereo ar fi val optima pt curentul anodic. La filament EL34 consuma 1.5A fiecare tub deci 6A pt finale (stereo). ECC urile ar fi bine sa le alimentezi in cc nu stiu exact cat consuma filamentul dar 1.5A pt 2 tuburi (stereo) sigur ajung. Bineinteles ca varianta cu diode cu siliciu pt redr anodic e cea mai buna. Link spre comentariu
doru3160 Postat Martie 9, 2009 Partajează Postat Martie 9, 2009 multumesc pt date,intre timp am ajuns la serviciu si am masurat curentul de filament la toate 4 lampile,au consum intre 1,45-1,5A la cald(pt ca la rece pleaca de la vreo 7A),cred ca o sa merg la anodic cu o,3A si la filamente ,ca sa evit sarma groasa pt 4 bc,o sa fac 2 infasurari pt finale,si una pt preampl.(triodele consuma cam o,3A/filament,tot la cald,binenteles)Nu stiu ce m-a apucat,dar sunt hotarat sa merg pana la capat cu amplif-ul,sper sa-mi reuseasca.Inca odata multumesc si succes incontinuare in ce ti-ai propus(am inteles ca si tu ai plecat la drum cu o putere de 100W) Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Martie 9, 2009 Autor Partajează Postat Martie 9, 2009 Succes si tie si tine-ma la curent cu evolutia lucrarii. E bine ca ai inceput cu transformatoarele, si eu la fel am facut dar atentie mare la cel de iesire! eu zic sa nu te grabesti si sa te informezi f bine despre el inainte sa te apuci de bobinat. Alege o tola mare, cel putin E20 ca sa iasa carcasa cat mai "patrata" altfel cu siguranta nu va incapea bobinajul si izolatiile dintre straturi. Iti atrag atentia ca transformatoarele care lucreaza la tensiuni peste 450...500V necesita masuri mai speciale de izolatie in special intre sectiunile primare si secundare!.Adica 1mm grosime intre prim si sec. de asemenea izolatia intre straturi sa fie facuta ingrijit. Amplificatorul cu tuburi este un lucru minunat dar trebuie sa-i acordam atentia cuvenita in special la elementele cheie.... Link spre comentariu
doru3160 Postat Martie 9, 2009 Partajează Postat Martie 9, 2009 as avea disponibil E27-or fi prea mari? Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Martie 10, 2009 Autor Partajează Postat Martie 10, 2009 Masoara latimea lamei centrale a E-ului care trebuie sa fie aproximativ egala cu grosimea necesara a pachetului de tole (strans in menghina) astfel incat produsul lor sa-ti dea 20 cmp, adica suprafata miezului necesara. Nu tr sa fie exact "patrata" suprafata dar sa se apropie cat mai mult de patrat. Ideea e sa folosesti tola cat mai mare pt ca are fereastra mare si castigi spatiu de bobinaj foarte pretios la transf cu masuri speciale de izolatie. Oricum tr sa calculezi cu mare atentie daca incap infasurarile! Link spre comentariu
doru3160 Postat Martie 10, 2009 Partajează Postat Martie 10, 2009 ok,mc,ne auzim cand voi face ceva progrese. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum