+_Florin_+ Postat Ianuarie 19, 2009 Partajează Postat Ianuarie 19, 2009 As vrea sa construiesc ceva deosebit, un amplif stereo cu tuburi 2*100W sau mai mult, super performant ca distorsiuni si banda de trecere. Nu fac rabat la nimic (costuri, dimensiuni,etc) conteaza doar calitatea. Ma poate ajuta cineva cu o schema de acest gen? Eventual daca puteti sa-mi spuneti de unde as putea procura tuburi noi sau aproape noi? Link spre comentariu
Kosmin Postat Ianuarie 20, 2009 Partajează Postat Ianuarie 20, 2009 1. Am mutat topicul la Tuburi electronice-> Audio asa ca de data viitoare posteaza unde trebuie!!! 2. Tuburi gasesti la vanzari (sau chiar si in semnatura mea :p )3. Scheme.....cauta si aici pe forum(ca d`aia a muncit Vasile sa faca search) si vei gasi ceva scheme sau cauta pe net, dupa ce te hotarasti ce vrei si cum vrei ne poti intreba aici!!CLAR? Link spre comentariu
VTP Postat Ianuarie 21, 2009 Partajează Postat Ianuarie 21, 2009 Florine, tata ..............!Cate amplificatoare ai construit tu pana acum? cate cu tuburi, cate cu tranzistori?Crezi ca un amplificator si de 100W/c si ultraperformant e ceva usor de abordat?Dece nu incercati voi sa va examinati cu atentie posibilitatile? Si asta inainte de a posta asa o minune? Daca aveai ceva experienta, nu intrebai la ce magazin de fierarie se gasesc tuburi! Link spre comentariu
d2134 Postat Ianuarie 22, 2009 Partajează Postat Ianuarie 22, 2009 Schema: http://www.bonavolta.ch/hobby/en/audio/kt88_6.htm Piese: http://www.tubeampdoctor.com/index.php Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Ianuarie 22, 2009 Autor Partajează Postat Ianuarie 22, 2009 Multumesc d2134 pentru documentatie. Pentru VTP: Banuiesc ce presupune constructia unui HI-FI 100W/canal cu tuburi si recunosc ca este o mare provocare pentru oricine. Dar cu ambitie, perseverenta si ceva cheltuiala nu cred ca este imposibil de realizat. Cate amp am construit? Cu tranz bipolari multe, cu tuburi doar doua ce-i drept, dar se aud "super". Folosind tuburi recuperate, nu mi-am pus pana acum problema achizitionarii unora noi. De aceea am intrebat "unde gasesc tuburi". Nu consultasem forumul... Link spre comentariu
blue Postat Ianuarie 22, 2009 Partajează Postat Ianuarie 22, 2009 Pentru 100w trebuiesc utilizate tuburi deosebite , capabile sa reziste la tensiuni mari si socuri termice , ai doua optiuni : tuburi in paralel sau triode (tetrode) RF. In principiu tuburile KT88 ar debita aceasta putere, dar din cauza conditilor grele de lucru vei avea o uzura accentuata ,punerea in paralel este un compromis dupa parerea mea ,nerecomandabil din diverse motive, iar folosirea tuburilor RF necesita tensiuni anodice mari . Daca esti ambitios si tenace , eu i-ti recomand varianta cu tuburi RF . Link spre comentariu
papelyno Postat Ianuarie 22, 2009 Partajează Postat Ianuarie 22, 2009 Florin recomandarea mea sa abordezi un montaj mai "ralizabil" de 2x50w,ai scapa de o gramada de probleme,daca ai mai realizat pana acum amp-uri cu lampi stii ca pe lampi 2x100w inseamna chiar 2x100 putere la care sigur o sa ramai surd daca asculti in casa ,asta ca sa nu mai punem la socoteala diversele probleme constructive si costurile.Buna ambitia dar asta nu inseamna ca putem construi un Boeing doar cu ambitie,pune-te la incercare mai intai cu unul de 2x50w si daca nu iti trece poti aborda si unul de 100w .salutari Link spre comentariu
bogdan69 Postat Ianuarie 23, 2009 Partajează Postat Ianuarie 23, 2009 Era intr-un Tehnium un amplificator cu PL509 dat la 100W. L-am vazut si intr-un almanah Tehnium de prin 84 sau 85, nu mai tin minte foarte bine. Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Ianuarie 23, 2009 Administratori Partajează Postat Ianuarie 23, 2009 Schema: http://www.bonavolta.ch/hobby/en/audio/kt88_6.htmPiese: http://www.tubeampdoctor.com/index.phpastia de la tubedoctor au niste preturi de sta pisica in coada, cu banii pe o lampa de la astia aiau 15 rusesti Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 23, 2009 Partajează Postat Ianuarie 23, 2009 Salve,te pot ajuta eu cu tot(tuburi, transformatoare ,componente ,sasiu ,100%)sfatul meu e sa abordezi 100w folosind 4 finale ex:EL34 sau Kt66 ,6L6 asfel va funtiona cu tensiuni sub 500v si deci costuri rezonabile pe scheme oarecum clasice,sigur vor fi costuri nu de neglijat. Link spre comentariu
Kosmin Postat Ianuarie 23, 2009 Partajează Postat Ianuarie 23, 2009 astia de la tubedoctor au niste preturi de sta pisica in coada, cu banii pe o lampa de la astia aiau 15 rusestiCa bine zici da sa vezi ce preturi au la tuburile rusesti din stoc... :speriatSi inca la tuburile europene fata de ce se gaseste in uniune au preturi modice, adica sunt cei mai cautati in Germania pentru ca au preturile cele mai mici comparativ cu alte magazine. Link spre comentariu
d2134 Postat Ianuarie 23, 2009 Partajează Postat Ianuarie 23, 2009 Pentru 100w trebuiesc utilizate tuburi deosebite , capabile sa reziste la tensiuni mari si socuri termice , ai doua optiuni : tuburi in paralel sau triode (tetrode) RF. La 100W nu e neaparat necesara punerea in paralel. Tuburi ca 6550, KT88 sau eventual EL509 pot da 100W out fara probleme. Primele doua au fost proiectate exact pentru asa ceva (100W clasa AB ultraliniar). Pentru tuburile de RF trebuiesc tensiuni si mai mari si transformatoare speciale. Era intr-un Tehnium un amplificator cu PL509 dat la 100W. L-am vazut si intr-un almanah Tehnium de prin 84 sau 85, nu mai tin minte foarte bine. In Almanah Tehnium '83 la pagina 131. E simplu si bun. 1xECC83 si 2x PL509. Finalul PP cu polarizare fixa si redresarea tensiunii anodice (+400V) cu diode semiconductoare. Foloseste piese uzuale si se poate adapta sa functioneze cu EL509. astia de la tubedoctor au niste preturi de sta pisica in coada, cu banii pe o lampa de la astia aiau 15 rusesti Sunt si magazine mai ieftine si sunt si unele mai scumpe. Asta mi s-a parut destul de complet. Se pare, totusi, ca la transformatoare de iesire predomina cele pentru ghitara, ar trebui cautat si in alta parte. Daca iei direct de la "rusi" iesi mai ieftin, intr-adevar, dar ce ofera ei echivalent cu KT88? sfatul meu e sa abordezi 100w folosind 4 finale ex:EL34 sau Kt66 ,6L6 Patru tuburi mici in loc de doua mai mari e o complicatie inutila. Link spre comentariu
blue Postat Ianuarie 23, 2009 Partajează Postat Ianuarie 23, 2009 Eu inteleg ca atunci cind un amplif. are 100w , acesta sa poata lucra in regim continuu , nu sa atinga virfuri de putere sau sa lucreze pt perioade scurte de timp ,fiindca performantele lui de putere ,banda de frecventa, distorsiuni,fiabilitate sint date de capabilitatea de functionare in regim de putere maxima . De altfel KT88 are Ua max=600v , cu alte cuvinte pt a scoate 100w este nevoie de 550-580v tensiune anodica, undeva aproape de limita ,iar amplificatorul meu SEPP cu PL509 alimentat cu 520v deci 260v/ pe tub in regim continuu ,debiteaza 26w, pt. 32w se inrosesc anozii dupa citeva minute. Parea mea este ca atunci cind amplificatorul atinge pragul de distorsiuni de 1% si este in stare sa suporte continuu aceasta putere,i se poate certifica corect calitatatea !! Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 23, 2009 Partajează Postat Ianuarie 23, 2009 Si totusi di experienza pot spune ca cele mai stabile in funtionare sunt ampurile cu 4.6 ,8 sau chiar 10 tuburi in final costa ceva mai mult imperecherea dar asa se pot obtine puteri f mari fara complicatii,transformatoare pt acest gen se gasesc ex:hammond cu costuri decente as spune ,eu le folosesc si sunt ff multumit. Pt o calitate deosebita e necesara separarea sursei de alimentare deci modul separat ...pt fiecare final (vezi JADIS) Link spre comentariu
blue Postat Ianuarie 23, 2009 Partajează Postat Ianuarie 23, 2009 Daca sint imperecheate corect si sint sub hiperbola de disipatie astfel incit uzura in timp sa fie rezonabila , as prefera si eu aceasta varianta , dar totusi ,solutia unor triode RF m-i se pare cea mai buna atunci cind cerintele de calitate sint mai mari , cu toate ca solutia nu este de loc economica, adica filamentele consuma zeci de wati, tensiunile mari scumpesc si complica alimentarile ,greutate mare etc Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum