CATA2003 Postat Ianuarie 25, 2009 Partajează Postat Ianuarie 25, 2009 pai da, dar acei tranzistori lucreaza doar in comutare ,adica in conductie extrema ,sau deloc , nu functioneaza in regiunea lineara unde se disipa puterea. Link spre comentariu
Sharky Postat Ianuarie 25, 2009 Partajează Postat Ianuarie 25, 2009 Nu, acei tranzistori lucreaza liniar. Ei incep sa conduca de la o tensiune egala cu tensiunea pe linia mica - 5,1V + tensiunea pe 4 jonctiuni BE.Chiar daca ar fi fost in comutatie 11A e prea mult pt un tranzistor cum e 5200 si va functiona ca dracu. In comutatie ar fi mult mai ieftin si mai performant un mosfet, care nu are problemele ce le prezinta bipolarii la curenti mari.Totodata daca te uiti la protectia la scurt o sa vezi cum limiteaza curentul cand intri in 2 ohmi.Dar am scris toate astea pe subiectul cu fidek-ul. Link spre comentariu
mistretzul Postat Ianuarie 25, 2009 Autor Partajează Postat Ianuarie 25, 2009 traful provine de la o statie de amplificare care lucra daca nu ma insel in clasa H (mai bine stie Claudiu (adica DJLeco) cl de la care am luat traful) si din ce am inteles de la el la fel lucra aprox ca o clasa G cu +/-70Vcc si +/-95~100Vcc. Nu stiu daca ati inteles ce vreau eu aici sa va spun dar nu va pot explica prea bine pentru ca nici eu nu stiu exact. Datorita faptului ca eu aveam nevoie de un traf de 1200VA pentru 2 x AV400 l-am cumparat pe asta chiar daca era mult mai mare. De la 2 x AV400 am ajuns la 4 x AV400(puse pe ramurele de +/-70Vcc) ,folosind doar jumatate din puterea trafului. Dupa cum spuneam mai am disponibile 2 infasurari de 70Vac adica vreo 95~100Vcc fiecare din ele de 20 Amp,asta inseamna aprox 2,5kVA. Deci prize prin traf cu siguranta nu mai am cum sa scot pentru ca este "capsulat" ,adica in mijlocul lui este pusa o flansa in jurul careia este turnat ceva plastic sau ceva gen poxipol .... asa a venit din fabrica. Inca nu stiu la ce o sa folosesc atata putere dar ideea este ca ma cam deranjeaza ca aia 70Vac stau degeaba , cand ar putea face si ei ceva .... Link spre comentariu
CATA2003 Postat Ianuarie 25, 2009 Partajează Postat Ianuarie 25, 2009 traful provine de la o statie de amplificare care lucra daca nu ma insel in clasa H (mai bine stie Claudiu (adica DJLeco) cl de la care am luat traful) si din ce am inteles de la el la fel lucra aprox ca o clasa G cu +/-70Vcc si +/-95~100Vcc. Nu stiu daca ati inteles ce vreau eu aici sa va spun dar nu va pot explica prea bine pentru ca nici eu nu stiu exact. Datorita faptului ca eu aveam nevoie de un traf de 1200VA pentru 2 x AV400 l-am cumparat pe asta chiar daca era mult mai mare. De la 2 x AV400 am ajuns la 4 x AV400(puse pe ramurele de +/-70Vcc) ,folosind doar jumatate din puterea trafului. Dupa cum spuneam mai am disponibile 2 infasurari de 70Vac adica vreo 95~100Vcc fiecare din ele de 20 Amp,asta inseamna aprox 2,5kVA. Deci prize prin traf cu siguranta nu mai am cum sa scot pentru ca este "capsulat" ,adica in mijlocul lui este pusa o flansa in jurul careia este turnat ceva plastic sau ceva gen poxipol .... asa a venit din fabrica. Inca nu stiu la ce o sa folosesc atata putere dar ideea este ca ma cam deranjeaza ca aia 70Vac stau degeaba , cand ar putea face si ei ceva .... Nu vad de ce toata lumea foloseste amplificatoare cu putere de 4-5 ori mai mare de cat au nevoie acasa , +trafuri de 3 ori mai puternice , de exemplu la tine , traful acela in gol consuma pe putin 200w , plus modulele ...... parca vad ca o sa le folosesti la un sistem home , la inceput o sa fie ok ,dar cand o sa vina plata de la electrica ....wow Sau poate gresesc eu , adica il folosesti la sonarizari .... Link spre comentariu
mistretzul Postat Ianuarie 25, 2009 Autor Partajează Postat Ianuarie 25, 2009 nu mai stiu modelul si brandul statiei in schimb stiu sigur ca avea 2 x 2500 W. Daca va uitati atenti la poza o sa obsv ca sunt cate 2 fire unite cu termocontractor rosu : rosu cu maro si alb cu albastru. alea sunt iesirile de 70Vac .... deci sa fim seriosi nu puneau 2 cabluri doar pentru aspect nu? plus ca infasurara de 70 Vac este ultima din traf si sarma are diametrul de aprox 2,5.... Specificatii lui sunt urmatoarele:50Vac/20A50Vac/20A70Vac/20A70Vac/20A30Vac/2AVa las pe voi sa faceti un calcul al puterii....Stiti cum e aia:"crede si nu cerceta" ,deci sa lasam caracteristicile trafului la o parte si sa ne concentram pe etajul de amplificare cel mai potrivit Link spre comentariu
mistretzul Postat Ianuarie 25, 2009 Autor Partajează Postat Ianuarie 25, 2009 Am vb cu djleco: Beatiser MA 3600 exact asta : http://www.midgardaudio.no/pro/prod/maamp.shtml traful este monstru.... are 25kg Link spre comentariu
mistretzul Postat Ianuarie 25, 2009 Autor Partajează Postat Ianuarie 25, 2009 nici o idee ..... nimeni....?????????????? Link spre comentariu
Sharky Postat Ianuarie 26, 2009 Partajează Postat Ianuarie 26, 2009 Ai rabdare.Cauta si tu scheme cu 2 alimentari.DAca ai prizele respective ar fi frumos sa profiti de ele. Puteai sa spui de la inceput toate datele despre traf.Poti sa faci a doua schema postata de cata2003, sau asta, dar sa pui conzi electrolitici de calitate pe iesire si diode cat mai rapide pe alimentare d21 si 22.As renunta la indicatorul de Clip sau macar as pune in locul puntii o punte din diode mai mici gen 1n4148, sa nu incarci iesirea operationalului cu tot felul de mizerii.Problema schemei e imunitatea scazuta la zgomotul de pe retea si s-ar putea sa mearga slab cu un toroidal in caz ca ai zgomot mare in priza. Ce-i drept am vazut implementari cu toroidal si mergeau ok, dar conditiile in care lucrau erau destul de favorabile. Link spre comentariu
mistretzul Postat Ianuarie 26, 2009 Autor Partajează Postat Ianuarie 26, 2009 voi spuneti de scheme cu doua alimentari dar eu momentan nu am disponibile 2 alimentari :pe infasurarile de 50Vac am deja 4 x AV400 si inca nu am de gand sa le dau jos. deci singurele tensiuni disponibile momentan sunt +/- 70Vac ATAT!! deci vreau o idee de schema cu alimentarea undeva pe la +/-95-100Vcc.....Ce parere aveti de 2 x AV800 cu tranzistori schimbati .. adica in loc de IRFP240 putem pune IRFP254B(problema ar fi ca nu il gasesc pe nicaieri prin romania) Link spre comentariu
cipa_maria Postat Ianuarie 26, 2009 Partajează Postat Ianuarie 26, 2009 nu irpf240 e problema... se poate gasi irfp260,360 etc!!!problema este ca nu poti inlocui irfp9240 Link spre comentariu
mistretzul Postat Ianuarie 26, 2009 Autor Partajează Postat Ianuarie 26, 2009 la asta nu m-am mai gandit ...... problema e de tensiune nu de amperaj.... ca tensiunea e chiar la limita (200V)..... Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 26, 2009 Partajează Postat Ianuarie 26, 2009 mistretzul, uite aici o schem? cu alimentare dubl? +/-96V (poate varia cu 5V în plus sau minus, dup? tens. re?elei sau consum), are 380W/8 Ohmi sau 700W/4 Ohmi. E a doua schem? de sus, dac? vrei am tot pdf-ul, cu cablaje, date, piese, etc. http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=5&t=20181&start=60 Link spre comentariu
mistretzul Postat Ianuarie 26, 2009 Autor Partajează Postat Ianuarie 26, 2009 ai testat-o? arata destul de interesant. daca vrei sa ma ajuti cu cablajul si cu ceva documentatie... ti-as mi mai mult decat recunoscator Link spre comentariu
cipa_maria Postat Ianuarie 26, 2009 Partajează Postat Ianuarie 26, 2009 as vrea si eu documentatia te rog! Link spre comentariu
mistretzul Postat Ianuarie 26, 2009 Autor Partajează Postat Ianuarie 26, 2009 sarumana de scheme.... o sa ma apuc cat de curand de PCB-uri... o sa am ceva de munca la ele... cand le termin o sa revin cu ceva poze Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum