Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

amplif +/- 100V

mistretzul

Postări Recomandate

deci problema ar fi ca la un toroidal mai am doua infasurari de 70 (2x70)Vac asta ar insemna 95-100Vcc de 20 A fiecare infasurare. Vreau o idee de amplif mosfet cu o tensiune de alimentare de 90-100v... ceva idei...adica ceva idei incercate si care merg garantat si cu o documentatie buna..Pun o poza cu trafo ca sa va faceti o idee despre el(pe el am momentan 4 x av400)

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 36
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mistretzul

12

• Sharky

9

• CATA2003

9

• cipa_maria

2

Top autori în acest subiect

daca vroiam sa fac aparat de sudura probabil ca nu postam aici nu? DECI daca cineva are idei si solutii bune (ce amplif sa alimentez cu +/- 70VAC -->2.5KVA) nu cum sa imi fac aparat de sudura din el sau masina de tuns carabusi pe burta sau mai stiu eu ce tampenii , este rugar sa isi dea o parere. Eu ma gandeam sa supraalimentez doua AV800.... voi c parere aveti?

Link spre comentariu

vezi la sectiunea scheme, sunt si altele mai elaborate.Poti pune si av800 si eventual alimentare separata stabilizata de 110V pt etajul pilot si bineinteles 2 zenere inseriate cap in cap intre grila si sursa, ca sa limitezi tensiunea maxima, sa nu arzi mosfetul.

Link spre comentariu

fara o limitare de curent iti arde electrodu de numa numa, si arc....din parti.E o diferenta f mare intre un traf de sudura si un traf pt alimentare.

offtopicunde ai vazut tu limitare la curent in aparatele de sudura,nu marefer la astea noi cu trafuri mici si finute ,ci alea vechi si mari cu trafuri de pana la 10kw purenti de pana la 250A , cat despre arc se obtine si cu un traf de 2 kw bobinat bine (2 trafuri de microunde rebobinate secundarele ) ,scuze ca derivez de la subiect Ontopic , la +-100v o sa ai o mare putere disipata in radiatoare mai ales daca te cobori in 4 ohmi , cauta o schema in clasa G , e putin mai complicata dar rezultatele pe masura ,chiar si av1000 nu cred ca rezista mult in 4 ohmi la tensiunea asta ,cam la limita cu finali ,parca au 200v.Uite aici o schema
Link spre comentariu

Tu vrei sa spui ca traful de sudura se vrea sa fie un traf apropiat de cel perfect?Uite-te la caracteristica unui traf de sudura si vezi cat de "buna" e pentru un traf de alimentare.O sa vezi imediat unde e limitarea de curent/putere.E frumoasa clasa G, dar ai nevoie sa scoti niste prize in traf.La asemenea curent ai putea sa faci clasa G in 3 trepte, daca mai poti pune sarma pe secundar.

Link spre comentariu

pt cata 2003:pt cultura ta generala,un traf de sudura are caracteristica cazatoare(de la tensiunea de 50-60v in gol,in timpul sudurii cade la 10-20v),si este influentata si de suntul de reglaj curent.un pic offtopic.....

Link spre comentariu

pt cata 2003:pt cultura ta generala,un traf de sudura are caracteristica cazatoare(de la tensiunea de 50-60v in gol,in timpul sudurii cade la 10-20v),si este influentata si de suntul de reglaj curent.un pic offtopic.....

offtopic 10-20v o sa ai la sudura mig , la sudura cu electrod o sa ai 20-30v ,daca nu adio arc , se lipeste electrodul si da au o caracteristica cazatoare in sarcina
Link spre comentariu

ma interseaza in primul rand o schema fiabila ,incercata... cel mai probabil o sa o folosesc pentru sarcina de 8 ohm(subwoofer)

AV1000 ar fi bun,numai ca daca depasesti 100v cand e incins puternic si sa mai fie si in sarcina grea e posibil sa strapungi tranzistori , plus ca deja la100v in clasa AB arunci putere ,daca mergi pe 8 ohmi e mai bine ,numai ca in regim de subwofer sarcinile sunt greu de dus, daca vrei cauta manualul la fidek fpa12a e pe forum , acolo ai pcb si tot de ce ai nevoie e in clasa g , cred ca merge si pe 2 ohmi ,deci poti sa mai renunti la tranzistori , dar asa cum a zis si sharky, trebe prize pe traf ,la ce vrei sa folosesti amplificatorul?
Link spre comentariu

din pacate fidekul acela nu merge in 2 ohmi. Ramura de tensiune mare are doar 4 tranzistori. La alimentarea de 100V si 2 ohmi ai un curent instantaneu de macar 45A, adica 11A. E cam mult pt ei ca sa functioneze corect. Daca s-ar mai suplimenta cu inca 2 ar fi mult mai ok.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări