Vizitator ILIE O Postat Ianuarie 19, 2009 Partajează Postat Ianuarie 19, 2009 buna ziua,Am doua cronotermastate digitale de ambient, unul cu radio comanda (euroster 2510tx) si unul prin fir (computerm 093).As vrea sa mut modulul de comanda radio pe cel cu fir si nu stiu exact cum sa fac. (nu as vrea sa ard modulul radio)Pe modul am 4 intrari +,-, si doua de semnal. nu stiu unde sa leg firele de semnal pe cel cu fir.va multumesc Link spre comentariu
cristi666 Postat Ianuarie 20, 2009 Partajează Postat Ianuarie 20, 2009 ataseaza ceva poze cu ele montate si demontate ca cineva sa te poata ajuta fiindca esti cam vag in exprimare. Link spre comentariu
Vizitator ILIE O Postat Ianuarie 20, 2009 Partajează Postat Ianuarie 20, 2009 buna,poze cu cronotermostatele:[attachment=2]DSCI3364.JPG[/attachment] Link spre comentariu
cristi666 Postat Ianuarie 22, 2009 Partajează Postat Ianuarie 22, 2009 poi e destul de simplu...cred.... trebuie sa cauti pe modul unde este antena de emisie si in loc de antena pui un fir pana la intrare semnal + si minusul desigur este comun peste tot, sunt 99% sigur ca va merge asa nu prea imi dau seama unde este antena pe modulele tale, succes Link spre comentariu
cristi666 Postat Ianuarie 22, 2009 Partajează Postat Ianuarie 22, 2009 mi-am dat seama pana la urma unde este antena, este firul de cupru care pleaca de pe placuta mica cu smd spre un tub alb care este de izolatie si in interiorul tubului are forma elicoidala si este pozitionat pe suportul de baterii, din poza 1 postata de tine, si daca faci cum ti-am spus mai sus nu ai cum sa strici modulul radio, e practic imposibil sa se strice succes la modificari si daca nu merge cum am zis eu, incearca sa pui firul de partea cealalta a rezistentei de culoare albastra la care e atasata antena de pe placa in smd si o sa mearga. Link spre comentariu
rares_mihai Postat Octombrie 1, 2010 Partajează Postat Octombrie 1, 2010 Salut am si eu un euroster rx 2000 v5. Este format din doua module unul de comanda prin radio si unul de receptie ce are in interior un releu si vine conectat la centrala.Intrebarea mea este cum pot testa daca antena modulului de transmisie emite ceva si daca cel de receptie receptioneaza ceva. Multumesc anticipat! Link spre comentariu
rares_mihai Postat Octombrie 2, 2010 Partajează Postat Octombrie 2, 2010 Revin cu o alta rugaminte! Ce kit sau ce schema as putea folosi ca sa inlocuiesc partea de transmitere radio de la cronotermostat? S a defectat partea cu releul nu cel de transmisie.... Link spre comentariu
blazeu Postat Octombrie 3, 2010 Partajează Postat Octombrie 3, 2010 Domnul ILIE: doriti sa inlocuiti crotermostatul pe fir cu cel radio? (deoarece aveti problema cu trasul firelor pana la centrala?)Aparatul in varianta "radio" are 2 module, un emitator cu baterii si un receptor (acesta poate fi si cu alimentare din retea, deoarece se instaleaza langa centrala)In centrala comanda de la termostat (poate fi si fara "crono") se face prin inchiderea electrica a 2 contacte situate pe o rigleta (centrala vine cu o punte intre cele 2 contacte). La deschiderea circuitului, centrala se opreste. La cel pe radio, contactul se afla in receptor (trebuie duse 2 fire intre receptor si centrala - multe termostate au atit contact normal inchis cat si normal deschis (C=comun, NO= normal deschis (open), NC=normal inchis (closed)), ele putand fi utilizate si pe instalatii de climatizare.Domnul Rares:Nu inteleg intrebarea Dv. Vi s-a defectat receptorul si doriti sa inlocuiti emitatorul?Din pacate, va trebui probabil sa renuntati la acel ansamblu si sa va procurati un alt (crono)termostat .Caldura buna! Link spre comentariu
rares_mihai Postat Octombrie 6, 2010 Partajează Postat Octombrie 6, 2010 Da mi s-a defectat receptorul si e destul de scump un nou ansamblu... ma gandeam ca este vreo posibilitate de reparare.Am impresia ca este defecta numai partea de demodulare din receptor ce are la baza un ne555 ce primeste un semnal de la un operational lm2904 pe care este pusa antena. Link spre comentariu
blazeu Postat Octombrie 20, 2010 Partajează Postat Octombrie 20, 2010 Daca e realizat cu componente uzuale e reparabil (noi aveam la un alt birou un asemenea dispozitiv - termostat cu radiocomanda - insa receptorul e echipat cu microcontroler - probabil ca primeste un semnal codat digital, nu o simpla comanda on/off - si ala e mort, de aceea v-am recomandat inlocuirea)Acasa am un cronotermostat digital, cu alimentare din baterii si comanda prin fir. Alimentarea aleasa impune utilizarea unui releu polarizat care comuta prin impuls. Un aparat fara probleme de alimentare (adica din retea), ar putea functiona cu un releu simplu, care are consum permanent in una din stari (difera si modul de comanda, in sensul ca releele polarizate se alimenteaza cu impuls polarizat, curentul prin bobina fiind inversat pentru a doua comutare)Sper ca nu va aflati in situatia de a nu poseda nici banii pentru inlocuire sau plata reparatiei, nici cunostintele tehnice si experienta necesara pentru a intelege functionarea si a repara personal aparatul...Toate cele bune!PS Legatura radio se face pe una din benzile "libere", care nu face obiectul vreunei reglementari, cel mai probabil in jurul frecventei de 433MHz. Deci receptia nu se face cu LM2904.Spor! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum