Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

nelamurire amplificator pp cu 6p3s-e

andreius

Postări Recomandate

Am un amp pp home made de cineva cu ecc82/83 prefinali si 6p3se finali. cik scoate 27w pe 6 ohmi. am o lampa care licare intermitent albastru cand dau mai tare si care e mai albastra dekt celelalte. fenomenul se petrece in functie de ritmul melodiei si in fuctie de kt bass are. sunetul nu e afectat. vroiam sa stiu dc trebuie sa ma ingrijoreze fenomenul sau dc il pot face sa dispara

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• andreius

6

• hbi

2

• Depanatoru

1

• blue

1

Top autori în acest subiect

Daca alimentarea anodica a ampl. nu este mai mare de 280v totul este in regula, 6p3s emana o frumoasa culoare albastra in funtionare , momentan ascult muzica pe o statie EICO din anii 60 careia i-am schimbat finalii cu 6P3S ,toti noi si imperecheati si de la inceput au avut aceasta lumina, explicabila de altfel ,dar aceasta este o alta discutie.

Link spre comentariu

blue asa e si la mine.toate lampile emana o lumina albastra difuza. numai k la una e mai accentuata. in plus cand dau mai tare incepe sa palpaie in functie de bass. adik face mai multa lumina albastra ca de obicei, care se vede si la baza lampii

Link spre comentariu

E normala lumina albastra pe balonul de sticla in ritmul muzicii si nu ai ce sa faci decat sa le admiri ce frumos lumineaza . Apare mai ales la lampile noi , dupa ce se mai uzeaza va disparea treptat . Are legatura cu calitatea vacuumului dar si compozitia sticlei . La unele lampi fluorescenta albastra e mai puternica , la altele mai slaba , chiar daca sunt noi si imperecheate , deci nu te ingrijora .

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

culoarea albastra pulsatorie in ritmul basului este generata de un numar de electroni care sint respinsi de grila unu atunci cind semnalul este mic ,cind semnalul creste acesta sint colectati de anod si intensitatea norului electronic scade. Sint doua cauze posibile :-Lampa respectiva este foarte activa (emite un nor ORT puternic) ,e de bine.-Tensiune de negativare prea mare pe lampa in cauza (norul lui ORT este respins catre periferia balonului de stcla) remediul fiind corelarea tensiuni de negativare in raport cu curentul anodic fara semnal, astfel incit curenti anodici pe perechile de lampi sa fie sensibil egali.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări