Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

O parere despre un amplif

Badman

Postări Recomandate

Dar trafurile celor de la PLITRON le-a incercat cineva? (cica ar fi facute dupa indrumarile lui Menno Vanderveen)Ca dupa specificatiile afisate pe site pot concurda cu ludahl, acum nu stiu in privinta costurilor care e mai avantajos...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 31
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Badman

11

• blue

4

• mișa

3

• danzup

2

Top autori în acest subiect

Un SE de 8-12w cu o trioda cu incalzire directa a filamentului este dupa parerea mea solutia cea mai buna !

Da ! Acest tip de amplificator mai mult ca sigur ca te va multumi . Recomandarea este foarte buna .Singura inconvenienta ar fi ca de obicei triodele de tipul asta au anodica mare ( 1000V ).Sau chiar si SE cu 6C33C se aude comparabil (cu avantajul ca anodica este in jur de 150...180V) !!! Singura problema va fi ca trebuie boxe cu SPL mare !!Pe de alta parte mie imi plac cum se aud amplifurile PP si nu SE !Trebuie sa vezi care te unge la suflet si care iti place .....
Link spre comentariu

Oricare cu 6P3C si trafurile de la DJ-Dog !Sa-l intrebi pe DJ-Dog cum se "aud" amplifurile mele cu 6P3C in comparatie cu amplifuri de 500 ... 1500euro !Este schema pe care eu si Misa si mai multi de pe elforum au facut-o si merge perfect !http://i26.tinypic.com/33u90sm.jpg

schema asta implica 4 tuburi 6p3s iar Dj-Dog am vazut ca vinde kituri cu finali 2x 6p3s, intrebarea e daca transformatoarele din kiturile respective sunt bune si pt. aceasta schema ?, sau trebuiesc transformatoare diferite de cele din kituri. exact in aceasta dilema sunt si eu, ce amplificator cu lampi sa fac si pana acum aceasta schema mi-a atras atentia + preamplificatorul cu 6 intrari al lu Gabrielle. mersiNumai Bine :bere: P.S. scuze ca ma bag si eu in discutile altuia cu intrebarile mele dar ma gandesc ca nu avea rostul sa deschid un alt topic.
Link spre comentariu

schema din postu tau are tuburile finale in paralel, e un PP paralel si deocamdata nu sunt trafuri pt ele la sectiunea kituri dar daca ai calculele facute poate gasim un quad-doua pt finale si facem si trafurile gandeste-te si eventual -> un mp mie sau lui dog

Link spre comentariu
  • Administratori

Gata m-am hotarat ce amplificator imi fac. Imi plac cum arata tuburile GU32 si caut scheme ca tuburile deja le-am comandat la unu din Ucraina la 3 Euro bucata

Link spre comentariu

Eu recomand un transformator de 30-40W, cu impedanta primarului de 6600 ohm. Poti sa-l alegi oricare pentru ca vad ca toate au prize de ultraliniar.Poti sa alegi si unul de 5000 ohm, cum zice 89-cec. Eu cu 6600 am testat. Nu stiu cum e cu 5000.

Link spre comentariu

Schema de aritma este perfect functionala atit ca cu transformatore de rubin sau si mai rau de retea nu se pot obtine cei 6w promisi nici macar 2w si acestia din urma daca se obtin distorsiunile vor fi egale cu semnalul, un amplificator cu tuburi nu poate fi mai bun decit transformatoarele lui de iesire.Miezurile acestor transformatoare trbuie sa fie de calitate,sectiuni mari,tole grosime mica ferestre incapatoare si eventual lipsa intrefier(bobine antiflux sau sectiuni mari),intrefierul introduce pierderi enorme la bass fara de el atuci cind sectiunile sint mici 4_5_6 cm2 mizurile se satureaza instantaneu.Transformatoarele pentru SE sint bine elaborate au un numar mare de Henry peste 25H PENTRU A PUTEA REDA CORECT FREGVENTELE JOASE si SECTIUNI MARI ALE MIEZULUI pentru a se satura greu, INFASURARI MULTIPLE serie paralel,etc..Transformatoarele de rubin,temp,retea,ect sint niste jucarii penibile care permit functionarea dar NICI VORBA DE HI-FI. pe transformatorul de rubin,temp,retea pot fi identificate urme de bass cu semnal SINUS la dreptunghilar sint pierduteun remediu cit de cit ar fi ca infasurarea secundara sa fie inseriata in circuitul de katod al finalei astfel incit sa nu produca oscilatii(se schimba capetele ei) cu un capat la masa si celalat la rezistenta si condensatorul Katod ,producinduse astfel o linearizare a fluxului prin traf in rapot cu fregventa dar una peste alta putera maxima va ramine tot mica si cu un raspuns limitat in frgventa.Pentru a obtine cei sase!!!!!! 6 W!!!! pe EL84 SE TREBUIE CA DUMNEZEU SA FACA OMINUNE ,putera maxima care se poate obtine pe EL84 SE este de aproximativ 5W cu trafuri de 10_15cm2 sectiune si minim 3000sp in primar circa 30H SI PESTE....,PENTRU UN BASS DECENT

Link spre comentariu

Schema de aritma este perfect functionala atit ca cu transformatore de rubin sau si mai rau de retea nu se pot obtine cei 6w promisi nici macar 2w si acestia din urma daca se obtin distorsiunile vor fi egale cu semnalul, un amplificator cu tuburi nu poate fi mai bun decit transformatoarele lui de iesire.Miezurile acestor transformatoare trbuie sa fie de calitate,sectiuni mari,tole grosime mica ferestre incapatoare si eventual lipsa intrefier(bobine antiflux sau sectiuni mari),intrefierul introduce pierderi enorme la bass fara de el atuci cind sectiunile sint mici 4_5_6 cm2 mizurile se satureaza instantaneu.Transformatoarele pentru SE sint bine elaborate au un numar mare de Henry peste 25H PENTRU A PUTEA REDA CORECT FREGVENTELE JOASE si SECTIUNI MARI ALE MIEZULUI pentru a se satura greu, INFASURARI MULTIPLE serie paralel,etc..Transformatoarele de rubin,temp,retea,ect sint niste jucarii penibile care permit functionarea dar NICI VORBA DE HI-FI. pe transformatorul de rubin,temp,retea pot fi identificate urme de bass cu semnal SINUS la dreptunghilar sint pierduteun remediu cit de cit ar fi ca infasurarea secundara sa fie inseriata in circuitul de katod al finalei astfel incit sa nu produca oscilatii(se schimba capetele ei) cu un capat la masa si celalat la rezistenta si condensatorul Katod ,producinduse astfel o linearizare a fluxului prin traf in rapot cu fregventa dar una peste alta putera maxima va ramine tot mica si cu un raspuns limitat in frgventa.Pentru a obtine cei sase!!!!!! 6 W!!!! pe EL84 SE TREBUIE CA DUMNEZEU SA FACA OMINUNE ,putera maxima care se poate obtine pe EL84 SE este de aproximativ 5W cu trafuri de 10_15cm2 sectiune si minim 3000sp in primar circa 30H SI PESTE....,PENTRU UN BASS DECENT

Cu EL84 se poate obtine max 3,2 tw/10% distorsiuni asa ca sint de acord cu tine ! In plus ,tensiunea anodica trebuie sa fie mare, asa ca uzura va fi accentuata ,chiar cu un EL34 nu am reusit mai mult de 5w/2% cu toate variantele de configuratii si mai multe transformatoare SE incercate. Dupa parerea mea este inutil sa dai verdicte de genul: amplificatorul X are n watt daca nu se specifica clar procentul de distorsiuni ,banda de frecvente,capabilitatea de a debita pe sarcina in regim continuu !
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări