Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Curent alternativ,curent continuu?????

rus_dorin

Postări Recomandate

Din pacate nu am reusit sa intervin mai repede dar am urmarit ce s-a discutat.In primul rand la intrebarea cu priza de pamant am primit doua raspunsuri diferite(o data se arde odata nu se arde circutul) binenteles cand m-am referit la priza de pamant m-am gandit ca aceasta are rezistenta care tinde la zero.Dupa aceea pe tema aceasta cu priza sau facut tot felul de speculatii:" Atentie, furtul de curent se pedepseste cu inchisoare!!!" nu prea imi dau eu seama cum cei doi prieteni "icar" si "nightmare" au tras concluzia k io vreau sa fur ceva... in fine.Acum revenind la problema cu curentul sa zicem ca alimentam un circut de la o sursa de c.c, aceasta inseamna ca o sarcina electrica se va deplasa prin circuitul exterior de la borna pozitiva la borna negativa.In momentul in care ajunge la borna negativa aceasta va trece prin circuitul interior (prin sursa) si va face deplasarea de la borna negativa la borna pozitiva dupa care procesul se reia.Cam asa s-ar prezenta lucrurile in c.c. daca am inteles eu bine.Acuma in c.a are loc o deplasare similara de la plus spre minus prin circutul exterior dupa care ce se intampla??????????cum isi schimba sensul curentul sau mai bine zis cand???mai trece curentul prin sursa ??????? Sper sa inteleaga cineva ceva si sa intervina ,sau poate am spus numai porcarii.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• rus_dorin

3

• Badman

2

• MifTy

2

• nightmare

2

Top autori în acest subiect

In curentul continuu deplasarea reala se face de la minus la plus (de la plus la minus e doar o conventie). In curentul alternativ electroni fac o miscare dute-vino, datorita schimbarii polaritatii sursei. Imagineaza-ti o spira rotindu-se intre polii unui magnet. In momentul in care spira e paralela cu liniile de camp ai 0 volti, apoi pe masura ce se misca, potentialul in capatul pozitiv creste pana ajunge la un varf, atunci cand spira e perpendiculara pe liniile de camp, apoi potentialul incepe sa scada, trece prin 0 cand spira e din nou paralela cu liniile de camp, etc. Electronii nu pleaca practic nicaieri, merg un timp intr-un sens, apoi se intorc in celalalt sens.

Link spre comentariu

mai pe mine o astfel de intrebare nu ma mai mira, student fiind la facultatea de energetica din timisoara in timpul examenului 'mari consumatori de energie electrica", singurul examen oral din acea facultate un coleg dupa ce scrie baliverne la tabla e intrebat de profesorul Surianu (pt. cine a auzit de el),foarte nedumerit de ce zice omul, ce curent avem la priza? la care studentul din anul 5 semestrul 2 spune curent CONTINU!!! profesorul surprins si tot rosu de nervi pune urmatoarea intrebare: si la ce frecventa e acest curent continu? individul bucuros ca stie raspunsul zice 60 hz, normal ca la picat cu 2 si cu mult scandal si cu vorbe de genul "sa compromis prea mult pana acum (referire la balivernele spuse de indivizi ce au trecut pana atunci la tabla) asta nu o mai accept".deci daca un student care ar fi trebuita sa viseze toate armonicele si schemele fazoriale posibile si imposibile da astfel de raspunsiri in cadrul unei facultati care se vrea de prestigiu si cu pretenti de ce sa va mire o intrebare inocenta pusa pe un forum.iar dupa masura in tabloul electric se obijnuieste sa se lege nulul la impamantare,( impamantarea conform normativului trebuie sa fie sub 4 ohm sau sub 1ohm daca se leaga si paratraznetul la ea), alaturi de nulul de protectie dar asta obligatoriu inaintea protectilor, normativul I7-2002 capitolul 3.5 scheme de legare la pamant, pt. cine doreste o aprofundare a problemeila contoarele mai vechi se obijnuia sa se fure curentul prin taierea nulului inaintea contorului si legarea nului dupa tablou la impamantare, de regula la tiava de apa, pe atunci nu existau tevi de pvc, bunicul meu utiliza pe vremea lu raposatu aceasta forma de furt si cativa ani dupa revolutie pana a fost prins, o horinca si incidentul a fost uitat :da iar pt intrebarea pusa cel mai simplu raspuns, curent alternativ=sinusoida, curent continu=segment de dreapta, drepta tinde spre infinit si poate poate se mai opreste curentul :ras:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări