Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

zgomot

Sharky

Postări Recomandate

am ampliful asta http://www.irf.com/technical-info/appnotes/an-948.pdf

am observat ca daca folosesc un condensator pt separarea componentei continue pe intrare de 1uF am zgomot de fond, iar daca il scurtcircuitez zgomotul dispare..care poate fi cauza?

montajul e ca si in schema, mai putin filtarjul care e facut cu 4700u si tranzistorii de putere mica

zgomotul apare cand leg ambele canale, cand leg numai un canal ampliful e f tacut

Cand leg firul cald de la celalalt canal atunci imi bazaie acel canal, daca i leg si masa bazaitul se muta dincolo, pe celalalt canal.

...Bucle de masa nu am..

Singura solutie e sa renunt la condensatorii de la intrare...dar asa poate ma trezesc cu CC in pe iesire..ce sa fac?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Sharky

5

• Vale

3

• Mircea Crisan

2

• csl1131

2

Top autori în acest subiect

cu alti condensatori ai incercat..???unu cu film..sau ceva nepolarizat(dar NU electrolitici,in caz ca dinaia ai...)si eu am avut cam aceeasi problema, numai ca numa cu un canal.. si aveam inversate masa cu firul cald... masa o aveam in interiorul la rca,iar firul cald pe exterior... de cand le-am schimbat nu ami am asa problema...

Link spre comentariu

la mine is legate cum trebuie...azi o sa incerc si cu alti condensatori, ieri nu am mai avut timp..am vqazut numai ca merge f bine fara ei...Condensatorul e nepolarizat mkt,deci nu cred sa fie asta problema..oricum o sa vad niste electrolitici cum se comporta sau unul de o valoare mai mica (in limita in care imi tine frecventa minima peste 10Hz)

Link spre comentariu

Tu ce finali ai folosit ? Si ce curent de mers in gol ai ?Te intreb ca am si eu ampu asta ! Eu am folosit irf640 / 9640 iar pt e aproape la maxim ( nu stiu exact ce curent am ca aseara nu aveam ampermetru :lol: ) Astept pareri despre sunetul acestui amplif !

Link spre comentariu

530/9530 folosesc..alimentarea e la +-26Vproblema e ca daca folosesc condensator la intrare (am incercat cu electrolitice, mkt) se aude bazait in boxe..cand e f liniste e cam enervant ca e perceptibildaca cuplez direct merge fara probleme..nu se mai aude nimic..dar asa nu imi mai separa nimeni o eventuala componenta continua....curentul de mers in gol e pe undeva la 20-30mA..nu am masurat ca eu l-am reglat la osciloscop..iar sursa era limitata la 100mA ca sa nu prajesc cevafiltrarea e de 4700uFde suna suna bine..avand in vedere ca un etaj final costa sub 200mii, iar pe osciloscop in sarcina l-am urcat pana la 300kHz -3dB (am modificat bucla de reactie, apoi am setat-o, iar la 80kHz)in loc de npn si de pnp alea de acolo am folosit bc557 si bc547..din datele din catalog am vazut ca sunt cam la fel (Uce,Ic,hfe)

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

am descoperit cauza...Nu erau nici fire inversate, nici condensatori...Prima data mi-am dat seama ca bazaitul apare in special noaptea...Apoi m-am gandit ce aparate merg numia noaptea..si am vazut ca bazaitul venea de o veioza reglabila care sta la peste 7 m de ampliful meu, in alta camera, pe alte sigurante... :x Bazaitul apare cateodata numai, dar cum sting veioza cum dispare...Asa ceva nu am mai patit pana acum...O sa iau niste filtre dintr-o sursa de calculator si o sa le pun pe intrare...sper sa scap cu ele..

Link spre comentariu

pai iti trebuie niste cond de 100-220nF pe ramurile de alim. cat mai aproape de amplificator si ceva sa iti decupleze frecventele parazite de pe retea. Pentru asta am vazut mai multe variante:

una aici: http://www.tnt-audio.com/clinica/ssps1_e.html ; e vorba de filtrul de la primar din utimele scheme(part 4)

si una ar fi un cond de 10nF de la unul din capetele primarului la masa, dar ATENTIE: trebuie sa fie capabil de tensiuni mari(eu zic macar 400Vcc)

Link spre comentariu

Si eu am aceeasi problema dar banuiala mea este ca, vinovate de zgomot sunt becurile economice din toata casa. M-am uitat pe schema indicata de Vale pentru un filtru pe primar dar sunt putin nedumerit. Rezistenta inseriata cu c-ul este de 9R1/ 9 W ?

Link spre comentariu

eu din instict la orice montaj in alimentare aplic urmatoarea kestie un condensator de 0,1-0,22 mirco/250Vca urmat de niste bobine pe miez de ferita (recuperate de prin surse de la pc...etc) dupa care 2 condensatoare ceramice de 2n2/400Vcc legate in serie cu comunul lor legat la masa montajului .... asta pt deparazitare ... la nevoie se pun si pe diodele puntzii de redresare condensatoare de 1nf - 4n7 si la fel la filtraj tot condensatoare de 0,1 - 0,22 microaaaaaaa si inca ceva in locul tau ash incerca sa rezolv cu variatorul acela de la veioza ... dupaia mash uita la amplificator :wink:

Link spre comentariu

veioza aia merge..si nu o desfac ca arata f fain..nu am chef sa imi bag mainile in eaO sa pun un filtru din sursele de PC cand o sa am vreme...deocamdata cand bazaie aprind si sting veioza si bazaitul se opreste...Dar cel mai sec e ca apare noaptea cand se aude tare..ziua nu s-r auzi deloc :x

Link spre comentariu

uite ... eu stiu o adresa de unde poti sa scoti surse catusi de cat de calitate (asa cred eu) http://www.zero-distortion.com/techno/p ... owersi.htm daca faci macar ceva apropiat de asta eu cred ca iti va merge fara zgomote ampliful (mai ales ca ai filtru ala pe intrarea de vcc a amplifului http://www.zero-distortion.com/techno/p ... rsi_07.htm

-io sa zic sa trageti o privire pe siteu asta ca is unele chestii minore care le poti face sati sune mai bine ampliful :)

Link spre comentariu

pai pe pagina(prima, ca a doua nu merge) data de FIXVID sunt cam aceleasi chestii ca si pe pagina data de mine...diferentele sunt ca pe pagina data de al apar si cond. care sunteaza diodele puntii(utile, eu le pun pt. ca am citit de ele prin carti vechi de electronica dar am omis sa le mentionez), rezistentele de descarcare a electroliticilor(care daca nu ai deconectare a sarcini si a ramurilor de alimentere de amp. se vor descarca in sarcina) si faptul ca unele componente sunt recomandate ca pozitonare pe placa amp-ului ceea ce este prefereabil, dar eu de obicei le dublez acolo(cu exceptia filtrului RC pt electrolitici). Nu stiu sigur daca e mult mai bine dar sunt convins ca mai rau nu poate fi...Cu filtru LC nu am incercat, inca... dar o voi face daca voi avea probleme!

Link spre comentariu

vedeti ca pe linku asta sunt mai multe pagini http://www.zero-distortion.com/techno/p ... owersi.htm daca va uitati la fiecare sfarsit de pagina este cate o sageata la dreapta (cu care se poate naviga la urmatoarea pagina, si sunt prezentate pas cu pas imbunatatirile sursei) . prin modul acesta ajungeti si la http://www.zero-distortion.com/techno/p ... rsi_07.htm dupa vreo 7 clickuri pe sageata dreapta

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări