Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum Cumparam un microcontroler?

Vizitator solver223791

Postări Recomandate

Mai bogdanm ! nu m-am suparat de loc ! Am remarcat doar faptul ca ai simtit tu ca tip la tine daca flossesc "!" Interesant ce simturi speciale ai !Cu tensiunea de programare in modul LVP trebuie sa citesti in datasheet !E prea mult de scris si poate-i plictisim pe baietii de pe forum ! nu cred ca este cineva interesat cum se face tensiunea de programare in chip.Mai biteorx ! ia cumpara-mi tu o tastatura speciala, conform gramaticii limbii romane !C4

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 30
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bogdanm

8

• sifor

8

• deejay2k1

2

• habarnam

2

Top autori în acest subiect

Mi-ati amintit de un banc... Stiu ca nu e sectiunea potrivita, dar cred ca se potriveste discutiei anterioare. Tac-su' lu' Bula catre Bula:-Bula, ce materie ati avut azi la scoala?-Chimie.-Si ce-ati invatat?-Am invatat sa facem o bomba.-Si maine ce-o sa faceti?-Unde?- :shock:

Link spre comentariu

Daca as fi in dispozitia obisnuita v-as sterge toate offtopic-urile cu un zambet sadic pe buze :twisted: In dimineata asta insa ma simt mult mai calm ca de obicei, no idea why. Acum insa o sa va rog sa aducem discutia pe fagasul normal.

sifor, nu e vorba numai de simturile mele, e ceva ce tine de netiquette: pe net se considera ca urlii daca scrii cu caps si/sau folosesti semne de exclamare la sfarsitul fiecarei fraze. Mersi pentru hint, o sa ma uit in datasheetu ala sa vad care-i treaba.

solver223791, eu propun sa uiti de 16F84 si sa te duci direct pe 16F628. Sunt compatibile pin la pin, dar acesta din urma e mai nou, mai ieftin si mult mai destept. Sau chiar 16F873. Uite aici o comparatie scurta:

http://www.interq.or.jp/japan/se-inoue/e_pic8.htm

Link spre comentariu
Vizitator alex

sifor, ai dreptate insa am zis ca il bagam de tot in ceata daca ii explicam ca de fapt e un singur ADC cu un multiplexor in fata si ca pentru a face achizitea de pe toti pinii "odata" de fapt o faci secvential.

Link spre comentariu

Mai elctromoderatorashule ! vezi sa nu-l superi pe stapin,ca cine stie.....Scrie undeva in regulamentul forumului ca folosirea semnului "!" inseamna vreo agresare a interlocutorilor de pe aici ? Din cite stiu eu nu !16F628 este o alegere foarte buna,poate chiar 16F88 este si mai bun daca vrei ADC.Dupa parerea mea 628 este cel mai potrivit pentru un incepator ! Am facut multe chestii interesante cu PIC-ul asta si nu prea am avut probleme cu el.Este foarte ascultator !Don Mario

Link spre comentariu

Mai elctromoderatorashule ! vezi sa nu-l superi pe stapin,ca cine stie.....

Scrie undeva in regulamentul forumului ca folosirea semnului "!" inseamna vreo agresare a interlocutorilor de pe aici ? Din cite stiu eu nu !

Incep sa ma satur. Ia incearca tu sa nu-mi mai duci mie de grija, ca poate ai alte treburi. Eu am incercat sa-ti spun ceva de "netiquette". Daca stii ce e aia bine. Daca nu, informeaza-te...

solver223791, baga un 628 si n-o sa ai nici o treaba cu el. E numa bun pentru inceput.

Link spre comentariu

Mai draga electromoderatorashule ! Se pare ca tie itiplace sa glumesti cu ceilalti ! Dar daca glumeste si altul cu tine te superi foc ! Hai pa ! Chiar am treba !Sa ne fie un PIC mai bine !Don Mario

Link spre comentariu

Mai draga electromoderatorashule ! Se pare ca tie itiplace sa glumesti cu ceilalti ! Dar daca glumeste si altul cu tine te superi foc ! Hai pa ! Chiar am treba !Sa ne fie un PIC mai bine !

Mda, toanele bune de dimineata s-au dus rapid :( Probabil avem stiluri diferite de a glumi si de aia ne aprindem asa. Se recomanda glumitul cu moderatie :) Hai spor la treaba, si parcA VReau sa ne vedem la o bere cand s-o organiza intalnirea aia cu forumu :)Promit ca asta a fost ultimu off-topic :d
Link spre comentariu

solver223791: Scuze pt raspunsul venit asa tarziu :oops: .

Chestia cu pascalul te ajuta chiar foarte mult, pentru ca exista si compilator PASCAL pentru Pic. Trebuie doar sa te uiti la exemple si o sa-ti dai seama cum se foloseste.

Cu un pic de grija chiar nu poti sa bubui un calculator cu un PIC. si eu eram foarte precaut la inceput (foloseam un 386 si ma chinuiam sa le programez din DOS :twisted: ). Dar daca si programatorul este facut cum trebuie si comunicarea seriala e OK (asta in cazul in care folosesti UART la proiectul tau) atunci nu ai de ce sa-ti faci griji.

Eu totusi as opta in cazul tau pentru 877 si nu 628 pentru ca banuitesc ca vrei sa scrii programele cu un compilator (pascal) si nu in asamblare, si atunci chiar te ajuta memoria mai mare, si in plus ai ADC-ul care nu se stie niciodata cand iti trebuie, ca sa nu mai vorbim de faptul ca daca incepe sa-ti placa sa te "joci" cu uC o sa ajungi repede la bootloader-e si alte smecherii care necesita facilitatile lui 877. ca sa nu mai vorbim ca pinii in plus te vor ajuta foarte mult. Nu-ti recomand multiplexarile decat dupa ce castigi niste experienta.

Link spre comentariu

salut,

daca vrei sa programezi in pascal, exista un compilator pe http://www.mikroelektronika.co.yu/ .

si eu recomand sa incepi cu un 16F628. e si mai ieftin putin ca '84 si are mai multe functii. sau daca vrei ceva si cu ADC, incearca un 16F88.

in ulimul nr al revistei Conex Club gasesti ceva scheme si cablaje pentru placi de dezvoltare, daca vrei sa faci asa ceva inainte. oricum, ca si ceilalti iti spun ca probabil o sa vrei sa te joci si cu un 877 dupa ce vezi ce stie sa faca asta.

off topic, s-a jucat careva cu un 18F4455 ???

ca am unu prin doatre....si nu prea stiu la ce sa il folosesc....

Link spre comentariu

salut,off topic, s-a jucat careva cu un 18F4455 ???ca am unu prin doatre....si nu prea stiu la ce sa il folosesc....

Am folosit predecesorul acestuia, 16C745 (interfata USB). Voiam sa upgradez proiectul vechi folosind 18F2550 (similar cu 18F4455, USB2.0), dar la lansare nu erau disponibile module pentru emulator (au aparut intr-un tarziu acum cateva saptamani, dar distribuitorul inca intarzie cu comanda). Daca vrei un exemplu de aplicatie, vezi aici: http://www.microchipc.com/sourcecode/#pic18f4550usb
Link spre comentariu
Vizitator solver223791

:oops: edited .... scuze sifor !solver223791, uite, am placa aia "protopic" ... care are cablajul gresit la max232 ... dc. vrei, ti-o pot oferi :oops:

Nu prea stiu ce-i cu "protopic" as putea face ceva cu placa ta? e vorba de un programator?Cat ma costa?
Link spre comentariu

Cel mai versatil este PIC16F877. Costa in jur de 400k. Ai aproape tot ce iti doresti. (inclusiv serial pentru RS232C). Iti recomand cu caldura C ca limbaj de programare. Nu stii ce sa faci cu el ? Fa un panelmetru. Succes!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări