Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

microfon unitra tonsil

Vizitator liviu_bug

Postări Recomandate

mai baiatule(liviu_bug), nu am nimic cu ce ai scris tu pe aici....

dar, mai bine ai mai lasa naiba netu la o parte si ai mai pune mana pe o carte, sau sa mai treci pe la scoala, ca nu prea ai tangente cu asa ceva din cate vad....

ma refer la expresii de genul:

merge sa ai pau o mufa

ca sa il bag la pc

placa audio pe care azi am loat-o!

si la locatia ta: "in fata calculatorul"

multa bafta in continuare cu microfonul...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• junior

5

• Stefan

4

• ratza

1

• Lyvyutzu

1

Top autori în acest subiect

Microfoanele pt. PC nu sunt piezo, ci cu electret, au impedanta de cca.2Kohm.Iar cu ala ai mari sanse sa defectezi placa de sunet, deoarece bobina aceluia constituie o impedanta prea mica, zeci de ohmi, maxim sute, si cu toate ca nu ai tensiune la bornele lui(oricat de tare ai urla in el :nebun: )e riscant.

Link spre comentariu

Si ce treaba are impedanda microfonului cu stricatul placii ? Adica daca pun in scurt mufa unui amplificator oarecare , mi se arde amplificatorul ? Mufa de microfon din PC are curentul limitat printr-o rezistenta de cativa zeci de kohmi.Curentul maxim debitat pe mufa MIC este de sub 0.5mA , asa ca mult succes in a o defecta prin scurtcircuit .

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Un sample cu un microfon din asta :Parerea mea : suna foarte prost .Un microfon electret normal , simplu din comert suna cu mult mai natural .De amorul artei am incercat sa inlocuiesc capsula originala a microfonului (pe care am reusit sa o repar intre timp , dar nu imi venea sa cred ca suna tot asa de prost ) cu un difuzor miniatura (gen driver casca la 100ohmi). Tot 100ohmi avea si capsula originala.Dupa cateva incercari de dampening a semnalelor din spatele noii "capsule" ( izolare a porturilor cu pasla ) am obtinut rezultate mult mai bune decat cu microfonul original .Oricum , tot nu suna la nivelul unui microfon bun insa cu ceva EQ-uri se mai rezolva ceva .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări