adicontakt Postat Septembrie 9, 2011 Partajează Postat Septembrie 9, 2011 am alta varianta de clona la pickit si tot la fel arata la tensiunea aiaam peste 12 dar la diagnostic imiz icea 12,1 voltioricum cred ca "suge"mai mult in timpul programarii (nu am avut curiozitatea sa pun voltmetru in timpul programarii)dar de programat programeaza bine fara nici un fel de problemasuccesuri Link spre comentariu
manolo Postat Septembrie 9, 2011 Partajează Postat Septembrie 9, 2011 MatyC ,foarte bine lucrat ,sa-l" tocesti" cu placere cu mosfetul nu stiu care este treaba ,dar in grupul nostru de mestereala nu a mers decit cu N-mos si celelalte modificari ,poate am nimerit niste P-mosuri mai chinezesti decit cele china Link spre comentariu
MatyC Postat Septembrie 10, 2011 Partajează Postat Septembrie 10, 2011 Multumesc mult manolo insa eu am fost doar "supervizor" la executia lui. Eu personal am originalul de PICKIT 2. Mi-am adus aminte de un aspect care l-am corectat in luna iunie insa am uitat de el.Este vorba de pozitia referintelor la piese dupa poza de mai sus. La o privire rapida ai impresia ca ordinea pieselor langa ICSP este R17, D2, R4 si R6. R4=75 Ohmi si R6=4K7. Asa plantase si prietenul meu rezistorul de 4K7 insa cand a fost vorba sa plantam rezitorul de 75 Ohmi ceva mi-a atras atentia. Concluzia a fost ca R4 cu R6 trebuie schimabati intre ei dupa cum se vede si poza de mai sus. In mod sigur cineva fara experienta in electronica le va planta dupa poza originala si nu i-si va explica de ce nu functioneaza. R4 are rol important in resetarea PIC-ului tinta. Link spre comentariu
bbogdanmircea Postat Septembrie 21, 2011 Partajează Postat Septembrie 21, 2011 Revin si eu dupa o lunga absenta.Azi am zis sa conectez din nou pickitul meu buclucas sa vad ce mai face.Ca de obicei este recunoscut.Asa ca am zis hai sa dau un Troubleshoot si sa masor tensiunile:-VDD e 4.5 V dar imi da eroare zice ca "external source connected to VDD"-VPP e 11.7 si acolo imi zice putin mai mult dar e pe aproape-PGD si PGC sunt okAcum intrebarea mea este de ce da eroare aia la VDD si la ce ar trebui sa ma uit?Simt ca sunt aproape de rezolvare pls help. Link spre comentariu
Liviu M Postat Septembrie 21, 2011 Partajează Postat Septembrie 21, 2011 Cred ca i se pare ca ai o sursa externa conectata la circuit. Ai? Daca da, trebuie sa debifezi pe undeva prin soft casuta referitoare la alimentarea circuitului din programator. Link spre comentariu
adicontakt Postat Septembrie 21, 2011 Partajează Postat Septembrie 21, 2011 dece nu incerci sa programezi cu el asa cum e? eroarea aia o aveam si eu numai ca am tensiunea de 4,7 Link spre comentariu
MatyC Postat Septembrie 22, 2011 Partajează Postat Septembrie 22, 2011 @bbogdanmircea: de curiozitate la Q3 ce fel de tranzistor ai folosit ca in poza nu se vede. Clona asta de pickit 2 am realizat-o practic si a functionat din prima incercare. Pur si simplu am ramas masca la ce poate face o clona, eu avand un pickit 2 original. In posturile de mai sus am prezentat cateva aspecte pe care le-am observat pe durata constructiei.Prin pinul 3 RA1/AN1 prin R6=4k7 pickit monitorizeaza alimentarea pic-ului tinta. Daca lipseste atunci deschide Q3 pentru a conecta Vdd de la USB cu VDD-ul de la conectorul ICSP. P-Mosfet cu N-Mosfet sunt opuse ca functionare si de asta eu nu sunt de acord ca Q3 sa fie inlocuit cu un N-Mosfet.Daca R4 nu are valoarea de 75 ohmi nu se poate face resetarea pic-ului tinta, nu va fi recunoscut, erori de genul "Unknown device" sau cine stie ce alte aberatii vor apare. Link spre comentariu
bbogdanmircea Postat Septembrie 22, 2011 Partajează Postat Septembrie 22, 2011 Ok iti spun diseara cand ajung si eu acasa.Ajutati-ma si pe mine cum sa verific daca functioneaza scrierea dar sa nu stric PIC-ul?Adica ce ar trebui sa pot scrie si apoi sa pot verifica astfel incat sa nu fac damage la PIC? Stiu ca sunt niste biti de protectie care daca sunt in hex blochezi PIC-ul la scriere si nu mai ai ce face cu el.Cand ajung acasa va scriu ce PIC am ptr scriere si poate ma ajutati cu un hex ok ptr verificare. Link spre comentariu
MifTy Postat Septembrie 22, 2011 Partajează Postat Septembrie 22, 2011 cine mai are COM, nu are programator de pici şi/sau eepromuri, şi vrea să facă unu', nu să cumpere, îi recomand RCD programmer-ul lui nenea feng3, cu softul lui, PICProg4U. nu de alta da' softu' ăsta mai ştie şi de pice mai noi, nu doar străvechile 16F84 sau 12Cce-o_fi... link soft: http://feng3.cool.ne.jp/4u/index_en.html link programator: http://feng3.cool.ne.jp/en/rcd.html şi pentru nerăbdători, schema. merge şi cu winpic şi icprog, vedeţi setările pe pagină... mi-a ieşit din prima, singura dudă a fost c-am pus ledul ăla pe dos, ca de obicei... este functionala aceasta schema?domnu eugen, ce nu se înțelege din ”mi-a ieşit din prima, singura dudă a fost c-am pus ledul ăla pe dos, ca de obicei...”eu zic că dacă mi-a ieșit montajul din prima, și-am mai și făcut greșeala clasică cu ledul montat invers, s-ar zice că l-am făcut, și a și mers! și asta în winxp!... a fost nevoie să ”descui” accesul la comuri, dar merge foarte frumos. cine vrea să știe dacă picul cutare merge sau nu programat cu montajul acela, e rugat să se uite pe site: depinde și de soft la identificarea corectă a picului. aveți de ales la soft: PICProg4U, winpic şi icprog. cu alte softuri nu știu să meargă... n-am încercat. Link spre comentariu
bbogdanmircea Postat Septembrie 22, 2011 Partajează Postat Septembrie 22, 2011 Azi neavand ce face la munca o perioada am stat si am mai citit din manual de la pickit2.Ajuns acasa am gasit un 16F877 si l-am conectat la pickitul meu buclucas.La scris a mers dar nu-mi arata nimic la citit.Apoi mi-am adus aminte ce zicea manualul si i-am dat un erase.Apoi i-am dat iarasi un write dar cu optiuniele de Program Code Protect si EPROM Data Protect pe OFF.De asemenea la VDD am dat Force pickit.A MERS!!!!!!!!!!!!!!!!!Adica am scris un hex ptr acest pic luat de pe net tinybld parca si a mers apoi i-am dat verify si a mers si la Read la fel.Deci concluzia ar fi ca merge.Acuma am o intrebare eu as vrea sa fac o placa de dezvoltare ptr acest PIC16F887 adica sa-l pun pe o placa care sa aiba doar oscilatorul extern pentru el, un conector ICSP pentru programare iar in rest toate porturile vreau sa le scot pe grupuri ptr a conecta la el diferite module.Am mai facut asta in trecut dar din ce imi aduc eu aminte, era PIC16F877A si pe el dupa ce imi programa cineva un bootloader pe EL, stiu ca i-am facut placa pe care am pus oscilator si un MAX232 si apoi softul pe care il dezvoltam il downloadam pe el prin serial cu PICDOWNLOADER parca.Acum daca am ICSP banuiesc ca nu mai am nevoie de MAX232 si toate alea, dar tot asa trebuie cu bootloader facut si apoi downloadez de fiecare data hex-ul sau cum fac?Ma bucur ca merge...de acuma ma apuc la facut placa de dezvoltare. Link spre comentariu
adicontakt Postat Septembrie 22, 2011 Partajează Postat Septembrie 22, 2011 dece nu incerci sa programezi cu el asa cum e? eroarea aia o aveam si eu numai ca am tensiunea de 4,7deci eu ce ziceam? Link spre comentariu
bbogdanmircea Postat Septembrie 22, 2011 Partajează Postat Septembrie 22, 2011 Treaba e buna.Si raspunsul la cealalta parte de la intrebare? Printing Print Schematic.pdf Link spre comentariu
25L91N11 Postat Septembrie 22, 2011 Partajează Postat Septembrie 22, 2011 Salut, Vezi mai jos in link explcatii la intrebarea 2. http://forum.sparkfun.com/viewtopic.php?f=4&t=27633 Sper sa te ajute ... Ps. Nu uita ca acum ai in mana un PicKit 2 (clona), deci ICSP (In-Circuit Serial Programming). http://ww1.microchip.com/downloads/en/d ... 30277d.pdf Succes Link spre comentariu
Liviu M Postat Septembrie 22, 2011 Partajează Postat Septembrie 22, 2011 Acum daca am ICSP banuiesc ca nu mai am nevoie de MAX232 si toate alea, dar tot asa trebuie cu bootloader facut si apoi downloadez de fiecare data hex-ul sau cum fac?Daca decizi sa folosesti programatorul pe care tocmai l-ai facut sa mearga, va trebui sa prevezi un conector ICSP pe placa de dezvoltare, conector care-ti va permite programarea direct pe placa.Daca vrei sa folosesti varianta "veche", cu bootloader, ai nevoie de interfatarea PICului cu PC-ul (max RS232 sau convertoare USB-RS232 in genul celor de la ftdi), pickit2-ul fiind necesar doar la programarea bootloaderului.Pentru ca pickit2 poate fi folosit si la debug (cel putin asa cred), recomand prima varianta, cea cu programator dedicat. Link spre comentariu
bbogdanmircea Postat Septembrie 22, 2011 Partajează Postat Septembrie 22, 2011 Asa imi spunea si logica mea...ca n-am nevoie de MAX232Am facut clona de pickit ptr ca am laptop...asadar nu am port serial pe el...Asadar pot sa fac o placa de dezvolate ptr PIC16F887 in care sa pun PIC-ul XTAL si capacitoarele alimentarea si un 7805 si restul pinilor is scot pe porturi pe biti si separat scot intrarile de la ICSP undeva separat nu?Cand ma apuc de schema sa pun aici sau sa postez la topicul de placa de dezvoltare ptr PIC? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum