Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Programator super fain

Badman

Postări Recomandate

• Răspunsuri 214
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bbogdanmircea

29

• kinderu56

19

• manolo

17

• adicontakt

13

GeoMar esti tare.Am carpit alea 3 puncte in care era intrerupt cablajul si merge.VDD am masurat si e 4.54Cand dau de /MCLR e tot 4.54Am dat sa scriu un PIC16F887 dar imi da eroare dupa ce il scrie sa fie bitii aia de protectie?Aveti vreun hex ptr acest pic?Imi arata ca il scrie dar cand il citesc il arata gol...

Link spre comentariu

pai ai dat tools-troubleshoot din program? sa iti verifice tensiunile?mclrul trebuie sa fie peste 12la mine arata pe program 11,9 volti dar masurat am peste 12 si oricum la programare trage mai mult de 12

Link spre comentariu

Ok am inteles.O sa ma stradui sa inteleg cum functioneaza circuitul si dup-aia o sa vad care si cum nu merge pe acolo.Pe site spune ca Q1,D1,C1 C4 formeaza tensiunea MCLR? In ce puncte sa masor atunci cand apas butonasul de MCLR din programul pickit2 si ce ar trebui sa se intample adica in ce punct sa am ce tensiune?

Link spre comentariu

Ma refeream in circuit adica, acolo am 4.5 V deci ceva nu e bine.Am facut o mica simulare in plecs doar cu un circuit format din L1, D1 si C4 si din ce vad eu cand aplic 5 V inainte de L1 ar trebui la + la C4 sa am 10 V.Din ce am simulat eu Q1 vad ca nu are nici o influenta.Nu dati cu pietre, nu prea le am cu electronica si am simulat foarte basic asa in plecs.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
  • 3 săptămâni mai târziu...

Legat de clona de pickit 2 prezentata si de manolo vin si eu reusita mea (in sfarsit). Cu ceva timp in urma am imbolnavit un alt prieten cu microprocesoarele. Neavand un programator eficient i-am spus ca eu adunasem piese pentru o clona de pickit 2 si dupa vreo ora eram deja in paine. Postez cateva poze privind etapele:Asamblarea finala a durat ceva timp din cauza tranzistorilor BS170. In legatura cu tranzistorul Q3 am montat un P-MOSFET recuperat de la o imprimanta si este un 2SJ325. Aici nu sunt de acord cu manolo privind inlocuirea lui cu un N-MOSFET.Testarea am facut-o pe laptop si am VDD de 5,01V aspect descoperit si de programul de diagnoza incorporat in PICKIT 2.61. La VPP masor 12,27V insa softul ma informeaza de 12,0V. Nu am mai stat sa vad cauza (posibil R2 sau R3) asa ca am trecut la programarea efectiva. Am avut succes cu PIC12F675, PIC16F628A, PIC16F84A si un EEPROM 24C02. Functioneaza perfect si detectarea alimentarii. A comutat corect VDD pentru pic sau s-a folosit de alimentarea montajului tinta.Sunt multumit si mult succes tuturor.

post-37839-139829310709_thumb.jpg

post-37839-139829310716_thumb.jpg

post-37839-139829310723_thumb.jpg

post-37839-139829310729_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări