Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Programator super fain

Badman

Postări Recomandate

Pune acel BF cum trebuie pe placa , si vezi ca pini sunt diferiti la BC de BF (in alta ordine ,vezi datasheet) mie imi lipseste acel BF insa eu am versiunea 9 .Dupa ce ai pus acel BF cum trebuie vezi sa nu te apuci direct la programat pentru ca trebuie calibrat VPP , in instructiuni spune ca poti avea chiar 16V la VPP si necesita scazut la 12-13V din usburn.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 214
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bbogdanmircea

29

• kinderu56

19

• manolo

17

• adicontakt

13

Pai in versiunea 4 cea pe care am facut-o eu nu este trecut BF-ul de unde trag concluzia ca ar fi trebui sa functioneze cu BC.Oricum am pus si BF in loc si aceleasi simptome...crancen di inervant :sparge: @nooob64 - ce tensiune ai pe pinul 6 RA4 la pic atunci cand din optiuni ii dai sa iti faca vpp ?

Link spre comentariu

Eu am 3.25 V pe acel pin din cauza ca 18F2550 functioneaza cu 3.3V ,eu nu am inca acel bf959 insa mie imi detecteaza dspic'ul dar nu pot decit sa il citesc si merge extrem de greu , momentan astept acel bf959 sa imi faca tensiunea pt. vpp[attachment=2]Clipboard011.jpg[/attachment][attachment=1]ddd.jpg[/attachment]Deja cind ii dau erase face figuri , insa sper ca acestea sa dispara cind ii voi pune acel bf959[attachment=0]m.jpg[/attachment]

Link spre comentariu

Se pare ca problemele persista si la mine cu tot cu bf959 pus .... error code 997 ;in manual zice ca acea eroare e din cauza condensatorului de la VUSB (cica nu ar fii conectat) eu l-am deconectat :ras: , si culmea am putut sa sterg pic'ul de citeva ori , plus o programare pe jumatate pina a aparut error code 997 insa doar atit ,urmeaza sa il testez si pe un laptop.

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...
  • 2 luni mai târziu...
  • 4 luni mai târziu...

cine mai are COM, nu are programator de pici şi/sau eepromuri, şi vrea să facă unu', nu să cumpere, îi recomand RCD programmer-ul lui nenea feng3, cu softul lui, PICProg4U.

nu de alta da' softu' ăsta mai ştie şi de pice mai noi, nu doar străvechile 16F84 sau 12Cce-o_fi...

link soft: http://feng3.cool.ne.jp/4u/index_en.html

link programator: http://feng3.cool.ne.jp/en/rcd.html

şi pentru nerăbdători, schema.

merge şi cu winpic şi icprog, vedeţi setările pe pagină...

Posted Image

mi-a ieşit din prima, singura dudă a fost c-am pus ledul ăla pe dos, ca de obicei... :rade:

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
  • 3 săptămâni mai târziu...

Nu va mai chinuiti cu seriala cu convertoare usb-serial....asa stateam si eu pana mam hotarat sa imi fac unul pe usb deoarece ma folosesc mereu de laptop si acesta nu are seriala.

Pic-ul lam programat cu programatorul de pe bobtech si winpic si a functionat din prima conectare la usb....mai mult de 90 lei nu am investit cu tot cu foaie pnp cablaj...toate piesele daca doriti si poze mai clare luati arhiva in care se afla si schema programatorului.

Link spre comentariu

Nu va mai chinuiti cu seriala cu convertoare usb-serial....asa stateam si eu pana mam hotarat sa imi fac unul pe usb deoarece ma folosesc mereu de laptop si acesta nu are seriala.

Pic-ul lam programat cu programatorul de pe bobtech si winpic si a functionat din prima conectare la usb....mai mult de 90 lei nu am investit cu tot cu foaie pnp cablaj...toate piesele daca doriti si poze mai clare luati arhiva in care se afla si schema programatorului.
Cu ce hex ai programat PIC-ul? Posteaza daca vrei si hexul. :da
Link spre comentariu

este cel official de la pickit2,am scris si la sfarsitul clipului dar il atasez

Multumesc. :daCred ca am sa incerc si eu contruirea unui Pickit 2 [clona]. Cablajele le-ai desenat tu sau le-ai descarcat de pe undeva?
Link spre comentariu

leam gasit pe google la cautare imagini asa caut eu scheme mai repede....si am scris pickit 2 clona...si leam salvat....ma saturasem sa stau mereu sa ma duc la pc lu' taicamiu sa stau sa bag fire prin spare sa imi programez un pic ca am incercat si cu adaptor din usb in seriala la laptop...cei drept mergea dar sa stai 25 de min sa programezi un banal de 12f ... :sparge: si din cand in cand mai apareau si erori....asa ca am facut clona asta...si cand te gandesti ca puteam sa o fac cand am cumparat adaptorul rs232 ca am dat pe el 60 lei....asta e bine ca il am si ca functioneaza.... va RECOMAND sa faceti unul pe usb...este mult mai simplu si plus de asta din cate am inteles cu niste modificari de soft poti sa programezi si atmel-uri deoarece mai are inca un pin aux si programatorul il va folosi si asa va avea 6 pini pentru atmel-uri....Bafta

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări