Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Programator super fain

Postări Recomandate

• Răspunsuri 214
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

aveti idei cu ce as putea sa inlocuiesc BS250 nu lam gasit sa il cumpar in bucuresti tehnic se gaseste la mai toate magazinele de componente dar numai pe site nu si fizic .

O ceaţă densă...

Am găsit, în urmă cu ceva zile nişte răspunsuri cât de cât lămuritoare, prin forumurile străine, unde oricât de neştiutor ai fi, nu eşti luat la repezeală sau la mişto, ca prin plaiurile mioritice, pline de somităţi secretoase.

Un răspuns ar fi acesta, netradus, stau prost la engleză :

"BS250 can be simply substituted with BSS92 or VP2020L, but I think if you had troubles in buying BS250 these parts would also be unreachable. In this case you could change BS250 to a PNP-type bipolar transistor such as BC307, BC557 or BC640. Using a bipolar transistor you have to build a series resistor approximately 1 kohm into the base wire. Pin replacement is the following: S->E, G->B (with series resistor), D->C.

.................

Only thing missing is BS250. I'm thinking about replacing it with BSN254

USB connection is working! "

..................

BS250 is a P-channel MOSFET, you cannot replace it by an N-channel one. You can rather put an IRF9Z34 there too, or try a PNP-type bipolar transistor with a serial resistor in its base wire."

Tot din acel forum, din topicul din care-i preluat citatul, aici, o imagine şi o mică lămurire postarea cu indicativul #56 [szilva]

Vezi şi rezultatele date de Google, la BS250 Substitute ori Substitute BS250.

Am căutat şi eu ceva timp acest tranzistor şi am lăsat-o "moartă", nu am îndrăznit să deranjez aici, cu neştiinţa mea, cerând info despre un echivalent.

Ai încercat un Vitacom sau AD Electrom ? Sunt o mulţime de firmuleţe, încearcă şi la cele din ţară, nu doar Bucureştiul.

Deşi nu stă în caracterul forumului, un sfat :

Periodic, fă o listă de componente necesare, scule, etc, şi faci o comandă compusă din mai multe articole [sigur, ceea ce poţi găsi la un singur magazin online] şi alege întotdeauna poşta română, ca transportator / curier, fereşte-te de lgs sau gls, cum s-or numi.

Eu am pus cruce de mult celor din Bucureşti, comand orice am nevoie, la 10 judeţe mai la stânga sau dreapta. Sunt mai dotaţi în produse, mai politicoşi şi mai serioşi.

Link spre comentariu

multumesc pentru sfaturi dar lam gasit in final am cumparat 2bucati ,ar mai fi o intrebare pentru cei care au finalizat montaju ,ce trebuie samasor si unde, inainte de a monta si programa picul cu restul de piese montate, bobina este 471k(470mH) intre pini 8,19 si 20 trebuie sa fie 5V,mai departe va cer sfatu voua si ar mai fi o chestie am gasit pe net valabil si pentru BS170 si BS250 ba cu drena in dreapta ba cu ia in stanga ,care este ordinea pinilor corecta ? aceiasi chestie si pentru irf9z34

Link spre comentariu

@kinderu56: Sa inteleg ca ai inceput constructia clonei Pickit 2, varianta cu FET-uri. Am indrumat un prieten in constructia lui si nu mi-am pus problema terminalelor ca sunt la stanga sau la dreapta. Oricare varianta ai, GDS sunt in aceiasi pozitie, insa in unele documente sunt desenate prin capsula transparenta pe cand in altele imaginea tranzistorului este intoarsa cu 180 grade in toate planurile. Dupa ce ai terminat de plantat piese, programat PIC18F2550 verifici cu o lupa ( ma rog, la ochi buni nu e cazul) eventuale scurtcircuite sau intreruperi de trasee. Daca este totul in regula, foloseste optiunea de diagnosticare inclusa in softul Pickit 2 oferit de Microchip.Cu cateva pagini in urma am specificat cateva observatii legat de constructia acestei clone. Spor la construit si te asteptam cu noutati.

Link spre comentariu

Trebuie facuta o calibrare la Vpp si Vdd. Masori cu aparatul de masura valoarea tensiuni si o introduci in casuta. Nu mai stiu daca cu , sau . la delimitarea zecimalelor. Nu mi-e clar de ce ai Vdd 2,5 V. Unde anume apare tensiunea asta? Pe ICSP sau pe alimentarea din USB? Ai zgomot mecanic pe bobina si asta nu e normal. Posibil sa ai un consum exagerat pe Vpp dar din ce cauza? Eu am folosit 680 uH si a mers din prima in 10 min am programat un PIC12F675.Se poate ceva poze cu montajul tau?Pentru moment incearca sa nu-l mai alimentezi pana nu te lamuresti care-i problema.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări