Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Programator super fain

Postări Recomandate

• Răspunsuri 214
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

acum chiar nu mai stiu ce programator sa imi fac :nebunrau:

ala pe USB e super, ma gandesc sa il realizez dar asta cand dau comanda de piese. (dpdv al microControlerelor suportate chiar ca nu am ce zice)

am gasit unul cu un Zif http://www.hamradioindia.org/circuits/feng.php (oricu imi fac ceva si pe USB cand am timp, dar parca nu mai am rabdare sa astept integratele FT245 si 74LS14)

deci sunt intr-o mare dilema. :ras:

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 2 luni mai târziu...

acum chiar nu mai stiu ce programator sa imi fac :nebunrau: ala pe USB e super, ma gandesc sa il realizez dar asta cand ................................................................................................deci sunt intr-o mare dilema. :ras:

Programatorul pe USB completat.Cu tensiunea de 13V. Oscilator din cele 2 porti ramase in TTL. 2 bobine pe o bucata de ferita (raport de 1:4). redresare si stabilizare + 1 tranzistor de comanda de la MCLR +jumper pentru comutare 5V sau 13V (preferabil si 1 led ca sa vezi ca e pe 13 V).Sau descompletat. Numai bufferul cu tesiunea de 5V de unde ai chef (USB sau din unitate). Si legi montajul direct la LPT. FT245 este convertor USB la LPT.
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 2 luni mai târziu...
  • 5 săptămâni mai târziu...

si daca ai mai face unu, cat ar costa?:)

Mdah in primul rand trebuie sa vad daca programeaza vre-un pic vre-un PIC :ras: caci softul recunoaste programatorul dar desi am verificat corectitudinea executiei "brenerul" nu identifica niciun PIC.Am primit o idee cum ca Q8 BC338-25 ar trebui inlocuit cu un BF 959 ceea ce am de gand sa fac maine daca n-o sa fiu mahmur :101 Apoi mai vorbim ca n-o fi bai...
Link spre comentariu

S-ar parea ca programatorul nu-mi face tensiunea Vpp 12v , in loc de 12v am pana in 5v.Am schimbat bc-ul cu bf dar acelasi simptom ( in schema 8p rev5 q8 - bf959 are emitorul la gnd iar pe placa este pus cu baza la gnd ?!? ).Pe pinul 6 - RA4 am 5v in mod normal iar cand ii dau sa-mi faca 12v din testul din soft imi dispare tensiunea.Al naibii daca-mi dau seama pe unde e problema :nas: . Are cineva vreo idee ca-mi vine sa-mi iau campii :cry:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări