Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Interfatare cu ajutorul PIC catre Port Serial

Vizitator ckaeel

Postări Recomandate

Vizitator ckaeel

Buna ziua , as avea nevoie sa trimit informatia de pe un afisor ( dublu ) 7 segmente catre portul serial al calculatorului. Ma gandesc ca se poate face cu PIC numai ca am o mare problema cu multiplexarea afisorului . Cum as putea rezolva problema ? De asemenea , cunoasteti o varianta de un timer cu consum redus pe care l-as putea folosi in combinatie cu un senzor de acceleratie . Ideea e ca acel senzor sa detecteze vibratia si sa activeze un emitator , dar nu imediat , ci la un anumit interval ( astfel s-ar reduce consumul ) . Multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• alex_hobeanu

2

Se poate face in 2 moduri, depinde de ceea ce cunosti mai bine, programare sau hardware. Din punctul de vedere al unui softist se leaga afisoarele la pinii picului ( 2 porturi ) si se face totul din soft. Depinde bineinteles si de tipul afisoarelor, cu catod comun sau cu anod comun si de modul de limitare a curentului in sensul ca se poate sa fie nevoie de niste adaptari de nivel. Varianta hardware ar fi cu doua 74HC374 cu care sa faci demultiplexarea, apoi fie intri cu iesirile lor direct in pic ceea ce consuma destul de multi pini fie le mai treci prin doua 245, le citesti pe rand si reduci numarul de pini aproape la jumatate. Partea proasta este ca vei avea un cablaj destul de mare si de dificil de realizat mai ales ca 374 are pinii dispusi destul de incomod. In afara de asta pentru ambele variante mai este necesar un convertor de nivel pt comunicatia seriala (gen MAX232) si ceva cunostinte despre comunicatia seriala. Partea cu accelerometrul nu prea am inteles-o. Vrei un timer care sa produca o intarziere de la primul impuls sau sa detecteze existenta unui numar de impulsuri (prag) intr-o perioada de timp si in functie de acest lucru sa declanseze alarma sau nu.

Link spre comentariu
Vizitator ckaeel

Aleg varianta soft ( nu stiu prea mult microcontrolere , dar ma descurc la programare ) . Cele doua blocuri afisoare sunt selectate de un semnal a carei frecventa inca nu o cunosc. ( e important sa aflu aceasta frecventa in cazul in care voi lucra soft ? )De asemenea , ce microcontroler ar fi cel mai potrivit in aceste conditii ? ( as merge pe microcontrolere din familia PIC ) .

Link spre comentariu

Iti trebuie un PIC cu multi pini, 28 sau 40. As alege un PIC16F870 care are 28 pini, port USART si 2k de memorie dar se poate folosi orice din seria 87X (870-877). Frecventa de multiplexare cred ca e bine de stiut pentru ca va trebui sa folosesti intreruperi. In prima faza cred ca poti face un soft care sa numere impulsurile intr-o unitate de timp si sa trimita valoarea pe seriala. Asta bineinteles daca nu ai un aparat de masura cu care sa o poti masura.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări