Vizitator ipacretzu' Postat Aprilie 4, 2005 Partajează Postat Aprilie 4, 2005 Salut! Ajutati-ma si pe mine cu un sfat!Problema e urmatoarea: a venit la mine un tip si vrea doua etaje finale audio de 800W(pana aici totul clar), dar le vrea pe 8ohmi.Intrebarea e: daca ii fac 4 amplificatoare AV400(Holton) si le pun cate 2 in punte imi scot cat imi trebe mie pe 8ohmi? O sa am probleme de stabilitate(sau de alt ordin) daca pun in punte amlificatoarele astea ca am citit ca sunt persoane care le-au construit si testat? Link spre comentariu
csl1131 Postat Aprilie 4, 2005 Partajează Postat Aprilie 4, 2005 Vor merge cu succes , dar mai baga cite un final pe fiecare bratz , pentru ai creste capabilitatea in curent , in plus vezi ca acest amplificator nu are nici un fel de protectie , impl;ementeaza tu una dacca te pricepi .Deasemenea eu recomand conectarea in punte cu un defazor pe intrare , este mai stabil .BAFTAsi eu zic ca ar fii mai bine s mai puna inca o pereche de finali/amplif...si ..pune si o protectie la scurt..nu de alta..da nu vrei sa se arda cand te astepti cel mai [utin...sau mai rau..in timpul unei petreceri... :shock: defazor pe intrare..??????da un inversor nu e bun???(un AO inversor pe un amp, si unu neinversor pe celalalt)la ce "defazare" te gandeai...???pune o schema....inca ceva...tu o sa ai 4 amplif... care vor fii aproape la fel..(nici un amplif nu e IDENTIC 100% cu altul) asa ca selecteaza-le care sunt cele mai apropiate, si pe ale le pui in punet.. care cu care sunt cele mai apropiate... Link spre comentariu
Vizitator ipacretzu' Postat Aprilie 4, 2005 Partajează Postat Aprilie 4, 2005 Mercis mult baieti pentru pontul cu perechea suplimentara de finali si nu mai spun ca am omis complet sa ma gandesc si la imperecheatul amlificatoarelor intre ele.In legatura cu protectia la scurt am sa vb cu tipul sa ii fac si asa ceva(ca sa nu fie probleme ulterior) :shock: si pentru defazor crezi ca ar trebui sa folosesc sf-uri de integrate sau merg si astea mai uzuale(gen TL082, LM831(3)) ? Link spre comentariu
csl1131 Postat Aprilie 4, 2005 Partajează Postat Aprilie 4, 2005 protectia la scurt..chiar NU e mare lucru... 2 tranzistori..si cam atat...,a bine..cu cateva diode, si careva rezistente, si aventual condensatori ca sa opreacsa orice oscilatie ce ar mai putea apare.. vezi si : http://forum.izatech.ro/viewtopic.php?t=3778 iar eu tl0xx mai bine as pune TLE20XX. sunt compatibile una cu alta, si sunt mult mai bune astea tle... problema e ca in iasi eu nu am gasit....(cica la vitacom, da astia nu au,si nu aduc prea curand..si cica e si vreo 110.000...,cand prin alte parti am inteles ca era vreo 60.000/buc....) eu zic ca av400 MERITA eva mai bun decat TL0xx.... aaa..daca gasesti cumva TLE20xx, sa ma anunti si pe mine unde..si cu cat.. ca si mie mi-ar trebui vreo 2-3 buc.. Link spre comentariu
Vizitator ipacretzu' Postat Aprilie 4, 2005 Partajează Postat Aprilie 4, 2005 Asa ma gandeam si eu sa pun niste operationale fara performante extraordinare dar sa stii ca are dreptate si csl1131 (care probabil merge pe TLE-uri datorita slew-rate-ului de 3 ori mai mare decat al "fratiorilor" compatibili pin cu pin dar mai saraci, adica vreo 45V/us si ar mai fi si altele).Iar la intrare i-as pune si un repetor(intre sursa de semnal si intrarea ampificatorului neinversor) ca sa pastrez decalajul de faza cat mai mic intre intrari(adica vroiam sa spun ca decalajul sa fie cat mai aproape de 180 intre intrarile amlificatorului). Oricum nu e cu nimic gresit nici ceea ce ai zis si tu sorteh. Link spre comentariu
csl1131 Postat Aprilie 4, 2005 Partajează Postat Aprilie 4, 2005 sorteh dar daca as face dintr-un AO si un inversor, si un mic preamplificator...??? adica sa imi si inverseze semnalul, si sa mi-l si amplifice, sa zicem de vreo 6-9 ori... asa m-am gandit.. sa imi si amplifice, pt ca eu am nevoie de un semnal mai mic la intrare, si sa mi-l si inverseze... unu sa il amplifice normal, si pe celalalt canal amplif cu inversare..oare asa merge..??? ca sa nu mai pun 4 AO=uri... Link spre comentariu
cirip Postat Aprilie 4, 2005 Partajează Postat Aprilie 4, 2005 Salut,Am si eu o intrebare. Nu e mai simplu sa se conecteze al doilea amplificator de putere la iesirea primului, dar in configuratie inversoare si cu amplificare unitara? In felul asta se scapa de preampuri si alte componente suplimentare. Exista vreo contraindicatie la varianta asta?Cirip Link spre comentariu
csl1131 Postat Aprilie 4, 2005 Partajează Postat Aprilie 4, 2005 Salut,Am si eu o intrebare. Nu e mai simplu sa se conecteze al doilea amplificator de putere la iesirea primului, dar in configuratie inversoare si cu amplificare unitara? In felul asta se scapa de preampuri si alte componente suplimentare. Exista vreo contraindicatie la varianta asta?Ciripdin cate stiu eu daca incerci sa faci asa ceva, mai ales la ce putere/amplificaror e vorba...iese SIGUR fum din ceva...adica din stranzistorii de la intrare..cel mai probabil...oricum nu pra poti sa ii faci amplificare unitara......ca nu e AO....adica ai putea,teoretic...dar nu cred ca merge...si oricum daca nu ma insel, este oricum un mic delay intre intrarea la amplif si iesire...deci si sa il folosesti ca inversor..tot are un mci delay ...oricum eu NU am vazut asa ceva pus in practica...sa ma corecteze cineva daca am gresit...Sigur ca merge sa faci un amplificator inversor , raportul il alegi din cele doua rezistentze , dar la o asemenea amplificare (f mica) tot nu se justifica un OP de calitate f mare , un ne5532 este foarte bun .dece sa nu se justifice...pai sunetul, nu trece oricum prin el...adica daca e de buna calitate atunci nu "schimba" sunetul daca la intrare e un sunet bun, sau rau...dar daca e de calitate mai..slaba si sunetul de la intrare e de calitate superioara, atunci nu va scadea calitatea sunetului cand trece prin IC, daca el e cam..slabut, sau de calitate medie..???gresesc..???daca da, te rog explica... ca sa pricep si eu dece NU conteaza la amplificare mica daca e sau nu fff bun integratul..ca doar sunetul tot prin el trece... Link spre comentariu
Murcielad Postat Aprilie 4, 2005 Partajează Postat Aprilie 4, 2005 Se poate ceva asemanator adica se ia semnal de la iesirea unui amplificator si se injecteaza in intrarea inversoare prin intermediul unei rezistente egale cu cea de reactie negativa in cazul asta 15K parca... in modul asta nu va mai avea amplificare unitara . Eu am incercat chestia asta si a mers . http://sound.westhost.com/project20.htm Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum