yo9hnf Postat Ianuarie 14, 2009 Partajează Postat Ianuarie 14, 2009 Va salut !Vasum parca prin niste carti mai vechi caci condensatorii care au stat o perioda mai indelungata de timp descarcati, se "formateaza".Stiti ceva ? Trebuie incarcati in vre-un fel ?Eu am un condensator de 300.000 uF si as vrea sa-l pun tampon pe sursa de la transceiver. Este ok? Link spre comentariu
miron1947 Postat Ianuarie 14, 2009 Partajează Postat Ianuarie 14, 2009 mai indelungata de timp descarcati, se "formateazaDepolarizeaza,unii isi revin dupa cateva cicluri. Link spre comentariu
yo9hnf Postat Ianuarie 14, 2009 Autor Partajează Postat Ianuarie 14, 2009 Condensatorul este de 7.5VL-am tinut 1 minut pe sursa cu 5V...si dupa ce l=am deconectat era gol. Link spre comentariu
icar Postat Ianuarie 15, 2009 Partajează Postat Ianuarie 15, 2009 Electrolitul e uscat...nu cred ca-i mai faci ceva. Link spre comentariu
yo9hnf Postat Ianuarie 15, 2009 Autor Partajează Postat Ianuarie 15, 2009 L-am pus pe un capacimetru chinezesc care are limita superioara de 20.000uF si-l incarca (lent) si iese din domeniu. Deci teoretic ar mai avea peste 20mF...dar pana la 300mF mai este. Link spre comentariu
miron1947 Postat Ianuarie 15, 2009 Partajează Postat Ianuarie 15, 2009 Incercati sa-i faceti cateva cicluri,incarcare/descarcare,completa,poate isi revine. Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 15, 2009 Partajează Postat Ianuarie 15, 2009 Se încarca printr-o rezistenta în serie cu sursa, asa din ochi, una de 47Ohmi/3-5W e suficienta la capacitatea condensatorului ala. Cînd s-a încarcat nu trebuie sa mai ai o cadere de tensiune masurabila pe rezistenta, altfel înseamna ca condensatorul consuma curent, are pierderi sau e defect. Link spre comentariu
yo9hnf Postat Ianuarie 15, 2009 Autor Partajează Postat Ianuarie 15, 2009 Am inteles. Multumesc ! O sa incerc.Dar cam in cat timp ar trebui sa se incarce acest condensator ?L-am incarcat /descarcat de cateva ori , la 5, 6 si 7 V iar ca sarcina i-am pus un bec de spot de 12v / 16W...dar nu sta aprins becul mai mult de 5 secunde. Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 16, 2009 Partajează Postat Ianuarie 16, 2009 În cîteva zeci de secunde atinge tensiunea sursei (depinde de capacitate si de starea lui chimica), initial curentul e mare si se încinge rezistenta, dar dupa aceea nu mai e o problema, nu e nevoie sa fie sursa stabilizata, eu folosesc doar o dioda + rezistenta si îl las cîteva zile la dospit, mai verific din cînd în cînd. Din ce spui, e cam uscat condensatorul, sau e ''ametit'', adica a stat multi ani nefolosit si nu mai stie care e + si care - (în cazul asta se descarca rapid si nici nu mai are capacitatea initiala). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum