Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

compaq armada 1750

tudor

Postări Recomandate

Va cer ajutorul pentru vechiul meu Compaqdoresc sa maresc memoria (se pare ca merge pina la 128 Mb ) si sa maresc HDD la 20Gb (Hitachi Travelstar 16383 cyl. 16 heads 63 sec) model HTS541020G9AT00 5400rpmAcum am slotul de memorie suplimentara liberHDD este un IBM travelstar 4,3Gb de 4200rpm (8905cyl 15 heads 63 sec)CD din dotare merge cind nu te mai astepti Modelul este Armada 1750 6300/T/4000/D/0/1Va multumesc anticipat

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• tudor

5

• Ashky

3

• MifTy

3

• iulicuta2000

2

Top autori în acest subiect

HDD de 20 Gb am facut o singura partitie dupa format nu vede decit 8GbAm sa ma mut la cumparaturi dar nu stiu ce memorie trebuie

ai limit? de capacitate la bios!!!ar fi o idee s? cau?i alt bios, f?r? limit?, dar la leptoace nu e a?a simplu... dac? produc?torul nu a scos el un update de bios, mai bine stai calm, c? ri?ti s? zici "adio" la leptop!!!!solu?ia ar fi s?-l parti?ionezi a?a, pe un alt pc care s? nu aib? limita aia. de preferat cu ajutorul unui cablu d-?la, ide2usb:1. o primar? de 8 giga, pe care dup? ce-l bagi în laptop instalezi windows2. o parti?ie extins? cât restul spa?iului liber, pe care ai grij? s-o formatezi deja!!! dup? ce instalezi windowsul, o s? apar? ?i aia, dar în dos/bios n-ai s-o vezi!!! solu?ia asta o foloseam pe primul meu pc, un ibm care avea limita de bios de 512 megabi?i, deci un hdd de 2 giga r?mânea mai mult gol... aveam un 486 care avea limita la 8 giga, ca ?i tine, ?i îl formatam pe el... evident, maximum 6 giga putea s? aib? hardul, ?i toate erau fat32, s? mearg? 98se-ul bine...dac? se belea winul, era ok dac? m? limitam doar la "format C:", dac? m? punea cornoratul s? reparti?ionez pe el, extinsa disp?rea undeva în nefiin?? :rade: ...
Link spre comentariu

Pai..teoretic ar trebui sa mearga si cu pc66 , 100, sau 133, si o sa mearga la frecventa maxima la care poate placa de baza sa tina memoria, adica la 66mhz. Eu am o placuta de 64mb pc100 parca, daca ai nevoie ti-o dau gratis.

Multumesc pentru oferta Incerc sa gasesc 128Mb daca nu apelez amabilitatea dvs.
Link spre comentariu

Multumesc pentru ajutorsfaturile lui MifTy au fost de mare ajutor Am facut o partitie de 8 Gb si restul de 12Gb Am instalat Win si se vede si restu Totul este OK Ramine sa rezolv problema CD Nu stiu daca CDromul meu este defect sau sunt probleme de drv.Inca o data multumesc

Link spre comentariu

pentru început, caut? pe situl produc?torului drivere ?i eventuale updat?ri de bios, în special dac? zice ceva de corectat probleme cu cdromul, (dac? vrei s? updatezi, ia inclusiv fi?ierele în care explic? precis cum anume se face asta, unii produc?tori au un anume "algoritm" pe care dac? nu-l respec?i... adio laptop!!! sau, dac? ai noroc, nu updatezi nimic!!!).al doilea... nu cred c? mai exist? drivere pentru cdromuri... de pe la win2000 încoace!!!dac? folose?ti 95 sau 98se, ai nevoie!!! mai ales la writere sau combo-uri (adica unitatea scrie ?i cite?te cd-uri dar mai ?tie ?i s? citeasc? dvd-uri).în unele cazuri, simpla instalare a lui nero rezolv? problema.?i în altele, suficient s? instalezi driverul atapi (nu l-am mai folosit de vre-o 5 ani, pentru c? atât xp cât ?i utilitarele de scris cd/dvd-uri con?in deja a?a ceva). mai sunt cazuri mai rare în care e necesar? o versiune mai veche de atapi, ?i pe care o po?i for?a la instalare!!încearc? întâi s? cure?i lentila unit??ii, fie manual, cu un be?i?or "de urechi" cu spirt, de preferat tehnic, în lips?, merge ?i medicinal, fie cu un cd "de cur??are", g?sibil la orice magazin "de calculatoare" cât de cât decent!de asemenea, urm?re?te dac? nu cumva "are preferin?e" la cd-uri, multe unit??i cd-rw/combo au boala asta, adic? nu merg bine decât cu anumite m?rci, ?i în unele cazuri numai cu cd-uri marca X, scrise la o anumit? vitez?, ?i/sau într-un anumit mod de scriere (DAO, TAO, etc... ?tii tu din nero :d)!!!mai caut? cu google dac? modelul respectiv de laptop a avut cumva din fabrica?ie probleme cu unitatea optic? cu care a fost livrat!!!dac? este a?a, se ofer? un firmware updatat, care corecteaz? problema, sau firma produc?toare se ofer? s? înlocuiasc? unit??ile defecte cu altele func?ionale.evident, dac? e prea vechi lapul, ?i/sau dac? nu mai e în garan?ie ( :rade: ) figura nu mai e valabil?.(probleme de genul am ?i eu cu compaq presario-ul meu, dar deocamdat? am l?sat-o balt?: am usb-uri 2.0, ?i pot folosi o unitate extern? f?r? probleme...).s? schimbi unitatea intern?... presupune mult? alerg?tur?, ?i o cheltuial? mult prea mare fa?? de ce "poate" laptopul (dac? ar fi fost mai nou, 2-3-4 ani, maximum, mai mergea...)... ie?i mai avantajos cu o unitate optica extern? pe usb!!!

Link spre comentariu

Eu am exact acest model si acu vreo luna m-am hotarat sa-l repar.Si de la PII-300,64 ram si 4,3GB HDD, l-am facut PIII-500,320 ram si 40GB HDD.Atentie mare la memorie ptr ca numai anumite tipuri le accepta.Eu de aici am luat informatiile de care aveam nevoie -> http://wireball.com/cms/armada_1750_repair si cu putina rabdare gasesti componentele pe net.

In BIOS nu vede capacitatea reala a HDD-ului, nu mai stiu dar parca tot 8GB dar in XP HDD-ul e vazut corect.

Link spre comentariu

fa te rog daca poti o poza la unitatea optica,am si eu un compaq,tot armada dar nu sunt sigur ca e 1750de fapt a fost laptop,l-am facut carpc,iar acum l-am dat jos din masina(upgrade :d )si am cdromul,si ram 128mbdaca nu ma insel are 64 mega de ram onboardAshky ai reusit sa intri in bios?daca da,cum?

Link spre comentariu

Nu stiu daca te ajuta poza ptr ca nu mai am unitatea originala, am pus un teac-224.Aici ar mai fi ceva de spus, nu recunoaste unitatile setate ca master.

In bios intri cu o discheta pe care o faci cu un soft pe care il gasesti la http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/SoftwareDescription.jsp?lang=en&cc=us&prodTypeId=321957&prodSeriesId=96222&prodNameId=96598&swEnvOID=20&swLang=8&mode=2&taskId=135&swItem=PSG_I8093-22639

Link spre comentariu

E adevarat ca in specificatii scrie max 192, dar merge sigur cu 320MB, uita-te la poza, dar nu cu orice modul de 256.Am pus mai sus un link unde gasesti toate informatiile necesare unui upgrade de procesor, memorie, HDD etc, dar se pare ca l-am pus degeaba.Acolo scrie asa:This computer has very specific memory requirements. It takes a 144-pin PC66, PC100, or PC133 3.3V SO-DIMM. In addition, 256MB modules must meet the following specifications: 32Meg x 64 stated capacity (32Meg x 72 may also work) Sixteen chips on one SODIMM (eight per side, but make sure the SODIMM is double-sided!) 16x8 -type chips Caution; SO-DIMMs using 32x4 or 32x8 chips will only be recognized at half capacity. 256MB SO-DIMMs with only 8 chips total (4 per side, most likely) may not be recognized at all.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări