seby Postat Ianuarie 13, 2009 Partajează Postat Ianuarie 13, 2009 as vrea sa stiu si eu ce montaj sau se piese imi trebuie sa fac sa mearga um motoras de casetofon intr-un sens si dupa ceva timp sa se invarta in celalalt sens Link spre comentariu
srdjan Postat Ianuarie 13, 2009 Partajează Postat Ianuarie 13, 2009 as vrea sa stiu si eu ce montaj sau se piese imi trebuie sa fac sa mearga um motoras de casetofon intr-un sens si dupa ceva timp sa se invarta in celalalt senspai sensul de rotire e dat de sensul curentului ce trece prin el... deci daca inversezi sensul curentului ar trebui sa inversezi si sensul de rotire... vezi la ce tensiune lucreaza motorasul si schimba firele de alimentare intre eledaca vrei un circuit care sa faca treaba asta poti folosi un circuit integrat 723 (asta-l stiu desi colegii de pe forum iti vor sugera altele mai simple daca vor citi topicul)...cu asta poti sa reglezi tensiunea ca sa-l alimentezi de exemplu de la o baterie de 9v (daca motorasul lucreaza sub tensiunea asta) si la fel de bine poti inversa tensiuneanu ai precizat din ce casetofon e motorasul normal sau walkman...ca sa avem o minima idee de consum si tensiune eventual vezi daca are ceva eticheta pe elacu ca am citit mai bine postul iti trebuie si un bistabil ca sa inversezi sensurile probabil tot un circuit integrat gen 555 sau ceva cu tranzistori Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 14, 2009 Partajează Postat Ianuarie 14, 2009 Motorasele de casetofon au de obicei pe fundul lor, in aceeasi capsula cu restul motorului, un montaj stabilizator de turatie. Daca alimentezi invers un astfel de motor cu stabilizator incorporat atunci ai toate sansele sa arzi stabilizatorul de turatie. Trebuie desfacuta capsula motorului si inlaturat stabilizatorul. Dupa ce ajungi la bornele motorului acolo poti aplica tensiune in orice sens si nu se mai arde. La schimbarea polaritatii se va schimba sensul rotatiei. Link spre comentariu
srdjan Postat Ianuarie 14, 2009 Partajează Postat Ianuarie 14, 2009 dap...detaliile fac diferenta...oricum nu era o paguba stabilizatoru Link spre comentariu
seby Postat Ianuarie 14, 2009 Autor Partajează Postat Ianuarie 14, 2009 si tot nu miati zis ce montaj imi trebuie ...sau ce integrat...... ajutatima cu o schema cu ceva pls Link spre comentariu
vio2007 Postat Ianuarie 14, 2009 Partajează Postat Ianuarie 14, 2009 Daca vrei doar sa vezi cum se roteste motorul electric de casetofon si sa-i schimbi sensul de rotatie ,trebuiesc urmatoarele : - motorul de casetofon fara regulator de turatie ,o sursa de alimentare de curent continuu la tensiunea de lucru a motorului 6 - 9 - 12 V ,un intrerupator basculant ,un comutator 2x2 pozitii pentru schimbarea polaritatii tensiunii la bornele motorului ,fire (conductori)de legatura.Mai ai nevoie de letcon sau pistol de lipit ,fludor ca sa realizezi montajul . Link spre comentariu
miron1947 Postat Ianuarie 14, 2009 Partajează Postat Ianuarie 14, 2009 as vrea sa stiu si eu ce montaj sau se piese imi trebuie sa fac sa mearga um motoras de casetofon intr-un sens si dupa ceva timp sa se invarta in celalalt sensIl aveti?Daca da,atunci masurati ce curent consuma la tensiunea la care doriti sa-l folositi. Link spre comentariu
Mosu Tuti Postat Ianuarie 14, 2009 Partajează Postat Ianuarie 14, 2009 Buna. Draga seby, indraznesc sa iti trimet schema cu un singur comutator basculant. Atentiune la stabilizatorul de tensiune. Daca vrei sa fie o automatizare electronica se schimba lucrarea, dar numai ptr. schimbarea de sens, este foarte simplu. Comutatorul este vazut din spate. Spor la cercetarii. Mosu Tuti. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum