Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ce tweetere seas recomandati ?,pentru un viitor proiect

technomate

Postări Recomandate

Ce tweetere recomandati din seria Seas (daca le-ati ascultat) ? ;pentru redarea cat mai naturala a sunaetului fara coloratii .

Prefer sa nu le folosesc pe cele din aluminiu-magneziu pentru sunetul lor metalic si colorat ci pe cele din material textil,

as alege intre 27TDC 27TDC/TV , 27TDF ,27tdfc , 27tff(cel mai liniar dar in acelasi timp si ieftin), 27tffc si 29TFF/W .

Doresc ca in viitorul apropiat sa construiesc 2 incinte ~ 100w/6,8ohm .Incintele vor fi pe 2 cai.

Pentru cei care le-ati ascultat,care din ele redau cat mai aproape de natural ,fara coloratii ?

Multumesc .

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• technomate

5

• VTP

3

• CBI

1

• since

1

Top autori în acest subiect

Ce tweetere recomandati din seria Seas (daca le-ati ascultat) ? ;pentru redarea naturala a sunaetului fara coloratii .

Prefer sa nu le folosesc pe cele din aluminiu-magneziu pentru sunetul lor metalic si colorat ci pe cele din material textil,

as alege intre 27TDC 27TDC/TV , 27TDF ,27tdfc , 27tff(cel mai liniar dar in acelasi timp si ieftin), 27tffc si 29TFF/W .

Doresc ca in viitorul apropiat sa construiesc 2 incinte ~ 100w/6,8ohm .Incintele vor fi pe 2 cai.

Pentru cei care le-ati ascultat,care din ele redau cat mai aproape de natural ,fara coloratii ?

Multumesc .

Pleci de la o premiza complet gresita! Consideri ca tweeterul nu are amprenta timbrica, are! De asta si ceri un sfat celorlati, doar ca aici gresesti:

- chiar daca unuia dintre noi I se pare ca unul din tweetere NU are timbru propriu(coloratii) acestea exista si mai ales sunt interpretate diferit de la om la om datorita faptului ca si noi avem perceptii diferite (curbe Munson);

- timbrul final al incintei poate suna complet diferit si functie de wooferul cu care este cuplat!

Deci, pana la urma decizia iti apartine!

Si pe urma, de ce tocmai SEAS, dece nu Vifa, ScanSpeak, sau orice altceva? Crezi ca-ti va asigura succesul?

Link spre comentariu

Ce tweetere recomandati din seria Seas (daca le-ati ascultat) ? ;pentru redarea naturala a sunaetului fara coloratii .

Multumesc .

Pleci de la o premiza complet gresita! Consideri ca tweeterul nu are amprenta timbrica, are! De asta si ceri un sfat celorlati, doar ca aici gresesti:

- chiar daca unuia dintre noi I se pare ca unul din tweetere NU are timbru propriu(coloratii) acestea exista si mai ales sunt interpretate diferit de la om la om datorita faptului ca si noi avem perceptii diferite (curbe Munson);

- timbrul final al incintei poate suna complet diferit si functie de wooferul cu care este cuplat!

Deci, pana la urma decizia iti apartine!

Si pe urma, de ce tocmai SEAS, dece nu Vifa, ScanSpeak, sau orice altceva? Crezi ca-ti va asigura succesul?

"care din ele redau cat mai aproape de natural ,fara coloratii ?" asta era intrebarea....nu daca exista tweetere fara amprenta timbrica..desigur nu exista :rade:
Link spre comentariu

"care din ele redau cat mai aproape de natural ,fara coloratii ?" asta era intrebarea....nu daca exista tweetere fara amprenta timbrica..desigur nu existaAcele coloratii reprezinta amprenta timbrica a tweeterului!Mai copile, esti de groaza! :nebun:

Link spre comentariu

Intelegeti termenul de "cat mai aproape " ?? .Nici dvs nu sunteti departe ...offtopic,daca undeva scrie stud*** nu inseamna ca si sunt :da Va multumesc pentru raspunsul indirect .Posibil sa fii gresit ca am zis dupa"cat mai aproape" "fara colratii",daca erati un "intelept" va prindeati inainte de a posta.Si cred ca e destul de evident ca am scris"pt cei care le-au ascultat".De ce trebuie sa intram in discutii doar de dragul "cunoscatorilor de toate".Deci poate totusi pot vorbi cei care au ascultat aceste tweetere .

Link spre comentariu

27tdc(asta e fara ferofluid sau ce 'zemuri' mai baga astia mai nou),27tffc(asta e cu calota din sonotex) si ultimul 27tdfc(primul dar si cu ferofluid),in ordinea astaDAca ai nevoie de un pct de crossover jos,2khz sau mai mic,renunti la cel fara ferofluid.Mie tw seas nu prea mi-au incantat urechile(a nu se inteleg ca suna naspa ca sunt vai steaua lor,ca nu se poate pune pb-ma asa),si am ascultat atat primele 2 cat si cel cu mg-al,27tbfcg si toate se rodeaza f greu,suna sec, rece si plat la inceput.Dupa rodaj se mai calmeaza(dispare asprimea aceea pe voci si mediile joase),dar tot au un timbru dark,nu au sparkle,nu 'intzeapa',desi suna destul de corect,detaliat,liniar si arata superb ca manoperaSunt f bune la banii astia,dar cu conditia sa-ti placa tie acel timbru.Sunt f versatile si usor de implemntat datorita fs-ului jos,xmax 'mare' si fara pb in gama de frecv unde se alege de obicei FcO ideee mai bun ,adica cu mi multe din ce nu are cele de mai sus este vifa ring radiatorul,dar asta arata ca naiba(nu ma refer la manopera) si are o durere f mare...este pe 4 ohmi ,iar wofere pe 4 sau si in apropiere(6ohmi) sunt ,dar ori ca ca,ori altcevaCea mai resuita combinatie de la seas este ca18rnx cu 27tdc,se pot face boxe cu volum f versatil,bookshelf,florstand,2 cai jumate etc ,au si spl bun si pt o camera de bloc sunt mai mult decat suficiente(spl,rafinament,extensie in joase(au un bas superb,mama lor de nordici!))SI te rog sa-ti scoti ideile din cap cum ca tw cu calote metalice suna metalic.Probabil nu ai ascultat prea multe,ori ai ascultat entryuri sau mai stiu eu ce ,pe unde ai mai citit etc.Nu este asa.Depinde cum sunt facute,din ce etc.Driverele de sonorizare cu goarne si toate cele nu sunt aceeasi mancare cu un tw hi-fiDaca punctul de cross nu este f jos si fortat ca sa 'iasa', in general suna mai bine,mai deschis,clar si de multe ori si mai 'rapid'

Link spre comentariu

SI te rog sa-ti scoti ideile din cap cum ca tw cu calote metalice suna metalic.Probabil nu ai ascultat prea multe,ori ai ascultat entryuri sau mai stiu eu ce ,pe unde ai mai citit etc.Nu este asa.Depinde cum sunt facute,din ce etc.Driverele de sonorizare cu goarne si toate cele nu sunt aceeasi mancare cu un tw hi-fiDaca punctul de cross nu este f jos si fortat ca sa 'iasa', in general suna mai bine,mai deschis,clar si de multe ori si mai 'rapid'

Multumesc ! ..si am sa sa ascult mai multe incinte cu tweetere cu calote metalice .
Link spre comentariu

Imi cer scuze domnului VTP .Am gresit in enunt si de aici neintelegerea dvs apoi supararea mea .Deci va rog sa ma scuzati daca v-am ofensat cu spusele de mai sus .In continuare sunt numai urechi si ochi la spusele si posturile dumneavoastra deoarece consider ca am de invatat si de la Dvs .Va multumesc .

Link spre comentariu

Imi cer scuze domnului VTP .Am gresit in enunt si de aici neintelegerea dvs apoi supararea mea .Deci va rog sa ma scuzati daca v-am ofensat cu spusele de mai sus .In continuare sunt numai urechi si ochi la spusele si posturile dumneavoastra deoarece consider ca am de invatat si de la Dvs .Va multumesc .

No problem, sunt obisnuit sa vad cum se reped unii fara suport!Am ascultat destule SEAS, si in varianta DIY, in incinte industriale si in teste (ca piesa de schimb). Doar ca m-am exprimat la general, pentru ca sunetul mi s-a relevat a fi aproape identic, atunci cand le ai in mana, fara incinta, si fara adaosuri de la restul gamei.Pana la urma CBI ti-a sintetizat destul despre aceste difuzoare SEAS, despre care sunt mai drastic: nu corespund deloc cu gustul meu pentru muzica! Plec de la ideea ca muzica trebuie sa sune asa cum si unde este facuta! Nu ca in fjiordurile norvegiene. Si daca reclama si mai ales faptul ca difuzoarele nordice sunt disponibile peste tot, ( deoarece putine firme BUNE vand difuzoare la liber), le fac foarte cunoscute, asta nu reprezinta un criteriu de excelenta decat pentru cei care nu au opinie proprie asupra muzicii.As fi vrut sa vad opiniile celor care ai lucrat cu ele si au fost chiar multumiti (daca pot fi sinceri cu ei insisi!).Vrei alternative? Arhicunoscutele PCT 300(PAudio) sau varianta DT 300 (Monacor) , sau, si mai bine HT264 (Ciare), toate avand si un raport pret/calitate f.bun.Daca vrei ceva scump, Vifa XT25, ring radiator, de 4 ohmi (asta nu inseamna ca nu se poate utiliza in combinatie cu difuzoare de 6,8 sau 12 ohmi!!!! Nu mi-a placut cum suna taiat jos!!!, in rest este mai sprinten decat SEAS dar tot "mort" ca sunet! Tipic pentru audiofilul roman pervertit la o alta zona geografica. Presteaza bine pe cei 3 mari compozitori nordici: Sibelius, Grieg si .................. ABBA! (totusi cam slab pentru ABBA).Poti utiliza si tweeterele metalice fara probleme: titanul de la 3,5 kHz in sus iar cele cu suspensie moale gen supronyl, chiar mai jos.Teoria fara practica nu face 2 bani!Prea mult net, nefiltrat, nu face bine! :sparge:
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări