Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alimentare montaj cu PIC in autoturism

fratello

Postări Recomandate

Va salut !Am construit un termometru/termostat cu PIC, afisare cu LCD 2x16. Pentru alimentarea acestuia folosesc un 7805. Montajul urmeaza a fi montat pe autoturism. Ce solutii imi sugerati ? Ma gindesc ca alternatorul baga destui paraziti electrici si spike-uri si mi-e teama sa nu 'treaca' de 7805. Ar trebui montat anterior un filtru ? Multumesc anticipat pentru orice raspuns.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• soulraven

3

• crispus

2

• rimache

2

• fratello

1

Top autori în acest subiect

1. Ce tensiune ai luat in calcul ca ai inaintea stabilizatorului?2. Rezista stabilizatorul sa functioneze in acest regim timp indelungat?3. Stiu ca aceste intrebari nu raspund la intrebarea daca mai trebuie un filtru, dar s-ar putea sa iti trebuieasca o sursa care sa stabileze de la 14V la 8V in fata (poate fi in comutatie) si apoi sa pui sursa analogica la 5 volti. Ca sa reduci caderea de tensiune de pe sursa analogica.

Link spre comentariu

O solu?ie ce mi se pare mai simpl? am v?zut-o aici (la partea de power supply).

Am mai g?sit câteva linkuri:

http://www.tkk.fi/Misc/Electronics/circuits/psu_5v.html

http://www.elecfree.com/electronic/dc-power-supply-5v-and-12v-using-2n3055-lm309/

http://www.elecfree.com/circuit/power-supply/simple-5v-1a-switching-regulator-by-ic-lm2575-50/

Dac? ar putea s? verifice cineva cu experien?? s? spun? care ar fi cea mai potrivit? pentru alimentarea PIC-ului.

Link spre comentariu

Nu ai spus pe ce autoturism vrei sa folosesti pic-ul.Este o mare diferenta intre auto vechi si cele cu computer.PIC nu am alimentat la auto, dar poti sa-ti spun ca modulatorul fm, car-kit-ul blutooth si senzorii de parcare sunt alimentati prin 7805 fara nici cea mai mica problema. Asa ca in locul tau as incerca aceasta varianta. Nu are de ce sa se strice, in cel mai rau caz indica aiurea.p.s. - totusi nu renunta la c-ul de 100nF sub nici o forma...

Link spre comentariu

Nu cred ca cineva iti poate recomanda o schema si sa garanteze ca totul va fi ok.In locul tau as incerca cu 7805 vreo 2-3 zile si asa as trage concluziile daca trebuie facut ceva mai stufos sau nu.

Link spre comentariu
Vizitator Xenion

7805-ul ar trebui sa fie suficient daca pui si niste condensatoare. Eu am doua montaje cu PIC16F676 pe masina si pentru alimentare folosesc un 78L05 cu un condensator de 10uF inainte si unul de 100nF dupa/aproape de pinii PIC-ului.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări